zaterdag 13 september 2014

Swinging Saturdays #40: Jack White Spotlight


Swinging Saturdays is een muzikale meme georganiseerd door Ice Cold Passion, om onze passie voor muziek te kunnen delen. Het doel is om een muziek top 5 (of top 10) te maken van het genre of artiest die je leuk vindt. Of wees creatief en deel een top 5 met een bepaald thema! Bijvoorbeeld een boek soundtrack, grappige liedjes of liedjes voor op een regenachtige dag top 5!


Vandaag doen we een top 10 van een van mijn favoriete zangers ooit, een stem die ik overal zal herkennen: Jack White! Niet zo lang geleden, ben ik dan eindelijk naar een concert van hem geweest, en natuurlijk was het helemaal geweldig! Hoe kon het ook anders, it's Jack White we're talking about here.

Voor de mensen die nu denken, Jack White??? Wie is dat nu weer? En als ik nu zeg: Alle Duitsers zijn Homo???? Ja, dan zeggen de meeste mensen ooooooh dat liedje! Ja mensen dat liedje is dus van Jack White, of toen der tijd nog, The White Stripes. Het liedje heet natuurlijk niet alle Duitsers zijn homo maar Seven Nation Army (zoek dit liedje gerust eens op het is echt de moeite waard om naar te luisteren).

Jack White heeft de White Stripes achter zich gelaten, hij speelde ook nog in twee andere bands, the Raconteurs en Dead Weather. Ook solo maakt hij het prima, zijn tweede solo album is net verschenen en heet Lazaretto. De muziek die Jack maakt is nog altijd even herkenbaar, maar is niet alleen maar rock en roll, hij mengt ook andere stylen in zijn muziek zo als blues en country.

Vandaag zal ik muziek met jullie delen van allebei zijn solo albums maar ook de White Stripes en the Raconteurs mogen natuurlijk niet ontbreken in deze top 10. (Ik laat Dead Weather vandaag even buiten beschouwing, ik heb me namelijk nooit echt heel erg verdiept in deze muziek).


1. White Stripes ~ I wanted to be the boy who warmed your mother's heart

Dit is van het White Stripes album Elephant, een van mijn favorieten vanwege de tekst, die grappig maar ook wel triest.


2. White Stripes ~ You've Got Her In Your Pocket

Ook van het album Elephant, gewoon een schattig liedje.


3. White Stripes ~ Denial Twist

Ik snap niet hoe hij dit zo snel kan zingen, zonder over zijn woorden te struikelen. Ik probeer al tijden dit liedje te leren maar blijkt toch niet zo makkelijk. Album: Get Behind Me Satan


4. White Stripes ~ As Ugly As I Seems

Album: Get Behind Me Satan.

5. The Raconteurs ~ Steady As She Goes

Wat een geweldige live show is dit!!


6. The Raconteurs ~ Blue Veins7. Jack White ~  Love Interruptions

Mijn favoriete nummer van het album Blunderbuss.


8. Jack White ~ Hip (Eponymous) Boy

Dit liedje blijft hangen en is gewoon leuk. Blijbaar zijn er meer mensen die dit liedje leuk vinden, maar dan wel om te coveren. Ik kwam echt onwijs veel covers tegen toen ik op youtube naar live materiaal zocht.


9. Jack White ~ Three Women

Dit is van zijn nieuwe album, Lazaretto


10. Jack White ~ Would You Fight For Love?

Weer een ander kan van Jack's geweldige muziek, ook deze komt van het album Lazaretto.Dat was het weer voor deze week's Top 10. Wat is jou Top 10 deze week?
Wil je een keer mijn gast zijn bij Swinging Saturdays, en jou muziek delen? Stuur dan een email naar: ijskoudepassie@gmail.com  Ben benieuwd wat jou top 10 zal zijn!

 

Koop de albums hier:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten