zaterdag 18 oktober 2014

Swinging Saturdays #43: Muziek op repeat

Swinging Saturdays is een muzikale meme georganiseerd door Ice Cold Passion, om onze passie voor muziek te kunnen delen. Het doel is om een muziek top 5 (of top 10) te maken van het genre of artiest die je leuk vindt. Of wees creatief en deel een top 5 met een bepaald thema! Bijvoorbeeld een boek soundtrack, grappige liedjes of liedjes voor op een regenachtige dag top 5!
Vandaag een top 10 van liedjes die ik op het moment regelmatig op repeat heb staan, op mijn Ipod of op de computer. Het zijn stuk voor stuk geweldige nummers, waarvan ik geen genoeg kan krijgen.

1. Asaf Avidan ~ A choice & A Gun

Oh ik ben echt verliefd! Kippenvel iedere keer als ik dit hoor, trouwens ook heerlijk om lekker mee te zingen.


2. Meghan Trainor ~ All about the bass3. The Animals ~ Talking about you

Ja dit is echt heeeeeuuuul oud! Het is zelf nog ouder dan mijn eigen ouders, dit is een live optreden uit 1964 namelijk. Hoe awesome dat dit gewoon op youtube staat! Super gaaf nummertje!

4. Sam Smith ~ Stay With Me

Deze versie is samen met Mary J. Blige, echt fantasisch!

5. Rival Sons ~ Jordan

Ok dit nummer bezorgt een zekere vertraging in het schrijven van dit artikel, want zoals de titel als zegt heb ik hem nu al 3 keer (ok vier keer) opnieuw afgespeeld voordat ik hem uberhaupt te hebben toegevoegd. Dat zegt waarschijnlijk wel genoeg over hoe mooi ik dit liedje wel niet vind. Dit is tot nu toe mijn favoriete live uitvoering van Rival Sons.

6. Dotan ~ Let The River In

Ik beweer nog steeds dat ook dit nummer een grote hit kan worden! Hopelijk komt deze voorspelling uit en verschijnt deze als nummer een in de top 40.

7. Two Door Cinema Club ~ What You Know

Mijn voet tapt op de grond, mijn hoofd beweegt heen en weer, mijn schouders walsen mee op deze heerlijk beat, en ja dan kan dat keeltje van mij niet achter blijven.

8. First Aid kit ~ My Silver lining

Heel bijzonder vind ik de First Aid Kit, hun sound is echt uniek en een mengeling van verschillende stijlen. Super mooi om naar te luisteren. En Repeat!

9. Paolo Nutini ~ Let Me Down Easy

Ja, 20 November staat Paolo Nutini in de HMH in Amsterdam, en ik zal er bij zijn. Fantastische zanger! Al hebben we wel ontzettend lang moeten wachten op nieuw materiaal, maar dat was het dubbel en dwars waard.

10. Bastille ~ Flaws

De tekst van dit nummer is erg sterk, ze blijven geniaal live ik kan niet anders zeggen.

Dat was het weer voor deze week's Top 10. 
Wat is jou Top 10 deze week?
Wil je een keer mijn gast zijn bij Swinging Saturdays, en jou muziek delen? Stuur dan een email naar: ijskoudepassie@gmail.com  Ben benieuwd wat jou top 10 zal zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten