zondag 29 december 2013

Eindejaars overzicht deel #1~ Beste boek van het jaar

Hoi iedereen! 
Ik vond dit eindejaars overzicht bij een van de blogs die ik volg en vond het een leuk idee om het jaar mee af te sluiten. Ik zal hem in drie delen hakken anders word hij wel heul lang! Wie heeft dit jaaroverzicht bedacht? Ga daar naar The perpetual Page-Turner.
Hier de beste boeken van 2013!
VIND DEEL 2 HIER


1. Het beste boek van 2013?                                  
Het beste boek dat ik dit jaar heb gelezen is toch wel Divergent van Veronica Roth! Ook steun ik Indie schrijvers, omdat ook hun geweldige boeken schrijven. Het beste Indie boek van dit jaar vond ik Prelude van Kasonndra Leigh. Dit boek was een emotionele achtbaan en ik heb hierbij meerdere keren gehuild.

2. Het boek waar je erg naar uitkeek maar wat toch niet zo goed was als gedacht?
Dit is een makkelijke vraag ik zag erg uit naar Hush Hush. Ik vind de voorkant geweldig een van de mooiste boeken die ik in de kast heb staan, maar het boek was echt een tegenvaller. Lees mijn recensie hier.

 3. Het meest verrassende boek in 2013?
Er waren 2 boeken die als een complete verrassing kwamen dit jaar: Jenny Pox van J.L. Bryan en Legacy Of A Dreamer van Allie Jean. Deze boeken waren geweldig, Jenny Pox bleek mijn eerste horror te zijn en Legacy Of A Dreamer (mijn eerst boek tour review) was toch echt de grootste verassing van het jaar, het was zo verslavend dat ik hem na het lezen nog direct zou willen herlezen.

 4. Het boek in 2013 dat je het vaakst aanbevolen hebt?
Het boek wat ik het meest aanbevolen heb was Her Mad Hatter van Marie Hall. En ik begon zelfs een kleine trend te zien op de Goodreads groep waar ik actief in ben.  Het was grappig om te zien dat na mijn aanbeveling mensen het boek begonnen te lezen.

5. Beste serie die je ontdekt hebt in 2013?
Dit is een lastige vraag, bijna alle boeken die ik in 2013 gelezen heb waren het eerste boek in de serie, maar van de meeste heb ik het tweede deel nog niet gelezen. Ik heb veel verschillende series gevonden zoals The Caster Chronicles van Kami Garcia en Margaret Stohl, Jolie Wilkins series van H.P. Mallory en Splintered serie van A.G. Howard (hopelijk kan ik deze in 2014 lezen!).

 6. Favoriete nieuwe schrijver die je ontdekt hebt in 2013?
Jo-Anna Walker! Ik ontving een ARC van haar debuut boek Break Me en ik was direct verslaafd! Ik hou van haar schrijfstijl en toen ze mensen vroeg voor haar Street Team heb ik me direct opgegeven!

7.  Beste boek dat buiten jou comfort zone valt of een nieuw genre?
Ik had veel eerste keren dit jaar, maar dit boek was echt ver buiten mijn comfort zone want het ging over zombies. Maar mijn opinie over zombies dit jaar wel verandert, zeker na het leven van Mortality van Kellie Sheridan. Nu smacht ik naar meer post-apocalyptische boeken, waarschijnlijk zien jullie in 2014 nog meer van zulke recensies verschijnen.

 8. Meest indrukwekkende, niet-neer-kunnen-leggende boek wat je gelezen heb dit jaar?
Divergent natuurlijk! Ik kon hem echt niet neerleggen! Ook Beneath The Surface van M.A. Stacie was er een! Ik was er weg van!
  
 9. Het boek wat je hoogstwaarschijnlijk volgend jaar gaat herlezen?
Ik zal waarschijnlijk mijn eerst e-boek Leopard Moon van Jeanette Batista herlezen. Ik wil graag verder gaan met de serie maar het is al lang geleden dat ik hem heb gelezen!

10. Favoriete voorkant van een boek wat je dit jaar gelezen hebt?

11. Meest memorabele personage van 2013?
Dat is natuurlijk de 9-jarige Starla uit Whistling Past The Graveyard.

 12. Mooist geschreven boek van 2013?
Talking about Whistling Past The Graveyard, it not only had the most memorable character but also was the most beautifully written book I read this year.
Als we het dan toch hebben over Whistling Past The Graveyard, dit is ook het mooist geschreven boek wat ik dit jaar heb gelezen.

13. Het boek dat de grooste impact had op jou?
Dit is geen makkelijk jaar geweest voor mij, na zeven jaar kwam er een einde aan mijn relatie. Op dat  moment las ik een boek voor een boek tour genaamd My Mr. Manny, wat ongeveer mijn situatie op dat moment beschreef, het was echt heel erg confronterend. Het had echt een enorme impact op mij.

 14. Het boek waarvan je dacht: waarom heb ik tot nu gewacht om dit te lezen? 
Uuhhhhh... Nouja, alweer Divergent! Ik kan niet geloven dat ik zolang gewacht heb met het lezen van dit boek. Ook The Colour of Magic van de geweldige Terry Pratchett is er een!

 15. Favoriete passage/citaat van een boek dat je in 2013 gelezen hebt.
From Whistling Past the Graveyard (this one makes you think): 

"Same reason some white folks slam the door when the see I'm colored Some folks don't see nothin' but your skin. It ain't right, but it's the way people are." ~ Eula to Starla 

From Mortality (I laughed for about half an hour when I read this quote): 

“Ahh, so it is the Asian guy. Bummer. Well I’m sure you two will be very happy together, and make many zombie-ass-kicking babies.” - Cole 

16. Het langste en het kortste boek uit 2013?
Tellen korte verhalen ook mee? lol, dit is ook een van mijn eerste keren. Ik heb er dit jaar een aantal gelezen 3 of 4. 2 waren er echt heel goed: In The Heart Of Yesterday van Jo-Anna Walker en All Over You van Emily Snow (ik dacht dat ik zou smelten zo warm kreeg ik het er van).
Het langste boek was (ik heb het opgezocht op Goodreads) Beautiful Creatures by Kami Garcia and  Margaret Stohl met 563 pagina's.

 17. De scene uit het boek dat je moest bespreken met iemand, omdat het zo onverwachts, of een WTF moment had etc.
Jup, in Break Me het einde! Ik dacht dat ik dood zou gaan! OMG ik wou schreeuwen en stampen en met dingen gaan gooien. Ik het was echt zo van neeeeee niet hij! Ga niet dood alsjeblieft! Daarna: waarom!!???? Waarom moet hij nou gaan!!!

18. Favoriete relatie uit een boek dat je in 2013 gelezen hebt?
Wat mij eigenlijk het eerste te binnen schiet zijn Holder en Sky uit Hopeless. Ook al heb ik dit boek niet uitgelezen (ik weet het, slecht he?) maar ik was er op dat moment niet voor in het humeur.

19. Favoriete boek van een schrijver die je eerder heb gelezen?  
The Vampire Academy van Richelle Mead. Ik heb vorig jaar Succubus Blues gelezen, die was echt geweldig! Toen heb ik vlak daarna The Vampire Academy besteld en werd ik verliefd op Dimitri.

20. Het beste boek van het jaar dat iemand anders je heeft aanbevolen:
Mortality van Kellie Sheridan! Dank je wel voor de aanbeveling Gabby!!!

21. Het genre dat je dit jaar het meeste gelezen hebt?
Ik denk dat Romantiek en Paranormale romantiek/fantasie gelijk op gaan. 

22. Nieuwste fictieve vriendje van dit jaar?
De Gekke Hoedemaker van Her Mad Hatter en Kyran van Beneath The Surface.

23. Beste debuut van 2013?
Voor deze denk ik dat het Bitter Fruits van Sarah Daltry! Ik heb dit boek in een nacht uitgelezen, iets wat vrij ongewoon is voor mij. Toen ik hem uit had keek ik op de klok en zag dat het 6 uur s ochtends was, oeps.

24. Meest levendige wereld/fantasierijke boek van dit jaar?
Legacy Of A Dreamer! Ik dacht dat de monsters uit de schaduw van mijn kamer zouden komen. Ik denk dat ik zelfs de lichten heb aan gedaan. LOL.

25. Welke boek was het leukste/grappigste om te lezen?
Uhm, ja nou, hier moest ik ook wel even over na denken, het grappigste boek was Fire Burn Cauldron Bubble van H.P. Mallory. Die boek was hilarisch! Ik was het al weer bijna vergeten maar het was echt super leuk om te lezen!

26. Welk boek heeft je aan het huilen gebracht?
Oh dat zijn er zo veel geweest, maar het meeste heb ik gehuild bij My Mr. Manny. Maar ook bij Beneath The Surface, Break Me en In The Heart Of Yesterday heb ik gehuild.

27. Een boek dat je in 2013 hebt gelezen maar waarvan jij denkt dat men er overheen kijkt:
Ik weet niet zo zeer of men hier overheen kijken, maar ik beveel deze aan, aan alle sport en romantiek fans die houden van een sterke vrouwelijk personage: Offside van Juliana Stone.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten