zaterdag 1 juli 2017

Swinging Saturdays #68: Australische Singer-songwriters

Swinging Saturdays is een muzikale meme georganiseerd door Ice Cold Passion, om onze passie voor muziek te kunnen delen. Het doel is om een muziek top 5 (of top 10) te maken van het genre of artiest die je leuk vindt. Of wees creatief en deel een top 5 met een bepaald thema! Bijvoorbeeld een boek soundtrack, grappige liedjes of liedjes voor op een regenachtige dag top 5!
Het is vandaag weer heerlijk Nederlands weer, regen dus. En dat terwijl het toch echt zomer is.
Om jullie (en mij) toch een beetje een zomers gevoel te geven heb ik voor jullie een paar mooie Australische artiesten bij elkaar gezocht. Australië is voor mij toch wel het zonnigste plekje op aarde, ik zou er dan ook graag een keer heen gaan. Voor nu moet ik het doen met dit kleine stukje Australië.

Keith Urban ~ Better Life

Ik denk dat Keith Urban toch wel de grootste country ster van Australië is, maar mocht ik het verkeerd hebben laat het mij dan weten. Hij is in ieder geval de knapste, sorry soms moet ik dat gewoon zeggen, mag toch als single lady? Ik luisterde veel naar Keith Urban toen ik in Canada woonde.


Coby Grant ~ Naive

In 2015 nam ik mijn moeder en stiefvader mee naar the Pierce Brothers, die toen speelde in Tivoli, Utrecht. We wisten eigenlijk helemaal niet wie er in het voorprogramma stond. Dit was dus Colby Grant, ik vond haar zo goed dat ik toen een cd van haar heb gekocht. Haar stem is vergelijkbaar met Kate Nash. Ik heb op mijn instagram icecoldpassion nog ergens een foto van de cd die ik toch kocht, gesigneerd en wel!


Xavier Rudd ~ Spirit Bird

Wat ik zo heerlijk vind aan de muziek van Xavier Rudd, is hoe relaxst het is. En natuurlijk zijn geweldige stem, die echt binnen komt! Hij wals gewoon alle deuren plat en laat je wegdromen. Heerlijk! Ik vind het fijn om dit soort muziek te luisteren als ik aan het schrijven ben, of als ik mij goed moet concentreren op mijn werk.


Vance Joy ~ Riptide

Het Ikea liedje! Ja daar is de intro van dit liedje nu eenmaal aan verbonden. Toch kan ik dit iedere dag wel luisteren en zin ik op het hardste mee: "Lady running down to the riptide, taken away to the dark side."

The Pierce Brothers ~ Golden Times

Hieronder zie je precies hoe de Pierce Brothers ooit zijn begonnen, gewoon in de straten van Melbourne. Ze verkochten hun plaatjes op straat aan een ieder die er maar iets voor wou betalen. In Augustus zul je meer horen van deze mannen, dan spelen ze live in Tivoli Utrecht.

Ben ik nog Australische singer-songwriters vergeten waar ik echt naar moet luisteren? 
Laat een reactie achter!
Wil je een keer mijn gast zijn bij Swinging Saturdays, en jou muziek delen?
Stuur dan een email naar: ijskoudepassie@gmail.com Ben benieuwd wat jou top 10 zal zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten