vrijdag 6 december 2013

Boektourrecensie: Dreams of the Cursed ~ Allie Jean


Titel: Dreams of the Cursed
Serie: Dreamer, boek #2
Schrijfster: Allie Jean

Aantal bladzijden: 184 p.
Uitgever: The Writer's Coffee Shop
Uitgave: 3 Oktober 2013
Taal: Alleen verkrijgbaar in het Engels
Leeftijdscategorie: Young adult, jong volwassenen
Andere boeken in deze serie:
Legacy of a Dreamer, boek 1


Herinner je nog dat ik het eerste boek van deze serie heb gerecenseerd in juli? Nee? Je kunt mijn recensie hier lezen: Klik hier!. Ik vond het eerste boek zo goed dat ik het 5 van de 5 schaatsers gaf!


Samenvatting


Een gewelddadige oorlog wordt gevoerd sinds het begin van tijd, onder de neus van de mensheid, zonder dat iemand het merkt. Het kwaad wil de mensheid vernietigen, ondanks de macht die zij begeren, die niemand kan beamen.  De Warriors (Strijders) hebben de eeuwenoude oorlog geërfd van hun voorgangers en zijn gebonden door eer, om de wereld te ontdoen van al het gespuis.

Hun belangrijkste taak is het beschermen van hun  meest waardevolle, licht dat zij bezitten - hun vrouwelijke erfgenamen de Orakels of Dromers -  met hun hebben de Strijders enige kans in de strijd tegen het duister.

Chantal Breelan lijdt haar hele leven met de verschrikkelijke nachtmerries, gelovende dat het aan haar lag, maar nadat de schaduwen van de muur af sprongen op haar achttiende verjaardag, om haar te vernietigen ontdekt ze de waarheid achter haar vernietigende nachtmerries.

Mathias is een van de afstammeling van de Gevallende Engelen en een sterke Strijder.  Hij heeft gezworen zijn leven te lijden als een Strijder in dienst van de Orakels, om te betalen voor zijn vaders zonden. Hij probeert  Chantal te beschermen van het kwaad, maar  wordt verast door haar intensiteit en kracht.

Nu zal Chantal laten zien wie ze werkelijk is en samen met de Strijders vechten voor wat is goed. Ze heeft het haar missie gemaakt om zoveel mogelijk van haar zusters te vinden en te bevrijden. Maar de oorlog komt sneller dan dat ze hadden verwacht.

Kan Chantal de Strijders bij elkaar houden als een van hun hen bedriegt?


Recensie

Wow dit boek is nog beter dan de eerste! Ik wist niet dat dat mogelijk was, maar het is waar! Dit boek is echt te gek! Het heeft net zo veel actie, pit en is een intrigerend verhaal. Deze keer zien we meer van de personages waarvan we in boek één niet zo veel gezien hebben, of die pas aan het einde van het boek ten tonele traden, zoals Quintus, Chantal's vader. En niet te vergeten Matthias en zijn broer Titus.

We leren wat meer over Chantal's vader, een van de Gevallen Engelen, het verhaal over hoe ze vielen en hoe ze hier mee omgaan. Het verhaal word vertelt uit verschillende perspectieven: Chantal, Matthias, Damon (Chantal's duivelse broer) en een nieuw personage die we nog niet kennen van het eerste boek.

Mijn advies: lees dit boek, of begin bij het kopen van het eerste boek, begin er dan direct aan want het is echt de moeite waard! Als je op zoek bent naar een boek vol actie, een eeuwenoude strijd tussen goed en kwaad, een beetje geloof (niet genoeg om mij te irriteren), liefde, trouw en complexe personages, dan moet je deze echt lezen!

Ik lijk wel z'on goedkope reclame! Oeps. Dat was niet mijn bedoeling, maar ik ben zo ontzettend enthousiast over dit boek, het leest als een film, de personages zijn geweldig, er is een gelijke hoeveelheid actie, horror, liefde en afwisseling, maar op een vertellende manier die je op het puntje van je stoel houdt. Echt dit boek heeft me geen moment verveeld.

Mijn reactie toen ik er achter kwam dat het de laatste bladzijde was: Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...... Waarom!?! What the.....!  Wat doe je me aan!!!!


Muziek

Dit is het liedje van de Strijders die kunnen door de schaduw reizen, ik vond dit liedje wel passen bij de schaduw.
Radiohead ~ Fade out (Street Spirits)

2 opmerkingen:

 1. Brilliant blog, great posts and beautiful proprietress! What to want more ...
  I'd love to follow you (bloglovin + GFC) and welcome to visit my
  blog about fashion - KatherineUnique.blogspot.com.


  Regards,
  Katherine Unique


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Awww thanks you so much Katherine! I would be happy to follow you back! Going to hop over there now!

   Irene

   Verwijderen