woensdag 2 september 2015

Recensie: Beautiful Creatures ~ Kami Garcia & Margareth Stohl


Nederlandse Titel: Betoverd
Engelse titel: Beautiful Creatures
Auteur: Kami Garcia and Margaret Stohl
Series: Caster Chronicles, boek 1
Uitgever: Moon, House of Books
Publicatie datum: 4 februari 2010
Aantal bladzijden: 563 p.
Talen: Engels, Spaans, Duits, Frans, Nederlands e.a.
Leeftijdscategorie: Young Adult
Andere boeken in deze serie:
Vervloekt, boek 2
Chaos, boek 3
De aflossing, boek 4

 Over Beautiful Creatures

Lena Duchannes is geen gewoon tienermeisje. Lena en haar familie worden al generaties lang achtervolgd door een vloek.

Ethan Wate droomt over een mooi meisje dat hij nog nooit heeft ontmoet.

Wanneer Lena in Gatlin komt wonen, op het oudste en meest beruchte landgoed in de omgeving, voelt Ethan zich op onverklaarbare wijze tot haar aangetrokken. Hij is vastbesloten om te ontdekken hoe en waarom zij zo met elkaar verbonden zijn.

Lena doet haar best om de vloek en haar macht geheim te houden. Maar zelfs in een stadje waar nooit iets gebeurt, kan een geheim niet eeuwig verborgen blijven.
(bron: Bol.com)

Mijn Recensie

Ik weet niet zo goed wat ik van dit boek moet vinden. Het is toch een verhaal wat een beetje traag op gang komt. Vaak heb ik hier toch wel moeite mee, want hierdoor kan ik het boek te makkelijk aan de kant gooien, ook doe ik er vaak veel langer over dan een "page-turner".

Toch is dit absoluut geen slecht boek, al klinkt het misschien wel een beetje zo door mijn inleiding. Beautiful creatures is een literair "masterpiece". De schrijfstijl is echt waanzin mooi. De wereld die Kami Garcia en Margareth Stohl voor ons geschets hebben is erg fascinerend. Tegelijkertijd krijgen we een mooi mysterie om op te lossen. Dit is wat je aandacht toch blijft houden bij het boek.

We willen toch allemaal weten hoe het afloopt? In het boek is ook veel geschiedenis verwerkt over de Amerikaanse burgeroorlog, waar ik persoonlijk niet zo veel van af weet, maar waar ik me zeker eens in ga verdiepen, want interessant was het wel.

De personages zijn ook goed uitgedacht, ieder met zijn eigen karakter en problemen. Ik leefde mee met de personages en de dingen die zij mee maken. Alles wordt realisisch weergegeven, en nu wil ik echt eens een reisje gaan boeken naar het zuidelijke deel van de US. Ik heb trouwens wel eens aan mijn Amerikaanse Goodreads vrienden gevraagd of er echt nog van die oude plantages bestaan. Hun vertelde dat die er nog wel degelijk waren. Zou het niet waanzinnig zijn om dat eens te mogen zien? (Ik ben verder niet reislustig of zo)

Waardering

Geweldige setting, in het zuidelijke deel van Amerika, met mooie plantage woningen waar een ieder van zal dromen. Onzettend mooi geschreven met dynamische personages. Al met al een goed verhaal, maar toch lichtelijk traag. Dus vandaar 3.5 schaatsers.


Muziek  ~ Frank Zappa ~ Drowning Witch

Dit liedje wordt letterlijk genoemd in het boek, dus lekker toepasselijk.


Jace Everett ~ Bad Things

Ik weet het, dit liedje associeer ik met het zuiden vanwege True Blood, toch vind ik hem ook heel goed bij dit boek passen.


Heb jij Beautiful Creatures al gelezen? 
Wat vond jij er van?
Laat een berichtje achter! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten