donderdag 9 maart 2017

Filmrecensie: Belle en het Beest


Titel: Belle en het Beest
Duur: 90 minuten
Uitgekomen in: 2014Over Belle en het Beest

Laat je meeslepen door een van de meest succesvolle en geliefde tekenfilms aller tijden. Volg de avonturen van Belle, een vrolijke jonge vrouw die in het kasteel belandt van een prins die in een mysterieus beest is veranderd.

Mijn recensie

Binnenkort komt de nieuwe "Beauty and the Beast" uit, dus werd het hoog tijd om de originele Disney classic eens te aanschouwen. Ja ik geef het toe, deze zat vroeger niet in onze Disney collectie, dus heb ik hem toen ook nooit gezien. Zelfs niet bij vriendinnetjes. We hadden wel een video band van een Belle en het Beest, maar dit was een "neppe". En ik moet zeggen dat verhaal was toch echt anders dan de Disney klassieker.

En jaar geleden kocht ik de Disney DVD, die vervolgens in de kast belandde.  Vorige week was ik aan het winkelen en zoals gewoonlijk ging ik even langs mijn favoriete boekenwinkel de Boekenvoordeel/Free Record Shop (de enige in Emmeloord met een interessant assortiment). Daar waren de Disney films in de aanbieding en ik besloot twee van mijn favoriete kinderfilms aan mijn collectie toe te voegen: Mulan en Alice In Wonderland.

Dit vroeg om een Disney avond, en al gauw vond deze plaats. Eerst genieten van het bizarre maar fantastische Wonderland, heerlijk. Daarna was het tijd voor Belle en haar Beest. Allereerst: wat een juweeltjes zijn dit, beide films! Het is een typische Disney feel-good film. Disney voor mij is jeugd-sentiment, en dus was ik vergeten hoe heerlijk en bijzonder deze films zijn.

Belle en het Beest, is prachtig getekend, de muziek is perfect en het wel bekende verhaal is zoals het je zou verwachten. Het liedje van de Theepot was het mooiste van allemaal, natuurlijk speelt de balzaal-scene hier en belangrijke rol in.

Eigenlijk wil ik het hier bij laten, de meeste mensen zullen deze klassieker vast al wel gezien hebben. Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe versie die einde van de maand in de bioscoop verschijnt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten