dinsdag 4 februari 2014

Recensie: The Princess Problem ~ Diane Darcy


Titel: The Princess Problem ~ A Fairy Tale Romance
Schrijfster:  Diane Darcy
Soort verhaal: Standalone, Novelle
Uitgave: 16th, May, 2013
Uitgever: gepubliceerd in eigen beheer
Aantal pagina's: 121 p.
Leeftijdscategorie: Adult/volwassenen
Taal: Alleen verkrijgbaar in het Engels

Samenvatting

In de realiteit heeft ze al lang opgegeven aan haar sprookjes einde...

Na haar hart twee keer gebroken te hebben, heeft Alicia Dayne mannen afgezworen en heeft besloten om zich te focussen op haar carriere. Ze is enthousiast want ze heeft net haar eerste contract binnen weten te slepen. Een contract om een commercial te maken voor Highborn Mattresses.

Ze heeft de kans om de meest geweldige sprookjes reclame ooit te maken. Behalve dan het feit dat Jonas Highborn, nou niet echt gecharmeerd is van haar Prinses op de Erwt idee. En dus echt niet een prins in een maillot zijn bedrijf vertegenwoordigt.

Toch probeert hij zijn rouwende moeder blij te houden door haar de leiding te geven over de commercial. Terwijl Alicia probeert in gedachte te houden dat die irritante man haar baas is, botsen ze regelmatig.

Recensie

Allereerst wil ik even wat kwijt, ik heb de laatste tijd veel moeite met het schrijven van recensies. Het wil op een één of andere manier niet echt tot me komen. Zelf niet met al de aantekeningen die ik tegenwoordig maak bij het lezen van mijn boeken. Iets wat ik vroeger nooit deed, maar ik lees natuurlijk ook twee keer zo veel als dat ik vroeger deed.

Een ander probleem dat mede de reden is dat ik notities maak is dat ik regelmatig vergeet hoe de personages van het boek ook al weer heette. Piet of was het toch Klaas? Erg vervelend als je een recensie wilt schrijven. Maar laten we het maar weer eens proberen om een recensie te schrijven.

Ik heb dit boek gelezen op een relaxte zaterdag middag. Ik wist niet wat ik wou lezen, ik had net Vrolijk hart gevonden en uitgelezen in een uurtje. En was opzoek naar iets luchtigs dat niet te al te lang was en trof deze aan op mijn Kindle. Een sprookje, nou ja een hedendaags sprookje. Als ik er over na denk, doet het me ergens wel een beetje denken  aan die film A Cinderella Story, weetje wel die ene met Hillary Duff en Chad Micheal Murray. Maar dan zonder High School drama.

Dit is namelijk geen tiener verhaal, ondanks het feit dat er geen seks voorkomt in dit boek. Tja ik noem het maar zo als het heet, het is een seksloos verhaal maar wel heel romantisch! De hoofdpersoon Alicia, is een starter heeft net haar eerste baan en weet een leuk project binnen te halen een reclame campagne bedenken voor beddengigant Highborn Mattresses.  Ik vind dit erg leuk, aangezien ik zelf ook net mijn eerst baan ben begonnen. Ook het feit dat ze hard werkt ondanks het feit dat mevrouw Highborn haar de hele dag probeert te koppelen aan haar zoon.

Het feit dat de zaken niet naar de achtergrond verdrongen worden, maar dit een erg realistische en leuk boek om te lezen. En natuurlijk kan de romantiek in dit boek niet achter blijven, gevoelens groeien aan beide kanten. Alicia is zich er alleen soms niet van bewust dat Jonas met haar aan het flirten is, en ook het gekibbel tussen beiden maakt dit boek erg grappig. Ik heb echt een paar keer in een deuk gelegen, dus dat zegt al genoeg!

Waardering

Al met al, moet ik zeggen dat dit een erg aangenaam verhaal was om te lezen. Ik heb er ontzettend van genoten, ondanks het feit dat het misschien een beetje cliche was. Op het moment was ik hier gewoon aan toe. Daarom geeft ik deze novelle 4 sterren!


Koop jouw exemplaar hier: 

2 opmerkingen:

 1. Dear Irene,

  I'm so glad you liked the story! Thank you so much for the wonderful review. The fact that you're from the Netherlands makes it that much more awesome. =) In fact, this is the first review I've had in a language besides English. Very cool. Thanks for making my day.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks you for the kind words! It always makes my day as well when I get comments like this!

   Irene

   Verwijderen