vrijdag 10 april 2015

Recensie: An Aria In Venice ~ KaSonndra Leigh

Titel: An Aria In Venice
Schrijfster: KaSonndra Leigh
Serie: An Musical Interlude, boek 1.5
Uitgave: 13, Maart, 2014
Uitgever: Publicatie in eigen beheer
Taal: alleen verkrijgbaar in het Engels
Aantal bladzijden: 380 p.
Leeftijdscategorie: New adult, volwassenen
Andere boeken in deze serie:
The Prelude, boek 1
The Crescendo, boek 2
The Dark Duet, boek 3
The Finale, boek 4 (verwacht in 2015)Over An Aria In Venice

Zijn doel... Een nacht met de ballerina.
Haar doel.. De player verslaan in zijn eigen spel.
De Uitslag... Iets totaal onverwachts.

Adriana Dostov heeft Luca Martuccio door vanaf de eerste dag: mooi, getalenteerd, arrogant, en man die geen relaties durft aan te gaan. Hij staat bekend in de modewereld als de player met het schandalige verleden. Als de meiden uit het ballet gezelschap aan Adriana voorstellen, dat zij haar maagdelijkheid aan hem opgeeft, zegt ze geen nee, maar ja is nu ook niet echt het juiste antwoord.
Toch kan ze het niet weerstaan om hem een offer te maken, 1 one-night-stand in Venetië.

Luca wil de kleine mondige Adriana sinds het moment dat ze elkaar ontmoeten en hij zal niet rusten tot hij heeft wat hij wil. Daarom besluit hij op haar aanbod in te gaan, want uiteindelijk krijgt hij altijd wat hij wil hebben.  Geen relaties, alleen maar seks.

Als Luca ontdekt dat er meer schuilt in de ballerina met haar verwaande moeder en hij kan niet ontkennen dat hij geeft om het bange en verdrietige meisje.

Adriana ontdekt dat het bij Luca toch niet alleen maar om seks draait, hij is erg gepassioneerd, een verloren ziel, die net zo veel verdriet heeft gezien als zijzelf. Het zou kunnen dat ze elkaar hard nodig hebben.

Mijn Recensie

KaSonndra Leigh weet precies hoe ze je in moet pakken, van af de eerste zin tot de laatste blijf je aan haar lippen hangen. Dit boek is niet makkelijk naast je neer te leggen, en waarom zou je ook als je een heel weekend voor de boeg hebt waarin je niks hoeft.

An Aria In Venice speelt zich af in Italië, voor het grootste deel in Venetië, maar we krijgen ook weer een stukje Milaan te zien, zoals in het eerste boek The Prelude. The Prelude was het eerste boek wat ik van KaSonndra Leigh las en ik vond het echt geweldig, en gaf het 5 sterren.

The Prelude is het verhaal van Erin Angelo en Alex Dostov, in dit boek ontmoeten we Adriana het jongere zusje van Alex als bij personage. In een Aria In Venice krijgen we Adriana's verhaal te horen. En natuurlijk horen we niet alleen het verhaal van Adriana, maar ook het verhaal van Luca en zijn familie.

Dit boek heeft me diep geraakt, en dingen laten voelen die ik al in geen jaren heb ervaren. Het heeft mij wat duidelijkheid gegeven in mijn eigen (non-existent liefdes)leven. Dit boek laat je weer vlinders in je buik krijgen, van de relatie die ontstaat tussen Adriana en Luca.

Ook kent dit boek een geweldig scala aan bijpersonen, waarvan de meeste indrukwekkende persoon toch wel Luca's moeder, Simona is, de manier waarop zij omgaat met haar ziekte en hoe zij het leven en de dood ziet. Ieder moment dat Simona ten tonele treed werd ik meegesleept en ontroerd.

De brief die ze aan het einde van het boek achterlaat aan Katarina, Adiana's moeder is echt super ontroerend en bitterzoet. Het maakt dit boek uitzonderlijk en een perfect boek voor een zonnige zondag middag.

Dit boek had alleen wel met het volgende waarschuwingslabel mogen komen:
Waarschuwing:   Geeft acute drang om een vlucht naar Venetië of Milaan te boeken!

Waardering

Een boek dat je ademloos achterlaat, goed verhaal, personages met veel diepgang, zelfs de bijpersonen zijn goed uitgewerkt geen oppervlakkige personages te vinden in dit boek. 5 schaatsers!

Citaten

„ I beg you, from one mother’s heart to another, do not turn your back on such a jewel. For one day you will be dancing in the dark like I have been and you will need such light as she possesses. To frighten the ghost as they surround you.” - Simona
Dit citaat bracht tranen in mijn ogen, zo mooi geschreven.

„ Behind us the waters of the canal swoosh gently to the rhythm of our breaths mixing together, creating our very own music… an aria, as my ballerina calls a short song that stays with you forever, affecting you in such  a way that each muscle, every bone, every single organ in your body falls under its spell.” ~ Luca

Music ~ Santana ~ Maria Maria

Ik weet het, dit is meer Spaans, maar ik vind dit liedje zo goed passen bij Luca. Gewoon de vipe van het liedje, dan zie ik gewoon Luca lopen.Sarah Brightman & Andrea Bocelli ~ Con Te Partido

Dit is het enige dat ik kon verzinnen wat ook maar een beetje in de buurt kwam van de muziek die ik in mijn hoofd had toen ik dit boek aan het lezen was. Nu ben ik niet zo thuis in klassieke Italiaanse muziek, dus suggesties zijn zoals altijd welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten