dinsdag 10 maart 2015

In plaats van Chok vol, Chok foetsie!

Chok is het lieve kleine schattige nieuwe pupske van mijn moeder. Het is een Thai Bangkaew Dog.

Een wat zeg je, een Thai Bangkaew Dog, het is in Nederland een ras dat nog weinig bekendheid kent. En er zijn maar een handje vol fokkers dat dit ras fokken. Hiernaast een foto van onze kleine ChokJe kunt je dus wel voorstellen dat als jij naar lang wikken en wegen eindelijk besluit een puppy te kopen, je dus niet wil dat hij weg loopt.

Toch gebeurt dit van het weekend, Chok-dee was naar buiten geglipt en schrok vervolgens van mijn moeder, die met een emmer water naar buiten liep.

Chok is zo geschrokken dat hij hard weggerend is waarna wij anderhalve dag hebben moeten zoeken om hem weer te vinden, maar dat even ter zijde.

Vandaag wil ik met jullie bespreken wat je moet/kunt doen als dit je over komt, want er zijn verschillende instanties die je willen helpen bij het vinden van jouw hond. Dan heb ik het dus niet over de politie, want de politie doet verder niks met jouw melding.

Ook heb ik het niet over Amdivedi, de landelijke  stichting voor vermiste en gevonden huisdieren. Wij hebben via de website geprobeerd om onze hond op te geven, maar de website lag er op dat moment uit. Ook hebben wij geprobeerd om telefonisch contact te leggen met deze organisatie, maar omdat het natuurlijk in het weekend was, konden wij niemand te pakken krijgen. Later bleek dat de website zwaar overbelast is en dat er wel gewerkt wordt aan een nieuwe hopelijk betere website.

Mocht je je door deze twee organisaties in de steek gelaten voelen, vrees dan niet er zijn echt nog andere instanties die je wel kunnen helpen.  Stap 1, stel de dierenasiels en dierenambulance bij jou in de buurt op te hoogte, zij zullen je zeker bellen als ze jou hond gevonden hebben.

Stap 2 is jouw hond aan te melden bij Waar Is Onze Angel deze vrijwilligers organisatie bestaat uit ware helden. Nog geen half uur naar dat wij onze aangemeld hadden dat onze hond vermist was kregen wij een telefoontje, gevolgd door een whatsapp groep, waarin wij ons verhaal konden doen, konden uitleggen waar het gebeurt was en om wat voor een hond het ging en waarbij een aantal vrijwilligers zich direct melden om met ons mee te gaan zoeken.


Vanaf 9 uur zaterdag avond was Chok vermist, mijn moeder, stiefvader, vrienden en kennissen waren al 2 uur aan het zoeken voordat ik arriveerde om ook mee te gaan zoeken.
Om 2 uur 's nachts gingen wij en eveneens de laatste vrijwilligers van Waar is onze Angels naar huis voor een paar uur slaap.

Daarnaast is er direct een bericht online gegaan op de Facebookpagina van Waar Is Onze Angel, met een foto van Chok en waar hij vermist is geraakt. Dit bericht is vele malen gedeeld is door het hele land. (Zie de foto hiernaast)

Om 7 uur zondag ochtend was de groepsapp als weer in volle gang, de vrijwilligers van Waar Is Onze Angel hebben er voor gezorgd dat er als er echt nood aan de man was er nog speurhonden ingezet konden worden als wij Chok zondag avond nog niet gevonden hadden. Tevens hebben de vrijwilligers de hele zondag met ons mee gezocht naar ons lieve hondje.

Ik kan niet anders zeggen dat ik verbaasd was dat er zo veel onbekende mensen mee wouden helpen om onze hond terug te vinden. Het was voor ons een enorme steun, en het gaf ons hoop om Chok weer te vinden.

Om vier uur 's middags hadden wij de moet bijna op gegeven en was onze laatste strohalm, de speurhonden die nog moesten komen (deze waren nog een andere hond aan het zoeken die dag). Ik en mijn zusje hebben nog een laatste verwoede poging gedaan om Chok te vinden. Onderweg terug naar mijn moeders huis na een mislukte poging kregen we het bericht dat Chok terug gebracht was. Uiteindelijk waren de speurhonden gelukkig dus niet nodig.

De overbuurman had gezien dat mensen hem in de auto aan het stoppen waren, en was er naar toe
gelopen. Hij wist dat wij aan het zoeken waren en kwam de hond thuis brengen.

We waren allemaal door het dolle heen, want naar anderhalve dag zoeken en weinig slaap, waren we allemaal gesloopt.

We hebben Chok helemaal vertroeteld en zijn toen voldaan maar moe terug gekeerd naar huis.

Naderhand kregen we van Waar Is Onze Angel nog een collage welke ook op de facebook pagina staat.

Ik wil de vrijwilligers van Waar Is Onze Angel nogmaals onwijs bedanken voor jullie inzet. Jullie waren echt geweldig! 

Eind goed al goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten