woensdag 24 september 2014

Verslag + Winactie! Het Boekenfestijn en Manuscripta

Het is al weer twee weken geleden dat ik op het Boekenfestijn in Utrecht was en later ook op
Manuscripta. Het eerste weekend van September besloot ik mijn tas te pakken, een hotelletje te boeken en een weekendje te vertrekken naar boekenwereld.

In dit geval was Utrecht het epicentrum van de boekenwereld, met twee geweldige evenementen het Boekenfestijn en Manuscripta, wat toch wel word gezien als de opening van het boekenseizoen.Zaterdag middag vertrok ik met de auto naar Utrecht, achteraf gezien was het misschien een beter idee geweest om de trein te nemen, maar naar een half uur ronddolen vond ik toch eindelijk een plaatsje om mijn auto te parkeren.  En stond ik notabene de ene kant op 500 meter van het Boekenfestijn en de andere kant zag ik zo waar mijn hotel.

Natuurlijk stond ik te popelen om naar het Boekenfestijn te gaan, maar besloot toch eerst mijn spullen naar mijn hotelkamer te brengen. Daar aangekomen werd ik vriendelijk begroet en had ik een kamer op de 11de verdieping. Super voor elkaar dus! En vanuit het raam keek ik uit over heel Utrecht!

Na het bezoekje aan mijn hotelkamer was het op naar het Boekenfestijn, hiernaast een impressie van het Boekenfestijn vanuit mijn luie stoel (ik had onwijze dorst).

Om heel eerlijk te zijn viel het Boekenfestijn mij dit jaar een beetje tegen. Ik was vorig jaar naar Zwolle geweest, waar ik thuis kwam met een berg boeken, van heb ik jou daar. Ik had toen veel fantasy boeken gevonden, voor spotprijzen, waaronder vaak ook het eerste boek in verschillende series. Lees hier over de boeken die ik toen gekocht heb: Stacking The Shelves Boekenfestijn Haul.

Ik had gehoopt dat ik een paar mooie Engelse fantasie boeken toe kon voegen aan mijn bibliotheek maar niets bleek minder waar. Al kwam ik wel met 12 nieuwe boeken thuis, waarvan het merendeel "Classics" waren zoals Alice in Wonderland en The Picture of Dorian Grey. Ik had ook gehoopt dat ik de Engelse Jill Mansell boeken zou vinden tussen de tafel van Engelse boeken. Jammer genoeg kon ik ook die niet vinden.

Na een middagje/avondje shoppen, vond ik het wel welletjes. Hongerig keerde ik terug naar het hotel, waar ik heerlijk heb genoten van een drietal scholletjes! Heerlijk! Daarna nog heerlijk genoten van een fijne avond.

De volgende dag, was natuurlijk de dag van Manuscripta! De opening van het Nederlandse boeken seizoen. Veel Nederlandse schrijvers waren aanwezig op de stands om je te woord te staan en jouw boeken te signeren.

Zo stond er bij de stand van Luithing-Sijthoff een hele enthousiaste schrijfster, Lisette Jonkman, waarvan ik nog niks gelezen heb, maar waarvan de boeken het op de Nederlandse blogs erg goed doen. Enthousiast dat ik van haar boeken gehoord had, signeerde zij voor mij mijn net-gekocht exemplaar.

De highlight van de dag vond ik toch wel het interview met Jill Mansell, waar ik erg naar uitkeek.
Ondanks het feit dat ik nog nooit een pagina van haar boeken heb gelezen, ken ik haar boeken al jaren, het is een van die schrijfsters die al jaren op mijn te lezen lijstje staat, maar die ik toch iedere keer weer oversla omdat ik een geweldiger boek besluit te kopen.

En natuurlijk nam Jill ook de tijd om mijn (ook die dag aangeschafte boeken) te signeren. Jeej voor mij! En ook jeej voor jullie want jullie kunnen een  gesigneerd exemplaar van Geluk In Het Spel winnen!

Win een gesigneerd exemplaar van Geluk In Het Spel

Laten we eens kijken hoe creatief jullie zijn! In dit boek wordt Suzy, een succesvolle makelaar, aangehouden omdat ze te hard rijdt. De agent Harry,  die haar aan houdt is super knap, maar toch wil ze graag onder de boeten uitkomen.

Jullie opdracht: Hoe zouden jullie proberen onder de boete proberen uit te komen?

Stuur jouw antwoord naar ijskoudepassie@gmail.com, degene met het grappigste/meest creatieve antwoord wint een gesigneerd exemplaar van Geluk In Het Spel van Jill Mansell.
Je kunt reageren tot 31 Oktober 2014!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten