donderdag 3 april 2014

Recensie: Eyes Ever To The Sky ~ Katie FrenchTitel: Eyes Ever To The Sky
Autheur: Katie French
Serie: The Sky Trilogy #1
Uitgave: 9 April 2013
Uitgever: Katie French books
Taal:  Alleen verkrijgbaar in het Engels
Aantal pagina's: 194 p.
Leeftijdscategorie: Young Adult/Jongvolwassenen

Andere boeken in deze serie: Nog niet bekend

Ik heb dit eboek ontvangen via Netgalley voor een eerlijke recensie. Dit beinvloed mijn eerlijke opinie over dit boek niet. 


Samenvatting


Als Hugh wakker word in een smeulende krater - met geen herinneringen, geen kleren en maar één enkele gedachte in zijn hoofd: vertrouw niemand!  Angstig en alleen, zonder enige herinneringen van wie hij is, strompelt hij een grillige moordplaats binnen en wordt neergeschoten. Een schot wat hem van het leven had moeten beroven.

Niets blijkt minder waar te zijn, als hij word wakker en ontdekt dat hij volledig genezen is. Hij heeft superkrachten en hij zal ze nodig hebben.  Wanhopig en bloedend, ontmoet Hugh de 15-jarige Cece, die op zich zelf al genoeg problemen heeft.

De zorg van haar manisch depressieve moeder, rust volledig op Cece's schouders, daarnaast zal ze er voor moeten zorgen dat hun verwaarloosde trailer niet ontruimt wordt.  Ze voelt zich aangetrokken tot Hugh, omdat ook hij worstelt met zijn leven. Cece vindt in hem liefde die ze nooit gekend heeft. Maar als de echte moordenaar, een-op-mensen-jagend-beest, een nieuw slachtoffer kies, zien Hugh en Cece in dat ze de mysteries uit hun verleden zullen moeten ontrafelen om hun toekomst te kunnen veranderen.

 

Recensie


Waar zal ik eens beginnen? Dit boek is echt lastig te beschrijven, of om en opinie over te hebben. Het is een oke boek, niet fantastische maar er is ook niets verkeerds mee. Ik heb geen fouten kunnen ontdekken, geen moordneigingen gehad maar het las gewoon niet zoals een 5 sterren boek. Al moet ik wel toegeven dat het boek langzaam op gang kwam.

De hoofdpersonen waren zo interessant dat ik het trage wel kon overzien. Hun levens zo verschillend en intrigerend dat je vergat dat het nogal lang duurde voordat ze elkaar ontmoetten. Hugh en Cece hebben goed hun best gedaan om het verhaal spannend te houden. Daarnaast was er nog een heel jargon aan boeiende bijpersonen om je van verveling te weerhouden.

Cece is echt een van de sterkste personages die ik tot nu toe ontmoet heb. Sterker in ieder geval dan Hugh, of zoals ik hem graag noem: viel-naakt-uit-de-hemel-jongen. Hij heeft niet die zelfde overlevingsdrang als de Cece ons toont. Hij toonde dit door een serie van hele domme acties. Bijvoorbeeld, als jij al dagen niet gegeten hebt en je vindt eindelijk eten op een weerzinwekkende plaats (moordplaats). Dan had ik toch echt gauw mijn tas vol gestouwd met wat ik kon vinden, vóór ik de winkel uit rende. Ik snap dat het niet een plezierig tafereel moet zijn geweest, maar als je wilt overleven moet je toch wat.

Cece lijkt wel het compleet tegenovergesteld karakter te hebben, aangezien zij alles in het werk stelt om te kunnen overleven. Ze probeert de gebroken scherven van haar leven bijeen te houden, terwijl er aan alle kanten een scherf probeert te ontsnappen. Mijn respect voor haar groeide wanneer het boek vorderde. Ze staat aan de onderkant van de maatschappij, wonende in een woonwagen kamp, iets waar je trouwens niet vaak over leest in jong volwassenen boeken.  Ook haar zuid-amerikaanse moeder met haar Spaanse uitspraken maakte dit verhaal erg realistisch. Tja ik hou nu eenmaal van Spaans.

 

Waardering


Origineel fascinerend plot, fantastische personages, zowel hoofd- als bijpersonen, al met al een intrigerend verhaal. Toch komt dit verhaal moeizaam op gang en kon ik mijn gedachten er niet altijd bij houden, daarom krijgt dit boek 3 sterren.Muziek:

Dit kwam op eens bij me op door de clip.  Geniet er van! 


Mijn favoriete citaten:

Above, fire escapes clung to the sides of buildings. From this angle they looked like stairways to heaven. He started humming that tune under his breath an let his eyes slip back up to the stars. - Little Mack


Yet, deep down she knew she'd spend many moments like this one: hallow, heart-broken, and with her eyes ever to the sky. - Cece

Koop het boek hier:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten