maandag 7 oktober 2013

Recensie: Before The Moon Rises ~ Catherine BybeeTitel: Before The Moon Rises
Schrijver: Catherine Bybee
Serie: Ritter Werewolves #1
Uitgever: Uitgave in eigen beheer
Uitgave: 22 Maart 2012
Aantal bladzijden: 86 p.
Leeftijdscategorie: Adult/volwassenen
Taal: Alleen verkrijgbaar in het Engels
Andere boeken in deze serie: Embracing the werewolves (boek 2)

Over Before The Moon Rises

Na een twaalf uur lange dienst in de drukke spoedgevallen afdeling van het ziekenhuis, is Janet O'Brian doodop. Haar laatste patiënt komt binnen, buitenwesten en naakt. Ze denkt dat hij een psychisch niet helemaal in orde is, en vergeten is zijn medicijnen te nemen. Maar, als hij wakker wordt, wordt Janet betoverd door zijn charmante lach en besluit om hem een lift naar huis te geven.

Weerwolf Max Ritter, ziet de bijdehandte  verpleegster wel staan, als hij bij bewustzijn komt na een volle maan. Maar, zijn aankomst komt ook zijn vijand mee, die op zijn beurt ook onder de indruk is van de bijdehandte verpleegster. Als de vlam overslaat, heeft Max een nieuwe reden gevonden om Janet veilig en dichtbij te houden.

Recensie

Een stinkend rijke wolf, een mondige verpleegster en de grote boze wolf.

Dit vat deze novelle aardig goed samen. Het is makkelijk te lezen, weinig verrassingen, maar wel plezierig om te lezen als je toe bent aan wat weerwolven. Je hebt dit boek zo uit, opvallend vond ik wel de medische begrippen, die wat moeilijk te begrijpen waren voor mij. Maar hier heb ik me niet aan geërgerd vond het wel interessant. Ik denk dat de schrijfster ook wel eens een verpleegster zou kunnen wezen of dat ze het onderwerp goed onderzocht heeft. Het boek geeft namelijk een duidelijk beeld van de eerste hulp afdeling.

Ik vond dit echt een leuk boek om te lezen, en ik was ook echt toe aan een beetje fantasie. (Mooi kort vandaag he?)  Het enige waar ik een probleem mee heb is met de titel. Ik kan hem maar niet onthouden, weet ook niet waarom. Oh de cover is ook wel ok, niets bijzonders maar als je opzoek bent naar weerwolven, dan valt deze wel op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten