woensdag 9 april 2014

Boekpromo: The Only Boy ~ Jordan Locke

Titel: The Only Boy
Schrijver: Jordan Locke
Soort verhaal: Standalone
Uitgave: 17, December, 2013
Uitgever: Publicatie in eigen beheer
Taal: Alleen verkrijgbaar in het Engels

Aantal bladzijden: 268 p.

Leeftijdscategorie: Jongvolwassenen, Young AdultSynopsis:


Mary zit vast in Sectie 1, ze woont hier samen met 300 vrouwen, in een uiteenvallend ziekenhuis. Ze vraagt zich af hoe het leven er twee eeuwen geleden uit zag, voordat de "Opruiming" die alle mannen uitroeide. Maar de regels- de onzinnige regels van de Matriarch - beletten haar van het verkennen van de lege stad.

Taylor heeft een gevaarlijk geheim: hij is een jongen. De opslag waar hij woonde is verwoest en hij moest verhuizen naar Sectie 1. Het leven met de Matriarch betekend al je bezittingen achter te laten, eten uit blik en al fysiek contact vermijden. Wijde kleding verbergt zijn vlakke borst en dunne beentjes, maar als ze er achter komen wat er onder de wijde kleding schuilt kan hij verbannen worden. Misschien zelfs geëxecuteerd.

Mary heeft nog nooit een jongen gezien - de Matriarch heeft alle foto's van mannen uit de lesboeken geknipt - en ze heeft  daarom geen weet van Taylor's geheim. Als ze het zou weten, snapt ze misschien waarom ze er voor moet zorgen dat de meiden hem stoppen met plagen. Als ze het zou weten, snapt ze misschien waarom ze de regels blijft breken, om bij hem te kunnen zijn.  Maar als ze het zou weten, zou ze doodsbang voor hem kunnen zijn.

Taylor moet gaan. De Martriarch volgt hem overal. Maar wegrennen betekend Mary achterlaten en alleen het land buiten de veilige muren van het ziekenhuis betreden. 

Goodreads ~ Barnes & Noble ~ Amazon

About the author ~ Over de schrijver

Jordan Locke woont in Connecticut met zijn vrouw en twee energieke dochters en een goed opgevoede whippet.  Een grafisch ontwerpen in hart en nieren, zijn creativiteit vloeide over in de literaire wereld. Naar jaren lang schrijven, lezen en leren schrijven, kwam hij, met zijn vijfde boek The Only Boy, in contact met twee bekende agenten die hem vertegenwoordigen. Nu, zul je hem horen tikken op zijn keyboard, nadat hij de hond gevoerd heeft en zijn kinderen naar bed gebracht zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten