zondag 8 mei 2016

Recensie: Leopard Moon ~ Jeanette Battista


Titel: Leopard Moon
Auteur: Jeanette Battista
Serie: Moon series, boek #1
Uitgave: publicatie in eigen beheer
Datum van Uitgave: 4th March 2012
Aantal pagina's: 206 p.
Taal: Alleen beschikbaar in het Engels
Leeftijdscategorie: New Adult
Andere boeken in deze serie:
Jackal Moon, boek #2
Hyena Moon, boek #3
Hunter Moon, boek #4

Over Leopard Moon

Hoe verdwijn je als je uit een familie roofdieren komt?

Kess is een weerluipaard, ze is gedwongen om haar family in Miami achter te laten, als haar broers obsessie gewelddadig wordt. Ze vlucht van stad naar stad en probeert haar broers detectives ten alle tijden 1 stap voor te blijven.

Kess beland uiteindelijk in een klein dorpje in de bergen van Noord Carolina.  Al daar wordt ze opgemerkt door Cormac, een jongeman met zijn eigen geheim. Terwijl Kess probeert het gewone leven weer op te pakken, blijft haar broer Sek, naar haar zoeken.

Sek gelooft dat Kess de sleutel is om de verzwakte clan weer nieuw leven in te blazen. Hij is bereid om tot extreme maatregelen over te gaan. Ondertussen begint er wat te bloeien tussen Kess en Cormac, maar hun relatie wordt bedreigt als Sek eindelijk uit vindt waar Kess zich schuil houdt.

Mijn Recensie


Dit was mijn aller eerste ebook (freebie) die ik gelezen heb, dit was ook mijn eerste Kindle ervaring. Ik ontdekte deze Kindle dienst via Goodreads. Ik had toen nog geen ereader maar was erg benieuwd of het wat voor mij zou zijn, dus heb ik de Kindle app gedownload voor op mijn laptop. Ik kon mijn geluk niet op met al de gratis boeken die ik vond op de Amazon website en besloot om met deze te beginnen. Dit was trouwens in januari 2013, nu 3 jaar geleden.

Van te voren wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik moest verwachten, aangezien het boek gratis was en ik toen nog niet wist wat een Indie schrijver is (independend authors, schrijvers die in eigen beheer uitgeven). Ik begon met lezen en was meteen verkocht, stoppen was geen optie meer. Het was echt zo spannend vanaf het begin. Het boek was binnen 2 dagen uit, wat voor mij een nieuw record was.

Het verhaal gaat over Kess, een 17-jarig meisje dat op de vlucht is voor haar broer. Ze heeft ook een bijzondere gave, ze kan namelijk veranderen in een luipaard. Een weerluipaard in plaats van een weerwolf. Daar had ik nog nooit over gelezen, ook nog nooit van gehoord om eerlijk te zijn. Dit maakte het verhaal verfrissend.

Heel lang weten we niet waarom Kess op de vlucht is voor haar broer, gedurende het verhaal vordert komen we meer te weten over wat er is voorgevallen. En leren we over het gruwelijke plan dat Sekmet voor Kess heeft.

Ook de setting van dit boek is erg leuk, een klein dorpje in de bergen van Noord Carolina. Waar het natuurlijk flink koud kan worden. Voor Kess is dit even wennen, aangezien zij uit het warme deel van Amerika komt. Ook vond ik het erg leuk dat we niet alleen Kess's perspectief krijgen te zien maar ook dat van Cormac en Sekmet. Vooral Sekmet's perspectief, hoe erg ik hem ook haatte, was erg interessant. 

Waardering

Dit was echt een heel goed boek! Ik kan het iedereen aanbevelen die van boeken over gedaanteverwissellaars (shapeshifters) houden. Wat is het toch een lelijk woord  gedaanteverwissellaar, vinden jullie shapeshifter ook niet veel leuker klinken? Terug naar het boek, wat vol actie zit, interessante personages heeft en gewoon goed in elkaar zit. Kleine opmerking is wel dat er hier en daar een paar spelfouten te vinden zijn, maar dit doet geen afbreuk aan de leeservaring. Daarom 5 schaatsers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten