zondag 26 april 2015

Recensie: Behind The Scandal ~ M.A. Stacie


Titel: Behind The Scandal
Schrijfster: M.A. Stacie
Serie: The Reluctance series, boek #2
Publishing date: 31, Juli, 2014
Uitgever: The Writers Coffee Shop
Taal: Alleen beschikbaar in het Engels
Aantal bladzijden: 202 p.
Leeftijdscategorie: volwassenen
Andere boeken in deze serie:
Beneath The Surface, Boek 1
Behind The Scandal, Boek 2


Over Behind The Scandal

Weggestuurd naar de familie ranch vanwege zijn hevige drugs verslaving heeft Taylor Reese woedend en gebroken achter gelaten. Hij voelt zich in de steek gelaten door zowel zijn broer als vader. Hij stort zich daarom op het werk op de boerderij, zodat hij zijn zorgen kan vergeten.
Maar het duurt niet lang voor zijn leven volledig uit een valt, zoekende naar een rode draad in zijn leven.

Libby Karlin is zeer voorzichtig als het om Taylor gaat. Haar donkere verleden laat houd iedereen op een afstand, niemand zal in de buurt komen van haar gezinnetje. Maar als Taylor bevriend raakt met haar zoontje, storten de muren die ze rond haar familie plaatste langzaam aan in. Libby voelts zich aangetrokken tot het verdriet in Taylor. Zijn verleden is niet verborgen, maar kan ze haar eigen geheim bewaren als het verleden op haar deur klopt?

Kan het verleden onder ogen zien hun een toekomst bieden?

Mijn Recensie

Dit is het tweede deel in The Reluctance serie, het eerst deel Beneath The Surface vond ik op Netgalley, waarna ik blij verrast was dat mijn verzoek was goedgekeurd. Ik heb echt ontzettend genoten van Beneath The Surface en gaf het 5 sterren.

In het eerste boek ontmoeten we Dale en Kyran, als hoofdpersonen. Daarnaast is een belangrijk bij-personage Taylor, de broer van Kyran. Toen ik hoorde dat het tweede boek over Taylor zou gaan was ik direct enthousiast. Ook al haatte ik Taylor in het eerste boek, toch was het idee dat hij een verhaal kreeg intrigerend.

Aan het einde van het eerste boek zien we hoe Taylor de bodem raakt van zijn hele diepe put. In dit boek zien we hoe hij zijn leven weer bij elkaar probeert te rapen, en hoe hij op een toch wel ongewone manier afkickt van het goedje dat van zijn leven een puinzooi heeft gemaakt.

Dit boek was "sweet" zoals de Engelsen het zouden noemen, de romantiek bouwde zich langzaam op. Er was weinig seks en sekuele aantrekkingskracht tussen de hoofdpersonen (er was natuurlijk genoeg om het romantisch te maken), niet te vergelijken met het eerste boek waar de vlammen er af spatte.

Ik heb mijn mening over Taylor gedurende het boek aardig bij moeten stellen. In het begin was hij nogal een eikel, op zijn zachts gezegd. Gedurende het boek komt Taylor er achter dat het ook anders kan en dat de drugs niet de manier naar zijn vaders hart is.

En dan is daar Libby, die haar geheim wel heel erg goed weet te verbergen. Ik had vermoedens natuurlijk zat ik wel aardig in de buurt, maar dit einde had ik niet aan zien komen. Al deed het mij wel denken aan een ander boek met een vergelijkbaar einde Safe Haven van Nicholas Sparks.  Wees gerust dit boek heeft een "happy ending" en ook de cliffhangers blijven uit.

Waardering

Dit boek was, naar mijn mening veel realistischer dan het voorgaande maar toch iets minder pakkend. Al moet ik zeggen dat er weinig drugs verslaafden deze tactiek van afkicken zullen hanteren. Dat is dan weer niet zo realistisch. Het eerste boek was "mind-blowing", deze was net een tikkeltje minder.
Daarom krijgt dit boek van mij 4 schaatsers.

Citaten

Taylor frowned, speaking to his retreating uncle. "Is Candy another on of your friends then? Like Libby?" Josh lifted his hand, batting away the comment. "It's a horse, dumbass. And that horse will leave hoof-shaped bruises all over you if you don't get to work."
"I need new, clean memories. You can give me that. You can wash away the past." ~ Libby

Muziek

Ik zat laatst een keer s avonds lekker een muziekje te luisteren toen opeens  een van mijn favoriete artiesten voorbij, Paolo Nutini, het liedje heet Better Man. De tekst deed me denken aan Taylor's relatie met Libby.  Als je het boek gelezen hebt zul je snappen dat het gewoon perfect past.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten