zondag 19 maart 2017

On Stage: DeWolff

Wie: DeWolff
Voorprogramma: Mitch Rivers
Waar: Poppodium Underground, Lelystad
Wanneer: vrijdag 20 Januari 2017

 

Het is al weer een tijdje geleden dat ik op vrijdagavond naar Lelystad afreisde om daar DeWolff live
mee te maken. Eindelijk kun je wel zeggen aangezien ik toch al een behoorlijke tijd fan ben van deze band,  5 jaar ongeveer. En dan te bedenken dat ze dit jaar al 10 jaar bestaan, daarom wil ik hier toch even aandacht aan besteden. Waar blijft al die tijd? 10 jaar, en allemaal nog maar begin twintig, reken maar even uit hoe vroeg deze jongens er al bij waren. The boys vonden het blijkbaar hoog tijd voor een feestje, ik zou zeggen, laten we met zijn alle 29 April in Utrecht een feestje met ze bouwen!

Ik zal de band even aan je voorstellen, laten we beginnen met Pablo van de Poel, die de een van neerlans beste gitaristen is en de lead-zanger van de band. Luca van de Poel broer van eerstgenoemde kan ons urenlange drumsolo's geven als nodig maar ook hij kan zingen! Dan is er nog Robin Piso, de meneer met de baard die rockt op een Hammond orgel (ja dat had je niet verwacht he?) en ook een leuk deuntje mee zingt.De jeugdigheid van deze band zul je niet terug horen in hun muziek. Valse noten of missers behoren niet tot hun repertoire,  groot talent dat wel.  Een groter podium dan het kleine Poppodium Underground, dat op een uitverkochte avond 400 bezoekers kan vermaken, gun ik ze van harte.

Zelf omschrijven ze hun muziek als Raw Psychedelic Southern Rock. En dat is ook hoe het klinkt, ik had het zelf niet beter kunnen omschrijven. Gillende gitaren, vette orgel tunes en superstrakke drums. Nee mensen ik heb geen muziek gestudeerd dus de technische kanten van dit genre kunnen alleen de experts je uitleggen.

Ik zou zeggen, Google, Youtube en Spotify gaan je hierbij zeker verder helpen. Luister gewoon eens even wat, en als het je beval ga naar een concert want dan is hun muziek nog mooier, rauwer!

En dan tref je misschien een geweldig voorprogramma, een band zoals Mitch Rivers. Ook die komt van goede huizen, en wist het publiek alvast warm te draaien voor de hoofdact. Een engerieke band, die goed aansloot qua muziek, bij DeWolff.

Ik kan jullie vertellende dat ik echt een fantastische avond heb gehad die ten allertijde voor herhaling vatbaar is. Hopelijk reizen ze nog een af naar een van de 2 poppodia in de buurt (Hedon, Zwolle of Poppodium Underground in Lelystad). Oh, nog even een leuk feitje, DeWolff heeft hele mooie LP's, ik was aangenaam verrast toen ik in plaats van een zwarte LP een doorschijnende groene LP uit de hoes haalde! We sluiten de foto sessie vandaag nog even af met een fotootje van het voorprogramma: Mitch Rivers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten