zondag 22 januari 2017

On Stage: Orgaanklap

Wie: Orgaanklap
Waar: Hedon, Zwolle
Wanneer: vrijdag 13 januari, 20172017 is al weer een paar weken oud en begint meteen met een knaller van een concert. Een last-minute besluit, maar toch eentje die ik niet snel zal vergeten. Aan het einde van het jaar blik ik terug en dan is dit misschien het lachertje van het jaar geweest. Aangezien ik al in een deuk lag bij binnenkomst.

Orgaanklap blijkt toch een aardige fanbase te hebben in Zwolle.  Tot mijn grote verrassing liepen er meerdere mannen rond in panterprint- en/of glitterlegging. Daar hoorde natuurlijk ook nog een geschminkt gezicht bij om het plaatje helemaal af te maken.

Die had ik niet aan zien komen hoor, dat de band prettig gestoord is wist ik al, maar de die-hard fans dus blijkbaar ook. Dit maakte meteen de hele avond al goed en dan was de band nog niet eens begonnen met spelen. De sfeer was gemoedelijk, gezellig. Ik was redelijk vroeg, dus stiekem heb ik, onder het genot van een biertje, panterprintjes zitten kijken, wat uitermate amusant was.

Goed, eerst maar even iets over de band, na wat googlen blijkt dat ze al tien jaar bestaan, en dat ze er dit jaar mee stoppen. Ik heb best aardige muziek kennis, maar deze band liep ik pas afgelopen zomer voor het eerst tegen het lijf, tijdens Pedro Pico Pop. Wat eigenlijk best jammer is, te bedenken dat het concert van vorige week dus onderdeel was van hun afscheidstour.

Qua muziek doet het mij ergens een beetje denken aan De Heideroosjes, dit komt vooral ook door feit dat deze band ook in het  Nederlands zingt. Al moet ik zeggen dat qua teksten deze mannen een compleet andere richting in slaan. Seks, grappen en gewoon weg hilarische teksten maakt het dat je soms gewoon een happy dansje doet.

Dat laatste is waar ik naar opzoek was, aangezien mijn "winterdepri momentje"  dit jaar iets later kwam dan gepland. Niets helpt beter tegen een winter dip, dan een concert waarbij een enorme lul het podium op komt lopen. Oh en wat dacht je van de confetti, de lul van de zanger en een ware magic show, you had to be there... 

Met deze afscheidshow laten ze wel zien wat ze in huis hebben. Voor een ieder die deze gasten nog gaat zien, neem het vooral niet te serieus. Als je hier niet om kunt lachen dan kun je beter thuis blijven.

Orgaanklap ik wil jullie bedanken voor een fantastische hilarische avond!
Ik ben weer helemaal happy de peppy!

Voor iedereen die last heeft van een winterdip wil ik zeggen, koop even een kaartje voor Orgaanklap!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten