zaterdag 8 augustus 2015

Swinging Saturdays #53 De Zwarte Cross

Swinging Saturdays is een muzikale meme georganiseerd door Ice Cold Passion, om onze passie voor muziek te kunnen delen. Het doel is om een muziek top 5 (of top 10) te maken van het genre of artiest die je leuk vindt. Of wees creatief en deel een top 5 met een bepaald thema! Bijvoorbeeld een boek soundtrack, grappige liedjes of liedjes voor op een regenachtige dag top 5!Ik had deze top 10 eigenlijk voor vorige week gepland, maar omdat ik jarig was ben ik er niet aan toe gekomen. Daarom deze week nog even wat we zouden gaan zien (deels) op de Zwarte Cross, die op de zaterdag compleet in het water viel.

Ook ik was aanwezig, die zaterdag, met die storm, waar menig boom is omgewaaid. Fantastisch festival weer (not), en we besloten om een uur of 6 dat we wel nat en koud genoeg waren. En dus vertrokken we naar huis. Volgend jaar beter!

Hier een greep uit de artiesten die optraden op de Zwarte Cross.

1. Toy Dolls ~ Nellie The Elephant

Ik was deze geweldig punk band bijna vergeten!!! Toen ik ze vond in de line-up had ik echt zo iets van cool! Dit is het liedje wat veel mensen wel van ze kennen, Nellie The Elephant. Vond je deze leuk? Luister dan ook een naar Dig That Groove, die is ook super vet!!


2. Jovink en de voederbietels ~ Brommer Kieken

Zoals je misschien al wel weet treedt Jovink alleen nog maar op, op de Zwart Cross, waarom? Omdat hun degene zijn geweest die dit festival opgestart zijn. Trouwens mocht je ze nog nooit live hebben gezien is het misschien toch een leuk idee om een keer op de zondag naar de Zwarte Cross te gaan.

3. The Deaf ~ Coming Down That Road

Ik ken de zanger van deze band al jaren, niet persoonlijk (I can only wish) maar als gitarist van mijn toen favoriete band Di-Rect. Die nadat Tim er mee stoppte een compleet andere weg zijn ingeslagen. Of ik die weg nu wil bewandelen ben ik nog steeds niet over uit.  Toch is Spike  "one talented m*therfucker". Ik ben blij dat hij met deze band weer voor de oldskool rock 'n roll heeft gekozen, ala Miles Kane.

4. Fiddler's green ~ Victor and his demons

Ik geloof dat deze mannen uit Duitsland komen, en na een korte google actie, kan ik jullie melden dat ik het bij het rechte eind had. Deze Duitsters kunnen wel rocken, maar dan wel met een Iers tintje. Hier hebben we nog wel een stukje van kunnen luisteren. Alleen niet kunnen zien, ik heb nog nooit zo veel mensen gezien in de Megatent. Je stond echt hutje mutje op elkaar.
Oh ja, aardige jongen, nog bedankt voor de poncho! Kwam wel goed van pas met die stortregen!  So yeah that happened...


5. Rival Sons ~ Electric Man

Dit is een van de bands waar ik naar uit keek om live te kunnen zien, volgende keer beter. Mocht je mij al een tijdje volgend dan heb je deze band al eens voorbij zien komen. Ze maken fantastische en ja daar heb je hem weer: Rock 'n Roll. Ge-wel-dig!

6. John Coffey ~ Dirt and Stones

Dat klinkt nog niet echt spannend of wel? Nou, ja ik dacht zal wel vergelijkbaar zijn met Jack Johnson of zo. Ik had er niet meer naast kunnen zitten dan dat. Je moet het zoeken in de richting van Nirvana, Foo Fighters, of zelfs Metallica. Snap je 'm? Klik dan ff op play en laat je wegblazen!


7. The Kooks ~ Bad Habit

Deze band heb ik al jaren in de smiezen. The Kooks, zijn eigenlijk de aanstichters van mijn Indie rock verslaving. Daarna kwamen The Artic Monkeys, Two Door Cinema Club, en The Killers. Hun muziek in een woord: vrolijk!


8. The Kilkennys ~ Some Say The Devil Is Dead

Klassieke Ierse folk muziek.

9. Band Of Skulls ~ I Know What I Am

Meer indie? Ja echt ik vind dat dit ook indie is. Deze band staat al jaren op mijn computer, maar ik heb er nog nooit de tijd voor genomen om er eens goed naar te luisteren. Ik denk na dit liedje dat ik hem toch wat vaker in mijn playlist ga zetten.

10. Flogging Molly ~ Drunken Lullabies

Zoals velen van jullie weten ben ik groot fan van deze band, ze waren de afsluiter op de zaterdagavond. AAAAH, had ze graag zien spelen op het hoofdpodium.Until next time we meet once again...(Als dit maar niet hun laatste tour is lol).

Ben jij naar de Zwarte Cross geweest? Welke bands heb jij gezien?
Laat een reactie achter!

Wil je een keer mijn gast zijn bij Swinging Saturdays, en jou muziek delen? 
Stuur dan een email naar: ijskoudepassie@gmail.com Ben benieuwd wat jou top 10 zal zijn!

2 opmerkingen:

 1. Ik ben niet naar Zwarte Cross geweest, maar ik heb wel al 2 keer The Deaf gezien, die geven echt gekke, energieke en toffe concerten zeg! :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super gaaf! Ik hoop ze nog live te zien dit jaar, denk dat ik misschien nog wel naar een van de Sleazy Express concerten ga... Maar ik heb eerst Mika op het programma staan, heb ik ook heel veel zin in! Over energie gesproken!

   Groetjes Irene

   Verwijderen