maandag 30 december 2013

Eindejaars overzicht deel #2
Hier deel 2 van het eindejaars overzicht!!! Vind deel 1 hier.

1. Je nieuwe favoriete boekblog dit je in 2013 hebt ontdekt?
Ik een nieuwe boekblogger dus voor mij waren alle boekenbloggen nieuw! Maar mijn favoriete en tevens mijn droom blog is een van de grootste boekenblogs die ik gevonden heb Parajunkee  Ik hou ook van een heleboel andere blogs, de wat kleinere vind je in mijn Liebster bericht. Neem gerust een kijkje ze kunnen nog wel wat liefde gebruiken!

2.  Je favoriete recensie die je geschreven hebt in 2013?

Ik hou van al mijn recensie maar mijn favoriete en ook de langste is mijn recensie voor Divergent!

3. De beste discussie die je op je blog gehad hebt?
Ik heb niet zo hele veel discussies op mijn blog, voornamelijk recensies en boek promotie, maar in mei had ik een discussie over taal etiquetten (nog niet in het nederlands). Daarnaast heb ik mijn wekelijkse muziek top 5 in Swinging Saturdays. Hier de highlights:
4. Een review of discussie die je aan het denken heeft gezet op iemand anders zijn/haar blog.
Ik moest direct denken aan Nitzan van Drugs Called Books met haar geweldige discusies over boekendingen. Hier zijn er twee die ik erg leuk vond:


5. Best boekenevenement waar je heen bent geweest?

MANUSCRIPTA:
Ik ben dit jaar naar Manuscript geweest, daar stond onder andere Tatiana de Rosnay! Schrijfster van Haar Naam Is Sarah! Erg leuk om haar te ontmoeten. Ze gaf ook een lezing, die erg grappig was, ook veel andere schrijvers gezien. Al met al een interessante dag!

FEED MY READS AND FRIENDS:
Ik heb ook meegedaan aan een online evenement genaamd Feed My Reads And Friends. Dit evenement vond plaats op facebook. Ik vond het ontzettend leuk om te kunnen kletsen met schrijvers en bloggers. Ik heb een boel interessante mensen ontmoet en mocht zelf ook een uur het evenement leiden. Als je het leuk vind om onderdeel uit te maken van de Feed My Reads familie kom ons dan volgen op FeedMyReadsNL kom je niet uit Nederland en wil je een ander land volgen? Er zijn ook landelijke accounts via Feed My Reads NL kun je deze ook vinden!

6. Beste moment van je boek blogger's/boekenleven? Uh ik denk 400 likes halen op Facebook! Weet je hoe cool? Ik heb gewoon 400 volgers op Facebook! Ook ben ik dit jaar "moderator" (betekend dat ik topics kan maken en de groep kan onderhouden) bij een van mijn favoriet Goodreads groepen: Jonge Nederlandse Lezers. Ook ben ik een paar keer genomineerd voor verschillende award zoals de Liebster Award en Shine On award. Ik vind het leuk dat mijn blog door andere gewaardeerd wordt!  

7. Meest populaire bericht op je blog (de meeste reacties of het meeste aantal views)
Most comments/meeste reacties: Liebster award nominations 
Most pageviews/vaakst bekeken: Before The Moon Rises 
(I still haven't got a clue why this post got the most views it's not my most impressive review or anything ~ ik snap nog steeds niet waarom deze zoveel views heeft het is niet eens mijn beste recensies of zo.)

8. Een bericht waarvan je wenst dat hij meer belangstelling had gekregen? 
Ik zou zeggen al mijn berichten maar dat is natuurlijk niet eerlijk. Ik zou wel wat meer andacht/reacties zien op mijn Swinging Saturdays berichten. Ik zie graag wat jullie top 5 zou zijn!

9. Het boekachtige ontdekking (boeken website boeken winkels etc.)?
 Ik zei net al eens de ik een nieuweling was, begin dit jaar vond ik dan eindelijk Goodreads! En dat ik er blij mee was, het is zo gezellig op Goodreads en ik heb al zo veel leuk mensen en andere bloggers ontmoet. Ook zijn de discussies erg leuk!

Ik vond dit jaar ook Amazon en de lees apps van amazon en ook dat Amazon dagelijks gratis boeken kunt downloaden! Niet dat ik geen boeken wil kopen, maar dit jaar zat ik nog al krap bij kas dus was dit de ideale oplossing!

Het boekenfestijn, wat een uitvinding! Honderden boeken op een plek voor spot prijzen! Echt geniaal, ik heb een hele doos met boeken gekocht daar! Zie hier mijn stapel! 


10.  Heb je ook meegedaan aan uitdagingen of had je leesdoelen gemaakt voor je zelf aan het begin van het jaar?
Ja ik heb aan verschillende uitdagingen mee gedaan toen ik nog niet full time werkte. Toen kon ik rond de 5 a 10 boeken per maand lezen. Ik deed vaak mee aan de maandelijkse uitdagingen op The Paranormal Romance en Urban Fantasy groep op Goodreads.
1. Een boek dat je niet hebt kunnen lezen dit jaar maar welke nummer 1 prioriteit heeft in 2014?
Insurgent (Opstand) en Allegiant (Veronica Roth) en natuurlijk Catching Fire (Vlammen & Spotgaai). Klinkt als een Dystopia maand! 

2. Het boek waar je het meeste naar uit kijk in 2014 (geen debuut)?
Dit zijn wel erg lastige vragen, weet je? Maar een boek dat mij blijft achtervolgen (wel gepubliceerd in 2013) is The Fault in our stars (Een weeffout in onze sterren) van John Green. Ik geloof dat dit het populairste boek was van 2013. Dat gezegd te hebben ik kijk erg uit naar het derde boek van de Dreamers serie van Allie Jean! Ik weet dat ze hem aan het schrijven is (vertelde ze me op twitter). 

3. Het debuut waar je naar uit kijkt?
Uh debuut? Ik heb echt werkelijk waar geen idee wat er in 2014 op de markt komt. Dus schakelde ik over naar Listopia op Goodreads, wat mij niet echt verder geholpen heeft. Dus ging ik kijken op mijn andere favoriete site Netgalley hier vond ik de volgende twee boeken: 
Alienated en Defy. Alienated heb ik al een aantal keer voorbij zien komen op verschillende blogs, het boek heeft een interessant concept. 
Defy doet mij een beetje denken aan Mulan, een film die ik vroeger helemaal geweldig vond. Ach wie hou ik voor de gek? Die ik nog steeds geweldig vind. 

4.  Einde van een serie waar je naar uit kijkt?
Ik wacht al een paar jaar op het einde van de Night world serie van L.J. Smith. Ik ben echt groot fan van haar werk, ik heb ook bijna alle boeken (op Forbidden Game na). Hopelijk kunnen we in 2014 eindelijk genieten van dit boek.

5.  Een ding wat je hoopt te bereiken of dat je wil doen in 2014 (lezen/bloggen)?
  1. Meer lezen
  2. Van Swinging Saturdays een meme maken
  3. Ik hoop ook meer meme's te kunnen doen zoals Feature & Follow, Truth or Dare, Stacking The Shelves
  4. Eindelijk door mijn boeken voor recensie lijst heen te komen (die zal ik later online zetten).
  5.  Ik hoop de 200 volgers op Bloglovin te halen (zou dat niet geweldig zijn?).
  6. Het allerbelangrijkste voor 2014 is het halen van mijn HBO diploma in International Business and Languages. Ik moet nog een vak! NOG 1 (Spaans). Ik heb deze toets al 2 keer gedaan maar het mocht geen voldoende op leveren. Hopelijk haal ik hem in januari wel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten