dinsdag 7 oktober 2014

Recensie: My Wishful Thinking ~ Shel, Delisle


Titel: My Wishful Thinking
Schrijfster: Shel Delisle
Soort verhaal: Standalone
Uitgave: 20, Oktober, 2012
Uitgever: Something Else Publishing
Taal: Allen verkrijgbaar in het Engels
Aantal bladzijden: 242 p.
Leeftijdscategorie: Young Adult, New adultSamenvatting


WAT  ZOU JIJ WENSEN?
Verjaardagskaarsjes, paardenbloemen, kalkoenen botten, of een vallende ster.
De zeventienjarige Logan Carter zou het nooit laten om een wens te doen. Maar er is geen magie in haar wensen, totdat er op een dag opeens poef uit het niets een lampgeest haar leven binnen wandelt die al haar wensen kan vervullen.

Kan ze haar vader thuis laten komen? Haar moeder helpen? of de ware liefde vinden?

Het lijkt allemaal mogelijk als ze uit kan vogelen wat het probleem is. Ze deelt namelijk de geest met haar beste vriendin Emily en hun wensen komen alleen maar uit als ze exact hetzelfde wensen en willen ontvangen. Het is tijd om compromissen te sluiten, want zelfs twee beste vrienden zijn het niet altijd met elkaar eens.

Recensie 

Ik heb dit boek al een hele tijd geleden gelezen en ik kan het mij nog steeds herinneren.  Waarom? omdat het grappig, fris, en simpel was om te lezen. Een chicklit, eentje die ik als film zou kijken. Ik was niet echt in de mood voor iets emotioneels noch iets met ingewikkelde plotlijnen.

Dit leek mij een ideaal boek om van te kunnen genieten, in het neergaande avondzonnetje. Ik was blij verrast met dit boek, want ik heb er echt om in een deuk gelegen. Dat gebeurt niet vaak met boeken dus dat is dan meteen een meevaller.

De personages waren echt super, Logan die nogal skeptisch is over heel veel dingen in het leven, en vooral als het om de lampengeest Eugeen (aka Vash) gaat. Ze irriteert zich dood aan mister de geest. Dit leidt tot erg humoristische momenten.

Emily daar en tegen, is compleet het tegenovergestelde van Logan, ze is een vrolijke meid, en gelooft direct in de magie van de lamp.

Het enige minpuntje aan dit boek was dat er soms kleine dingen ontbraken in de tekst waardoor ik genoodzaakt was terug te lezen om uit te vinden wat er gebeurt was.

Waardering

Dit was een leuk tussendoortje, eentje met een goeie dosis humor en pit. Jammer genoeg was de structuur wat matig. Daarom krijgt dit tussendoortje een gemiddelde score: 3 schaatsers!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten