zaterdag 1 april 2017

Swinging Saturdays #63: Third Man Records

Swinging Saturdays is een muzikale meme georganiseerd door Ice Cold Passion, om onze passie voor muziek te kunnen delen. Het doel is om een muziek top 5 (of top 10) te maken van het genre of artiest die je leuk vindt. Of wees creatief en deel een top 5 met een bepaald thema! Bijvoorbeeld een boek soundtrack, grappige liedjes of liedjes voor op een regenachtige dag top 5!


Zoals jullie misschien wel weten, als jullie mij al een tijdje volgen, ben ik groot fan van Jack White. Jack White heeft zijn eigen platenlabel waar een aantal geweldige talenten onderdeel van uit maken. Hier wil ik het vandaag met jullie over hebben. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden! 

1. The Greenhornes ~ Underestimator

Album: ****
**** is The Greenhornes vierde studioalbum,  natuurlijk opgenomen in Third Man Records. Hun muziek is echt geweldig een soort mengeling tussen rock en blues.

2. The Black Belles ~ The Wishing Well

Album: The Black Bells
De drums, doen mij denken aan die van de White Stripes, het is niet echt een verrassing dat deze band voor Jack heeft gekozen.  Wat nog cooler is aan deze band, het is een volledige vrouwenband! Dat vind ik echt heel tof.

3. The Dead Weather ~ Will There Be Enough Water?

Album: Horehound
Om heel eerlijk te zijn, heb ik deze top 10 al een jaartje in de kast liggen en wist ik eigenlijk niet meer waarom ik nu dit liedje gekozen had voor deze top 10. Tot het moment dat ik er eens opnieuw naar luisterde, toen werd alles duidelijk. Ik denk dat dit liedje mij het minst verwarde. Hun muziek is zo chaotisch, en neigt naar het expirimentale.   Dit is een van Jack White's projecten en zijn invloed op de muziek is duidelijk te horen. Het is niet muziek die je na het een keer gehoord te hebben direct leuk zal gaan vinden. Luister het dan nog eens, als je het dan nog niks vind, dan is deze muziek niet aan jou besteed.


4. Olivia Jean ~ Reminisce

Album: Bathtub Love Killings
Geweldige stem, een ware rock chick, wat wil je nog meer?


5. Karen Elson ~ The Ghost Who Walks

Album: The Ghost Who Walks
Het woord waar je naar op zoek bent is Vintage. Dat is misschien wel de beste omschrijving van deze muziek.


6. Jack White ~ Would You Fight For My Love?

Album: Lazaretto
Wat heb je aan een eigen platen label als je niet je eigen nummer er op kan nemen? Natuurlijk zijn Jack's solo platen allemaal uitgebracht door Third Man Records. Trouwens wist je dat hij heel interessante dingen doet met LPs? Hij verstopt er allemaal muziek in! Ik heb Jack White in 2015 live gezien en hoop dat hij snel weer naar Nederland komt want het was echt geweldig.

7. Wanda Jackson ~ Shaking All Over

Album: The Party Ain't Over
Zo nu hebben we alle rock geloof ik gehad, laten we verder gaan met rockabilly. Een oude rot in het vak kun je Wanda Jackson wel noemen. Hieronder Wanda samen met Jack, tijdens de Letteran show.

8. Pokey LaFarge ~ Central Time

Album: Pokey LaFarge
Country/blues, geen probleem!

9. Seasick Steve ~ Down On The Farm

Album: Hubcap Music
Ik vond dit wel grappig, ik hoop dat jullie dat ook vinden.

10. Craig Brown Band ~ Live at Third Man Records

Oh vergeten we toch bijna country, nou hier nog een beetje country voor jullie!

Wat vonden jullie van Jack's talenten?
Laat een reactie achter!

Wil je een keer mijn gast zijn bij Swinging Saturdays, en jou muziek delen?
Stuur dan een email naar: ijskoudepassie@gmail.com Ben benieuwd wat jou top 10 zal zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten