vrijdag 4 december 2015

On Stage: Fell Out Of Love Boy

Fall Out Boy Heineken Music Hall 20 oktober 2015

Op 20 Oktober reisde ik weer af naar de Heineken Music Hall in Amsterdam, dit keer voor een MIKA waar ik een maand eerder ben geweest. Nee, dit keer was de eer aan Fall Out Boy. Zo als gewoonlijk wanneer een concert doordeweeks is, reis ik vanuit mijn werk direct door naar Amsterdam (met een tussenstop bij de Mac dan, ik geeft het toe). Ik was dus vroeg bij de HMH, nou ja, dat dacht ik tenminste. Daar aangekomen stond de rij al bijna tot aan de Ziggo Dome (overdrijven mag toch?).


Nooit had ik verwacht dat FOB een grote fan base zou hebben hier in het kleine Nederland. Zeg nou zelf, heb jij ze wel eens op de radio gehoord? Na een half uur in de rij, was ik dan eindelijk binnen. Aangezien ik niet zo vroeg bleek te zijn, waren de mooie plaatsen dicht bij het podium al verdeeld. Voor de verandering koos ik dus voor de zittribune, dan kan ik als kleine uk tenminste nog iets zien van de mensen op het podium.

De zittribune was een perfecte uitkomst, niet alleen omdat ik een schouderblessure had en kon zitten, maar ook omdat voor het eerst in mijn leven ik me verveelde tijdens een concert. Dat had ik niet aan zien komen.

Muziek is voor mij is een gevoelskwestie, het maakt me vrolijk, verdrietig, of relaxt. Verschillende muziek heeft verschillende emoties. Als ik naar "Dance, Dance" luisterde of "This Ain't No Scene, This Is An Arms Race", voelde ik daar iets bij.  Ik heb deze liedjes geleefd toen ze voor het eerst uit kwamen.

Dank je wel Fall Out Boy, voor het spelen van al mijn favorieten! Deze waren echt geweldig. Al heb ik hierbij wel een grote maar, want het publiek was het totaal niet met mij eens. Normaal gesproken als een band aan zijn oude nummers begint dan gaat het publiek los en wordt er luidkeels meegezongen.

Een mooi voorbeeld hiervan voor mij was tijdens een concert van Flogging Molly. Na dat ze drie nummers van hun recente album hadden gespeeld, waarbij het publiek twijfelachtig mee deinsde, begonnen ze aan een van hun bekendste nummer. Je zag het publiek opleven, opeens begon iedereen te dansen en te zingen. Kijk, zo zou het moeten zijn als FOB "Dance, Dance" in zet. Het tegenovergestelde was de bittere waarheid.

Achteraf gezien is het nog niet eens zo raar dat het publiek deze nummers niet kende. Het eerste album van Fall Out Boy kwam namelijk al uit in 2003. De gemiddelde leeftijd van het concert lag ergens rond de 16 jaar, dus in 2003 liepen deze tieners nog in de luiers. Ik was best wel teleurgesteld dat het publiek niet lekker mee deed. Het voelde als of ik de enige in de zaal was die deze nummers kende.

Trouwens, het schiet me net te binnen, er was nog iets raars aan dit concert. Partick Strump, de frontman en zanger, heeft de hele avond geen woord tegen het publiek gezegd. Raar, zeker voor de frontman van de band. Hij liet het praten over aan zijn bassist, Pete Wentz.

De nieuwe nummers zijn slecht, als in ik voelde er helemaal niks bij.  Het is niet dat ze het niet geprobeerd hebben, de show was erg goed voorbereid, met live beelden, en filmpjes tussendoor. De live beelden waren vooral erg welkom, hierdoor konden de mensen op de zit tribune ook nog prima zien hoe het er aan toe ging op het podium.


Toch was dit concert niet aan mij besteed, sommige nummers waren rommelig en soms bijna vals, wat raar is voor een band die toch al een goed aantal jaren mee draait. Ook voelde ik me misplaatst tussen alle schreeuwende flauwvallende tienermeisjes. Een fenomeen wat ik nooit zal begrijpen.

Conclusie: NOOIT WEER, EEN KEER WAS MEER DAN GENOEG.
Fall Out Boy Heineken Music Hall 20 Oktober

2 opmerkingen:

 1. Pfoeh, ik had het heel anders meegemaakt! Ik stond redelijk vooraan en daar deed iedereen enthousiast mee, ook bij de oudere nummers. De oudere albums heb ik juist op cd dus die kon ik goed meezingen :) Wel jammer inderdaad dat Patrick niets zei, maar ik heb wel genoten van het concert :) Balen dat jij dat niet had!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey,

   Ja alleen de eerste paar rijen deden inderdaad mee.. Ik vond het echt heel jammer.. Maar goed, je kunt niet alles hebben. Volgende keer beter :)

   Verwijderen