zondag 22 september 2013

Liebster Award


Ik ben twee keer genomineerd voor een Liebster Award, door Monique van Mo Books en door Margaret van Literary Chanteuse. Ik ben echt vereerd dus DANK JE WEL Monique en Margaret!

Wat is een Liebster Award? 


De Liebster Award is een manier om blogs die jij leuk vind, maar die minder dan 200 volgers hebben, wat wel verdiende aandacht te geven zodat onze volgers hun ook kunnen ontdekken!  

De regels: 
Link terug naar de blogger die je genomineerd heeft
Nomineer tien anderen
Beantwoord de vragen van de blogger die je getagt heeft  
Bedenk 10 vragen voor de bloggers die je nomineerd
Laat de bloggers die jij nomineert weten van hun award!

Monique's Questions:

1. Wat ben je aan het lezen?

Ik lees momenteel 2 boeken: Visited by Janine Caldwell en Moon Dwellers by David Estes!
2. Wat is jouw favoriete boek(en) aller tijden?


Uh, dat is een lastige vraag,. Ik geniet van zo veel boeken veel boeken, maar mijn favorieten series zal een gelijkspel zijn tussen Twilight en The Vampire Diaries. Ja Twilight ik weet het, maar ik vind een hoop Bella terug in mijzelf, bijvoorbeeld de ongemakkelijke situaties met mensen in het algemeen, het vallen over je eigen voeten, dat soort dingen. The Vampire Diaries, daar gebeurt veel meer in en het is nooit wat je in gedachten had, vooral boek 5 tot 7 (The Return series) was ontzettend spannen. (Ik weiger om de boeken te lezen na Midnight aangezien deze NIET geschreven worden door L.J. maar door een Ghostwriter!)  Zo spannend dat ik niet s 'avonds alleen in mijn kleine cabin durfde te lezen. Als laatste de het beste boek ooit geschreven (en verfilmd) Lord of the Rings!!! Denk niet dat ik dit uit hoef te leggen:)

3. Hoe kwam je bij je blog naam?

Ik ben begonnen met het schrijven over de toertochten die ik geschaatst heb, omdat ik het erg leuk vond. Toen begon ik ook met het schrijven over andere dingen, later toen mijn familie zat was van mijn eindeloze geklets over boeken heb ik mijn focus verandert naar bloggen over boeken. Om mijn twee passies te combineren in een naam, was de link met ijs (Ice) natuurlijk al snel gemaakt. Toen moest ik denken aan Ice Queen van Within Temptation, en hatseflats Ice Queen's bookshelf was geboren!

4. Wie zijn jou top 3 boek vriendjes?

1. Damon ~ The Vampire Diaries ~ L.J. Smith, mijn nummer 1 voor altijd!
2. The Mad Hatter ~ Her Mad Hatter ~ Marie Hall
3. Alek Dostov  ~ Prelude ~ Kasonndra Leigh

5. Heb je favoriete quoten?

“Human beings as a whole cannot be good for long before the bad creeps back in and poisons us again.” - Divergent ~ Veronica Roth

“Ahh, so it is the Asian guy. Bummer. Well I’m sure you two will be very happy together, and make many zombie-ass-kicking babies.” - Cole   ~ Mortality ~ Kelli Sheridan

"Erin: When inside I'm jumping like a bunny who found a big ass carrot garden." - Prelude ~ Kasonndra Leigh

6. Heb je persoonlijke meme's op je blog?Ja ik heb een persoonlijke meme!  Het heet Swinging Saturdays! Iedere zaterdag, kies ik een top 5 van een bepaald  muziek genre of met een bepaald tema, bijvoorbeeld soundtracks, liefdes liedjes, punk of indie muziek etc. Als jij een keer te gast wilt zijn in Swinging Saturdays stuur me dan een email: icequeensbookshelf@gmail.com, met daarin vermeld welke muziek je van houdt, en wat voor top 5 je wil doen! 


7. Als je een schrijver zou kunnen ontmoeten, uit het verleden of nu, wie zou het dan zijn?

Ah, dat is een simpele vraag! L.J. Smith, ik ben een al een tijd groot fan van al haar werk! Ik mis nog twee van haar boeken in mijn collectie en wacht nog altijd geduldig op de grand finale van de Nightworld series.

8.  Zijn er boekgerelateerde dingen waar je je groen en geel aan kan ergeren?

Als schrijvers zinnen kopieren en plakken door het boek heen. Vreselijk, de-ja-vu het hele boek lang! Alsjeblieft schrijvers NIET DOEN!!! Ook als het boek vol gramaticale fouten staat en de verhaallijn ook niet is om over naar huis te schrijven, dan wil ik wel huilen, het is zo jammer. (Ja en ook ik zie in de Engelstalige boeken de gramaticale fouten ook al is het mijn tweede taal!)

9. Wat zijn je favoriete genres

Nou, eigenlijk alles paranormal, shifters, weerwolven, vampiers, elven, elfjes, alles met mythologie verwikkeld in het verhaal, want ik ben gek op mythologie! Ik lees ook veel romans, een beetje erotiek en af en toe een historische of nederlandse literair boek.

10. Als je een personage uit een boek zou kunnen zijn, naar welke wereld zou je reizen en wie zou je willen zijn? En als je iemand (uit welk boek dan ook) wie zou je dan mee nemen?

Ik denk dat ik naar Wonderland zou gaan, maar niet als Alice. Ik denk dat ik liever de Witte Koningin zou willen zijn! Wie zou ik kidnappen? Damon natuurlijk!( en als hij niet van plan is mee te gaan moet ik Ash (Nightworld series) maar overtuigen) van Vampire diaries wereld! En we dan zijn we een geweldig schattig Koppel, en leven nog lang en gelukkig!

Vragen van Margaret from Literary Chanteuse

1. Luister je naar audio boeken?

Nope, geen, en ik denk ook niet dat hier snel verandering in zal komen. Ik ben van mening dat het, het plezier van het lezen weg neemt, en ergens vind ik het een beetje lui.

2. Hoeveel boeken lees je per week?
Momenteel misschien een als ik geluk heb, soms maar een halve. Ik heb momenteel bijles 4 dagen in de week, daarnaast werk ik momenteel ook fulltime dus niet zo veel tijd om te lezen. Als ik mijn laatste twee vakken afsluit en ik mijn diploma krijg ga ik weer terug naar meer boeken in de week. Dan lees ik 2 tot 3 boeken in de week!

3. Wat zijn je favoriete online lees clubs?
 Ik heb twee favoriete lees clubs, beide zijn op Goodreads. Klik gewoon op het logo en je komt op de leesclub:4. Welke heeft jouw voorkeur een ebook of in print?
Dit is een dilemma waar ik al een jaar mee aan het vechten ben. Ik heb eindelijk besloten dat ik toch graag een ereader wou. En ik heb een Kindle gekregen voor me verjaardag! Beste kadoo ooit!!!  Maar ik vind echte boeken ook nog steeds super, gewoon het feit dat het fysiek is, je kunt het aanraken in een mooie kast zetten en het koesteren. Dus elke keer als ik een boek wil kopen, sta ik op een kruispunt niet wetende welke kant op te gaan.

5. Wat zijn je favoriete book covers?
De covers van Splintered en Unhinged zijn echt zo ontzettend mooi! Neem ook eens een kijkje op de website van de cover artist: http://www.ladysymphonia.com/. Ze heeft hierop ook schitterende kunstwerken staan! Serieus als ik een boek zou publiceren zou ik haar als cover artist willen hebben!


6. Wat is je favoriete drankje?
In het weekend drink ik graag een lekkere gouden rakker, van Heineken of Hertog Jan. Maar ik hou ook van speciaal bieren zoals een lekker Palmke, Moreeke of een Herfstbock. Door de weeks drink ik vooral heel veel koffie, en ik ben ook een liefhebber van Red Bull.

7. Heb je een abonnement op InD'tale Magazine?
Nooit van gehoord zal het eens bekijken.

8. Niet, ga je je nu abonneren?
Moet ik het eerst eens even bekijken.

9. Have you "liked" them on Facebook?
Nope

10. If not are you going to right now?
Denk het niet


Dat was het voor de vragen! Ik ga een aparte post maken voor mijn nominaties!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten