zaterdag 14 februari 2015

Swinging Saturdays #46: Top 10 van 2014


Swinging Saturdays is een muzikale meme georganiseerd door Ice Cold Passion, om onze passie voor muziek te kunnen delen. Het doel is om een muziek top 5 (of top 10) te maken van het genre of artiest die je leuk vindt. Of wees creatief en deel een top 5 met een bepaald thema! Bijvoorbeeld een boek soundtrack, grappige liedjes of liedjes voor op een regenachtige dag top 5!Ik weet het 2014 is al anderhalve maand voorbij, maar omdat ik aan het verhuizen was, naar mijn eigen plekkie, had ik geen tijd om te bloggen. Deze top 10 had ik in mijn hoofd al wel uitgedacht maar komt nu pas online.

Ook heb ik de laatste tijd niet zo veel zin gehad om te bloggen, nou ja zin. Het was meer dat ik niks op "papier" kreeg. Wel, heb ik achter de schermen hard gewerkt aan de laatste blog verhuisdozen.


Zoals je misschien al wel gemerkt hebt zijn al mijn voorgaande berichten nu allemaal om gezet naar alleen Nederlands. Verder heb ik geprobeerd om de overall opmaak van mijn berichten hetzelfde te houden, en heb ik natuurlijk een groot deel van mijn berichten gelinkt aan het Engelse bericht, mits ik die heb gepubliceerd natuurlijk.

Het zijn de laatste loodjes van mijn Blog verhuising, waar ik ruim de tijd voor heb genomen. En het resultaat mag er wezen, al zeg ik het zelf.

De top 10 van vandaag bestaat uit liedjes die uit zijn gekomen of populair werden in 2014. Hier een selectie van wat ik leuk vond in 2014.

10. Blaudzun ~ Promises Of No Man's Land 

Misschien niet een mega hit geworden, maar toch regelmatig gedraaid bij 3FM. Ook zagen wij Blaudzun (trouwens gewoon lekker Nederlands) bij Late Night en bij de Wereld Draait Door.

9. Dotan ~ Home

Ja ook hier weer Nederlands success, Dotan heeft het echt gemaakt hier in Nederlands, en ook hij is natuurlijk gewoon een nuchtere Hollander. Dit nummer is dood gedraaid op de radio, gelukkig voor Dotan, ben ik hem nog steeds niet zat.

8. Hozier ~ Take Me To Church

We gaan verder met Hozier, geen idee waar die op eens vandaan komt. Na een beetje research, blijkt hij Iers te zijn. Ik hoorde dit liedje voor het eerst gezongen bij een van de kandidaten in de Voice of Holland. Direct hierna heb ik het origineel opgezocht, wat nog vele malen beter blijkt te zijn.

7. George Ezra ~ Budapest

Ah Budapest, dat is alles wat ik er over te zeggen heb.

6. Milky Chance ~ Stolen Dance

Ik vond dit nummer echt fantastisch tot dat... de ramp zich voltrok... Lowlands 2014, Milky Chance's down fall... Het is het meeste valse, verschrikkelijkste optreden dat ik ooit heb gezien. Na dit incident kan ik het liedje niet zo waarderen als daarvoor.

5. Kensington ~ Streets

En we zijn weer terug in Nederland, aangekomen bij een geweldige Nederlandse rock band, die het hier in ons koude kikkerlandje toch echt gemaakt hebben. Die stem, heerlijk, zwijmel doet me denken aan Stereophonics.

4. Family Of The Year ~ Hero

Als ik dit liedje hoor heb ik hem de rest van de dag in mijn hoofd, soms vervelend maar zeker een goed nummer.

3. Sam Smith ~ Stay with Me

Oh My God..... Verkocht, wat een stem, en wat een mooi optreden (zie hieronder).

2. First Aid Kit ~ Silver Lining

Ik heb de First Aid Kit al eens eerder in het zonnetje gezet dit jaar, maar vond dat dit nummer in mijn op 10 van 2014 niet mocht ontbreken.

1. Chef's Special ~ In Your Arms

Last but not least. Be-a-u-tiful...


Dat was het weer voor deze week's Top 10. 
Wat is jou Top 10 deze week? 
Wil je een keer mijn gast zijn bij Swinging Saturdays, en jou muziek delen? 
Stuur dan een email naar: ijskoudepassie@gmail.com Ben benieuwd wat jou top 10 zal zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten