vrijdag 13 februari 2015

De Cake boek tag

Als een hele tijd geleden werd ik op www.icecoldpassion.com getagged voor de Cake boek tag, door Sofia van Take A Walk On The Write Side. Ik besloot om ook deze in het Nederlands in te vullen en iemand te taggen.Bloem: Een boek dat langzaam op gang kwam maar tegen het einde toch eindelijk vaart had.
Dit is een makkelijke vraag, Nomad, waarvan ik onlangs de recensie online heb geplaatst. Dit boek begon niet zo zeer langzaam, het eerste hoofdstuk was vol actie, maar daarna kwam het erg moeizaam op gang, het einde was wel weer geweldig, en J.L. Bryan weet je toch iedere keer weer aan het denken te zetten.

Boter: Een boek met een rijk en geweldig plot.
Het duurde even voor dat het kwartje viel bij mij, maar ik heb onlangs nog een boek gelezen met een rijk plot. Ik heb het over Frost,  een land waar het altijd winter is. Het speelt zich af in een andere wereld, een wereld waarin Lia door de sneeuw en het ijs een weg baant naar het dorp.
Ik had hiervoor al lang de recensie met jullie willen delen maar op een een of andere manier zit ik in een recensie "depressie". Op één of andere manier krijg ik ze niet op mijn blog.

Eieren: Een boek waarvan je dacht je hem niet leuk zou vinden maar uiteindelijk erg goed bleek te zijn.
Ik heb nog niet zo lang een boek gelezen dat ik niet uit heb gelezen, wat in mijn geval erg bijzonder is, van dezelfde schrijfster las ik daarvoor ook al een kort verhaal wat echt vreselijk slecht was. Maar een boek dat ik dacht niet leuk te vinden kan ik mij zo niet heugen. Wel, had ik mijn twijfels bij The Moon Dwellers van David Estes, deze begon nog al langzaam, maar het spetterende einde maakte alles goed. Ook heb ik mijn mening bij moeten stellen naar het lezen van het 2de boek, ik snap nu waarom David voor deze opzet heeft gekozen.

Suiker: Een boek zo zoet als suiker.
Ik ga het nu over een boek hebben dat ik nog niet gelezen heb, maar ik denk dat dit wel een toepasselijk boek is, aan de titel kan het niet liggen, Glazuur van Lisette Jonkman. Ik ben echt super nieuwsgierig of dit boek ook zoet als suiker wordt! Maar eerst staan er nog wat andere boeken in de rij om uit te lezen.

Glazuur - Een boek dat alle aspecten aan tikt die jij geweldig vind in een boek (bijvoorbeeld veel grappige momenten, aktie of mischien verdrietige momenten).
Oh, dit was een makkelijke, dit boek blies me weg, ik was compleet van de wereld toen ik dit las, dat
klopt ook wel want ik was in Erilea, de wereld van Celaena Sardothien, de wereld van Throne of Glass. Een wereld gecreeerd door Sarah J. Maas. Als je dit nog niet gelezen heb, zou ik hem zo snel mogelijk aan je nog te lezen lijst toevoegen. Throne of Glass is echt een aanrader. Dit boek is tevens verkrijgbaar in het Nederlands, onder de naam De Glazen Troon. Een geweldige episch fantasie verhaal.

Ook hiervoor wil ik jullie nog eens verrassen met een mooie recensie, maar ook deze zal nog even op zich laten wachten, want ik wil hem eerst nog een keer herlezen.

Hagelslag: Een boekenreeks (serie) waar je altijd naar terug kan keren als je een rot dag hebt gehad of gewoon een slecht humeur hebt.
Nu ga ik stiekem een beetje vals spelen door te zeggen, al L.J. Smith's haar werk. Eigenlijk is het niet echt vals spelen want al haar boeken zijn series van 2, 3 of meer boeken dus ik vind dat dat wel telt. De manier van schrijven van L.J. Smith is zo verslavend en zal mij altijd op vrolijken. Series zoals The Night world series, The Vampire diaries tot Midnight en The Secret circle zijn echt heerlijk om te lezen, herlezen, nog een keer te lezen. 

De kers op de taart: Je favoriete boek van het jaar.
Ik kan natuurlijk nogmaals Throne of Glass noemen, wat echt heel hoog op het lijstje staat, maar Hopeless was nog een tikje beter. Vooral emotioneel gezien. Na het lezen was ik emotioneel leeggezogen, ik heb geen woorden om te beschrijven hoe bijzonder dit boek is. Lees mijn recensie van Hopeless, hier. In het Nederlands is dit boek verschenen als Sterrenhemel.

Ok, bij deze tag ik Inge van Bookshelf Reflections

Geen opmerkingen:

Een reactie posten