vrijdag 13 januari 2017

Swinging Saturdays #61 Mijn leven, live - 2016 in concerten

Swinging Saturdays is een muzikale meme georganiseerd door Ice Cold Passion, om onze passie voor muziek te kunnen delen. Het doel is om een muziek top 5 (of top 10) te maken van het genre of artiest die je leuk vindt. Of wees creatief en deel een top 5 met een bepaald thema! Bijvoorbeeld een boek soundtrack, grappige liedjes of liedjes voor op een regenachtige dag top 5!


Ik wil jullie als een heel gelukkig nieuwjaar wensen. Ik weet het, ik ben al enigszins laat met dit bericht, want de Engelse staat alweer een tijdje online. 2017 begon met een fikse kater en het schaatsvirus, waardoor dit bericht dus weer op de lange baan is geschoven. 
Toch blikken we samen terug op het muzikale jaar 2016 want wat was het een goed jaar voor muziek! Hier een overzichtje van de bezochte concerten:

10 January: Frank Turner - TivoliVredenburg, Utrecht - Vind hier de spotlight
25 January: Hozier - Heineken Music Hall nu: AFAS LIVE, Amsterdam
19 February: De Staat, Hedon, Zwolle
7   March: Muse - Ziggo Dome, Amsterdam
26 March: Misfits - Rock At Con, Jaarbeurs, Utrecht
6   April: Sore Losers - Hedon, Zwolle
8   April: Will and The People - Hedon, Zwolle
12 May: Luke Winslow King - Burgerweeshuis, Deventer
4   June: Pedro Pico Pop, Raalte -  Roots Rising, Steak Number Eight, Mala Vita, De Geweldigheid, Canshaker Pi, Ravenna, Note To Amy, Orgaanklap, De Kik, The Toy Dolls and more.

29 Juni: Reverend Peyton's Big Damn Band, Patronaat, Haarlem - Vind hier de spotlight
21 August: Good Charlotte, TivoliVredenburg, Utrecht
5   September Frank Turner - Amsterdamse Bos theater, Amsterdam
7   November: The Lumineers, Heineken Music Hall, Amsterdam
26 November: Jake Bugg, TivoliVredenburg, Utrecht

Best een aardig lijstje toch? Oke, vandaag neem ik jullie mee door mijn herrineringen aan deze concerten.  Laten we beginnen, bij  10 en tellen we terug naar de meest geweldige concert van het jaar.  Dit wordt een lastige opgave want alles was goed!

10. Pedro Pico Pop


Ja natuurlijk is natuurlijk wel gepast om te beginnen met het ene festival waar ik heen geweest ben. En omdat ik gewoon even vals ga spelen, deel ik in plaats van 1 artiest 2 artiesten.

Orgaanklap ~ Gunshow


EN DE PRIJS VOOR MEEST OPMERKELIJKE, MEEST KRANKZINNIGE BAND OOIT GAAT NAAR: ORGAANKLAP (Publiek gaat uit zijn dak). Ik denk dat dit het meest bizarre optreden is dat ik ooit heb gezien, op een goede manier wel. Niet een concert wat ik gauw zal vergeten.


The Kik ~ Simone

Ook van Nederlandse bodem, The Kik. Ah dit was leuk, deze gasten hebben echt een leuke show! Ik stond rustig voor het podium te kijken toen opeens de gitarist mij aanwees en vroeg wat ik van zn gitaar solo vond. Ik keek natuurlijk eerst om me heen, want hij kon het toch niet tegen mij hebben? Dus wel, damn, verlegen-ik kwam opeens weer bovendrijven.


9. The Sore Losers ~ Beyond Repair

Ja, ja onze Belgische vrienden kunnen er ook wat van hoor! Ik heb deze band al eens eerder op zien treden in het naprogramma van Jack White, maar het was laat dus hebben we de show niet afgekeken. Ik weet dat ze in het thuis land erg populair zijn, maar de fan base in Zwolle was matig. Erg jammer, aangezien deze gasten de tent plat speelden. Voor iedereen die van indie rock houden, is dit zeker een aanrader! En mochten ze het ooit nog een keer spelen in Zwolle, kom dan kijken, ik beloof je dat ze het waard zijn.


8. Luke Winslow King ~ Kokomo Bluesr

Dit concert was heel speciaal, omdat mijn oma met mij mee ging. Ja, dat las je goed, mijn oma ging mee naar een blues concert! En genoten heeft ze! De muziek was echt geweldig en we hebben een hoop lol gehad samen.


7. Will And The People ~ The Game

Iedereen kent "Lion In The Morning Sun" en "Salamander" wel, maar wisten jullie dat deze gasten nog veel meer geweldige liedjes hebben? Gelukkig was ik niet de enige die er zo over dacht, want de concert zaal was redelijk vol en er werd uit volle borst meegezongen. Ik sprak zelfs een mevrouw die van uit Duitsland naar Zwolle was afgereisd.  Het was een groot feest, hier een rustig nummertje van ze: The Game.


6. Good Charlotte ~ Lifestyles of the Rich & Famous

Denk eens terug aan het jaar 2002. Er stond toen vanuit het niets op eens een poppunk liedje in de Nederlandse top 40. Het ging zo: Lifestyles of the Rich & Famous, they are always complaining, always complaining. Aaah een liedje uit mijn jeugd, ze waren in Augustus in Nederland! Samen met mijn zusje ging ik er heen. Nog steeds waren ze super goed en hun nieuwe materiaal klinkt veel belovend.


5. Jake Bugg ~ Gimme The Love

Ik weet niet of de 5de plaats genoeg is, misschien had het wel een gedeelde 2de plaats moeten zijn. Het laatste concert van 2016! Wow is het eerste wat in mij op komt om dit concert te beschrijven. Jake is gewoon echt een waanzinnig talent. Ik had zoals gewoonlijk weer een perfect plekje voor het podium gevonden. Misschien moet ik hierbij even uitleggen dat mijn lengte van 1.53m soms niet ideaal is tijdens concerten. Hier een nummertje van zijn nieuwste album "On My One".


4. The Lumineers ~ Dead Sea

Ik moet iets bekennen, dit was een van de meest recentelijke concerten welke ik bezocht, maar helemaal niet voor in het humeur was. Het was op de maandag nadat mijn opa in het ziekenhuis werd opgenomen (hij is ondertussen weer thuis en het gaat redelijk met hem). Dus mijn hoofd stond er niet echt na om naar een concert te gaan. Al maanden had ik de kaarten in huis,  dus uiteindelijk ben ik toch gegaan. Het was precies wat ik nodig bleek te hebben, even afleiding geen zorgen, puur genieten. Het was schitterend, ze speelden al mijn favoriete nummers, waaronder deze " Dead Sea".


3. De Staat ~ Make The Call

Ja, ja nummer drie, deze had je misschien niet aan zien komen, maar lieve mensen De Staat live is echt een aanrader. Mocht je nog niet de kans hebben gehad om ze live te zien gaan dan gauw opzoek naar kaarten want het is echt een aanrader! Hun shows zijn echt van fantastische kwaliteit. Het was dan ook geen verrassing dat zij de 3voor12 Song van het Jaar award mee naar huis namen. Hier dus de song van 2016: Make The Call!


2. Hozier ~ Sedated

Dit concert vond plaats in January, maar ik herriner mij het nog duidelijk. Een geweldig concert om ht jaar mee te beginnen, al was ik eerder die maand ook al bij Frank Turner geweest. Hozier mag mij wel iedere dag "mee naar de kerk nemen" om het zo maar even te zeggen. Wat een verschijning en wat een fantastisch concert. Zijn stem is sexy, en warm, gewoon weg om bij te smelten.  " Ook wil ik nog even zeggen dat hij een geweldige band bij zich had, voor veel lof voor de achtergrondzangeressen. Sedated is het liedje dat ik gemiddeld een keer of 5 op repeat laat staan voordat ik aan een nieuw liedje begin.


1. Muse ~ Plug In Baby

Ik had geen andere nummer 1 kunnen bedenken. De beste rock band ter wereld.  De beste show van het jaar en we hebben zo veel geluk gehad dat we er bij mochten zijn. Hier het liedje waarvan ik en mijn zusje hoopten dat ze het zouden spelen, maar dat was niet het geval :(

Naar welke concerten ging jij in 2016?
Laat een reactie achter!

Wil je een keer mijn gast zijn bij Swinging Saturdays, en jou muziek delen?
Stuur dan een email naar: ijskoudepassie@gmail.com Ben benieuwd wat jou top 10 zal zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten