vrijdag 1 mei 2015

Filmrecensie: The Vampire AcademyTitel: The Vampire Academy
Jaar: 2013
Regisseur: Mark Waters
Duur: 100 min
Uitgekomen op: 2013Over Vampire Academy

Twee meiden die studeren aan een school voor vampiers zijn op een hele bijzondere manier met elkaar verbonden.

Rose (Zoey Deutch) is niet alleen hartsvriendinnen met Lissa (Lucy Fry), ze wordt ook opgeleid tot haar beschermer. Niet zonder reden, want Lissa is prinses en troonopvolger van de Moroi - zoals vreedzame, sterfelijke vampiers heten.

Rose traint er graag hard voor, ook omdat ze extra vechtlessen krijgt van de knappe Dimitri (Danila Kozlovsky) voor wie ze wel wat voelt. Ze zal iedere les nodig hebben, want de Strigoi - onsterfelijke, evil vampiers - zullen er alles aan doen om Lissa het leven onmogelijk maken. Alsof het leven op school nog niet ingewikkeld genoeg is...

Mijn Recensie

Al weer een boekverfilming, het lijkt maar niet op te houden met deze trend, niet dat je mij hoort klagen. Toch zijn boekverfilmingen altijd een beetje verraderlijk, zeker als ik het boek al gelezen heb. Ook in dit geval heb ik natuurlijk het boek al gelezen, ik zou een slechte boekenwurm zijn als ik dat niet had gedaan.

Ik vergelijk dus ook vaak de film met het boek en vaak blijkt de film toch teleurstellend. In dit geval zeg ik: mwaah. Mwaah, betekend dat ze hun best hebben gedaan, maar dat de uitvoering toch te wensen over laat.

Qua verhaallijn hebben ze het in dit geval goed gedaan, er zijn wel dingen in veranderd maar dit beperkt zich tot details. Bijvoorbeeld Rose breekt haar enkel NA dat ze zijn wezen shoppen, niet daarvoor zoals in de film. Ook hebben ze sommige conversaties een op een overgenomen vanuit het boek, dit vond ik een plus punt.

Toch heb ik het gevoeld dat er wat miste, waar ik in het boek soms in een deuk lach om Rose of Christian, miste ze in de film net hun echte flair. Ze waren te fake? Ik weet niet ze deden me een beetje denken aan The Catcher In The Rye, en hoe de hoofdpersoon van dat boek (kan ff niet op de naam komen) de wereld zag. Zo keek ik ook een beetje naar deze film.

Daarnaast voelde het of ik in een sneltrein zat, in plaats van het boemeltreintje, waar je nog eens rustig de koeien in de wei kan bestuderen.  De film vloog voorbij, en soms kon ik de film amper bij houden. Ik vond dit erg jammer.

Waardering

Nu lijkt het alsof dit een hele slecht film is, maar dat is echt niet zo. Ze hebben het best goed gedaan, alleen kunnen ze (zoals altijd) net niet tippen aan het boek. Bij deze film zit het hem in de details, dus krijgt deze film van mij 3 sterren!


Filmtrailer


Koop de dvd op bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten