maandag 6 februari 2017

Filmrecensie: Guardians of the GalaxyTitel: Guardians Of The Galaxy
Duur: 121 minuten
Regiseur: James Gunn
Uitgekomen op: 14 August 2014


Over Guardians of the Galaxy

In het universum wordt onverbiddelijk jacht gemaakt op de onbezonnen avonturier Peter Quill die een geheimzinnige bol heeft gestolen.

Maar Ronan, een machtige slechterik met plannen die het hele universum in gevaar dreigen te brengen, heeft zijn zinnen op de bol gezet.

Om uit handen te blijven van de volhardende Ronan zit er voor Quill niets anders op dan een ongemakkelijke wapenstilstand aan te gaan met een viertal uiteenlopende vreemde vogels; Rocket, een wapendragende wasbeer, Groot, een boommens, de dodelijke en mysterieuze Gamora en de door wraak gedreven Drax the Destroyer.

Mijn recensie

Ik zal eerlijk zijn, ik ben niet een groot fan van Science fiction, ik ben nooit verder gekomen dan Star Trek Voyager. Toch begint er bij mij verandering in te komen, steeds meer Science fiction boeken en films verschijnen er op mijn (boeken)plank. Deze film is te vinden op Netflix en moest ik natuurlijk gewoon zien, want wie is er tegenwoordig geen fan van Marvel?

De laatste jaren komen er regelmatig Marvel films uit, Thor, The Advengers, Iron man stuk voor stuk waren ze geweldig. De stripverfilmingen maken een ware opkomst de laatste jaren. Zo jammer dat niemand mij bij de hand heeft genomen en de stripwereld heeft geintroduceerd. Zoals gewoonlijk "I am late at the party". Suggesties voor welke Marvel strip ik als eerste moet lezen zijn van harte welkom!

Terug naar de film. Laten we beginnen bij de muziek, de keuzes die ze hiervoor gemaakt hebben zijn geweldig. Zelfs grappig op momenten, het geeft zeker een extra dimensie aan de film en heeft een duidelijke rol in deze film.

Aan het begin van de film zien we dat Peter Quill, onze hoofdpersoon, zijn moeder verliest en wordt meegenomen door een ruimteschip. Meer achtergrond krijgen we niet te zien, ergens is dit wel jammer, maar voor het verhaal is het niet strikt noodzakelijk. Wanneer Peter een bol steelt, begint de actie. Hij wordt gevolgt door Gamora, die de bol weer van hem probeert te stelen.

Later worden Groot (een soort van bom), Rocket (een pratende wasbeer en mechanisch wonder) en Drax toegevoegd aan het reisgezelschap. Samen vormen zij later de "Guardians of the Galaxy". De diversiteit in hoofdpersonen maakt deze film een hilarische film.  Het verhaald is niet ingewikkeld en daardoor zeer makkelijk te volgen.

Rating

Deze film was echt entertaining, geen saai moment kunnen vinden. De muziek was geweldig, net als de special effect. Ook bevat deze film een goede dosis humor.  Dit is een film voor als je gwoon lekker wil genieten en niet na wil denken over een ingewikkeld plot. Al met al is deze film echt alle 5 de schaatsers waard.

De Trailer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten