maandag 14 april 2014

Recensie: Cirque Du Freak ~ Darren Shan

 
Titel: Cirque Du Freak (A Living Nightmare) Nederlandse titel: De Grote Freakshow
Schrijver: Darren Shan
Serie: Cirque Du Freak #1
Uitgever: Harper Collins Childern's books
Uitgave: 1st February 2009
Taal: Nederlands, Engels e.a.
Aantal pagina's:  272 p.
Andere boeken in deze serie:
2. The Vampire's assistent ~ Vampiersleerling
3. Tunnels of blood ~ Tunnels van Bloed
4. Vampire Mountain ~ De Vampiersberg
5. Trials of Death ~ Op Leven en Dood
6. The Vampire Prince ~ De Vampiersprins
7. Hunters of the Dusk ~ De Schemerjagers
8. Allies Of The Night ~ Bondgenoten van de Nacht
9.Killers of Dawn ~ Moordenaars bij Dagenraad
10.The Lake Of Souls ~ Het Dodenmeer
11. Lord Of Shadows ~ Heer van het Duister
12. Sons Of Destiny ~ Zonen van het lot

Samenvatting

Darren is een gewone schooljongen, tot hij de Grote Freakshow bezoekt. Daar ziet hij een optreden van meneer Crepsley en zijn angstaanjagende spin Madam Octa. Omdat Darren gefascineerd is door spinnen, steelt hij de levensgevaarlijke tarantula. Dat had hij beter niet kunnen doen: meneer Crepsley is een vampier en dwingt Darren om zijn assistent te worden. Hierdoor krijgt Darrens leven een bloedstollende wending.

Recensie


Ok dit boek is niet zo goed als dat ik gedacht had, het verhaal was erg langzaam iets wat ik niet verwacht had. Dit is misschien niet zo raar, omdat het een serie van 12 boeken is maar toch, ik had het niet aan zien komen. Of misschien was het toch omdat ik is de film heb gezien en daarna het boek heb gelezen. Ik weet het, ik had eerst het boek moeten lezen en dan de film moeten kijken, maar ik moet bekennen dat ik zonder de film niet van het boek's bestaan had geweten.
Nou ja, shit happens, na jaren lang op mijn verlanglijstje gestaan te hebben, heb ik het boek eindelijk aangeschaft. Ik heb de omnibus met de eerste drie boeken, maar ik heb besloten om de boeken elk apart te recenseren.

Dit boek verteld het verhaal van hoe Darren een vampierassistent werd, niets meer en niets minder. Ik heb voordat ik aan deze recensie begon nog eens de film erbij gepakt om te kijken wat ik mis in het boek. Ik ben tot de conclusie gekomen dat er veel meer gebeurt in de film dan dat er in het boek gebeurt. Er is veel actie in de film, en de film heeft echt de leeservaring verpest voor mij.

De moraal van het verhaal: lees eerst het boek voor dat je de film gaat kijken. Het is geen slecht boek, en ik ga ook zeker de andere delen lezen. Hopelijk is de overlapping met de film niet zo groot meer, en kan ik genieten van de volgende 11 delen zonder dat de film mij in de weg zit.
Het resultaat: 3 sterren voor dit boek!
Koop het boek hier:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten