zaterdag 27 mei 2017

Swinging Saturdays #65 Metal heads

Swinging Saturdays is een muzikale meme georganiseerd door Ice Cold Passion, om onze passie voor muziek te kunnen delen. Het doel is om een muziek top 5 (of top 10) te maken van het genre of artiest die je leuk vindt. Of wees creatief en deel een top 5 met een bepaald thema! Bijvoorbeeld een boek soundtrack, grappige liedjes of liedjes voor op een regenachtige dag top 5!Vandaag ga ik naar Enschede, voor Attitudefest wat georganiseerd wordt door je raad het misschien al, kleding-webshop Attitude Holland. Een alternatief feestje en ik ben heel benieuwd naar alle mooie mensen, de muziek, workshop en alles wat er te doen is. Mocht je ook willen komen, er zijn nog kaarten voor, en ze kosten maar een tientje!

Bij een alternatief feestje vind ik metal wel mooi passen, dus vandaag een metal top 10. Metal is niet een genre wat ik erg veel luister maar ik heb wel degelijk mijn favorieten. Ik moet zeggen, ondanks het feit dat ik dit genre dus niet vaak luister heb ik toch wel 10 verschillende artiesten kunnen verzinnen.

1. Slipknot ~ Vermillion Part 2

Ik had kunnen kiezen voor Wait and Bleed of voor Duality, die toch wel meer populariteit hebben dan dit nummer (Spotify is het zelfs met mij eens). Wat Vermillion Part 2 laat een compleet andere kant zien van de band. Het nummer is angstaanjagend mooi.


2. Papa Roach ~ Last Resort

Heerlijk toch? CUT MY LIfE IN TO PIECES... Ff lekker meezingen. De experts zeggen dat dit onder punk valt maar ze hebben toch echt ook een heel aantal nummers dat dichter bij de metal ligt, dus vandaar mijn keuze.


3. Disturbed ~ Down With The Sickness

Deze komt uit een van mijn favoriete films aller tijden Queen of the Damned.


4. Cradle Of Filth ~ Her Ghost In The Fog

Ja, dit is de heavy shit, hier luisterde ik vroeger met mijn zusje naar. En stiekem is dit zo iets als een guilty pleasure, want stiekem vind ik het nog steeds een vet nummer.


5. Rammstein ~ Seemann

Ik had ooit een Duits leraar, die enorm fan was van Rammstein en dus mochten we dit ook luisteren in de klas. Het is mij altijd bij gebleven, Seemann is nog altijd favoriet.


6. System Of A Down ~ Toxicity

Van mijn favoriete album, genaamd: Toxicity natuurlijk! Eindeloos kan ik dit album draaien, en het verveeld nooit.


7. Marilyn Manson ~ This Is The New Shit

Ah, misschien wel de meest omstreden artiest uit het hele lijstje, maar ik kan niet ontkennen dat zijn muziek echt gewoon heel erg goed is.

8. Volbeat ~ Sad Man's Tongue

Dit is gewoon een geweldige Johnny Cash cover.


9. Korn ~ Thoughtless

Ook hier had ik kunnen kiezen voor nummers zoals Forsaken, Freak On A Leash of Got The Life. Dankzij Amy Lee van Evanscence die een briljante cover heeft gedaan van dit nummer, ga ik toch voor Thoughtless. Ook de tekst van dit nummer spreekt mij nog altijd aan, ook al is hij wel een beetje duister.


10. Metallica ~ The Unforgiven part 1

We eindigen deze top 10 met de grootste metal band ooit: Metallica!!!! Nothing Else Matters, kan denk ik bijna iedereen wel meezingen en ook enter the sandman doet het nog altijd goed. Toch is The Unforgiven part 1 de track die mij het meeste aan spreekt. Trouwens de andere 2 delen zijn ook echt fantastisch!


Wie zijn jouw metal helden?
Laat een reactie achter!

Wil je een keer mijn gast zijn bij Swinging Saturdays, en jou muziek delen?
Stuur dan een email naar: ijskoudepassie@gmail.com Ben benieuwd wat jou top 10 zal zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten