dinsdag 23 juli 2013

Recensie: Soul Sisters ~ Soul Sisters #1 ~ Janiera Eldridge

Titel: Soul Sisters
Serie: Soul Sisters, boek #1
Schrijfster: Janiera Eldridge
Uitgave: 23, Mei, 2012
Uitgever: Publicatie in eigen beheer
Taal: Alleen verkrijgbaar in het Engels
Aantal pagina's: 136 p.
Leeftijdscategorie: New Adult, volwassenen
Andere boeken in deze serie:
Dark expectations #2


Samenvatting:Soul Sisters is een Urban fantasy roman over twee Afrikaans-Amerikaanse tweelingzusjes Ani en Dana, die een uniek geheim met zich meedragen: een zusje is mens (Dana) en de andere is een vampier (Ani).  De zusjes leven al  jarenlang in vrede met elkaar, maar op een avond zal dit voor altijd veranderen. Als een dronken man Dana probeert te verkrachten, schiet Ani met haar super krachten te hulp om haar zusje te redden van het gevaar.

Maar als de vampiers leider Donovan er achter komt wat Ani publiekelijk heeft gedaan besluit hij de zusjes te straffen voor hun ongehoorzaamheid. Ani en Dana moeten nu vechten voor hun leven om elkaar en hun toegewijde vrienden te kunnen beschermen. Ze zijn op een missie voor overleving, waarbij als ze hier in slagen Ani de nieuw vampiers koningin zal worden.

Soul sisters zal waarschijnlijk een trilogie worden, het boek is kenmerkend door zijn multiculturele cast van personages, dat een nieuw perspectief geeft aan de vampiers wereld.

Mijn mening

Laten we beginnen met hoe uniek dit boek is, want het is echt een uniek verfrissend vampiers verhaal! Niet alleen zijn de hoofdpersonen Afrikaans-Amerikaans, iets wat ik nog niet eerder gezien heb, ik weet dat Twilight ze heeft maar niet als hoofdpersoon (Nee dit was geen Twilight vergelijking, gewoon een feit).  Maar ook dat de vampiers niet gemaakt worden door het bijten en het geven van vampiers bloed aan degene, wat de gebruikelijke manier is.

Nee, deze vampiers worden gevormd door een machine die een deel van de menselijke ziel neemt en daar een vampier uit creĆ«ert. De details van dit proces zijn, jammer genoeg,  een beetje vaag. Hopelijk krijgen we in het volgende boek een toelichting hierop, ik ben namelijk wel nieuwsgierig hoe het werkt. Deze twee samen maakt dit een interessant begin van de trilogie.

Ik vond alle personages wel leuk, vooral Christian de grote boze wolf, uh weerwolf, hij luistert niet alleen naar super goeie muziek (The Black Keys) maar ik vind zijn karakter ook leuk, hij is heel lief, maar ook heel gevaarlijk. Ook is hij de natuurlijke vijand van de vampiers, maar hij werd verliefd op de zus van Diego. Dit koste haar haar hoofd, letterlijk.  Christian en Diego zijn daarna toch vrienden gebleven.

De enige die ik niet echt leuk vond was Dana, ik vond haar nog al oppervlakkig, voor iemand die zo veel  ongewone dingen naar haar hoofd geslingerd krijgt. Ik had graag gezien dat ze wat meer emoties zou tonen, naast de constante kots neigingen. Dat wat Dana's karakter mist, daar heeft Ani weer plenty van.

Ani is grappig, ad rem, een echt heet hoofd, maar ook erg slim en beschermend, dat maakt het dat ik haar een leuk en interessant personage vond. Ook vond ik Diego en Ani echt een goede match, super schattig stel zo samen! Wat ik wel jammer vind is dat we van Ani, maar ook van Diego en Christians verleden niet zo veel weten, waardoor hun acties soms niet te verklaren zijn. Hopelijk krijgen we hier nog meer van te zien.

Nu hebben we een groot deel gezien van Dana's verhaal en achtergrond, die ook wel interessant en tragisch was, maar soms had ik het idee dat de personages poef uit de lucht kwamen vallen. Hierdoor had ik aan het einde van dit boek nog heel veel onbeantwoorde vragen, wat erg ongebruikelijk is. Meestal krijg je namelijk antwoord op vragen hoe verder je leest, tuurlijk het is een serie er moet ook wat over blijven voor boek 2 en 3 maar toch denk ik dat ze op sommige dingen iets dieper in had kunnen gaan.

En dan is er nog het einde van het boek, dat kwam zo onverwacht, als ik er aan terug denk, moet ik tot de conclusie komen dat ik teleurgesteld was. Ik had een gevecht verwacht die er niet kwam, ook klopt er verschillende dingen niet in mijn ogen. Donovan (de tegenpartij) werd beschreven door de personages (Diego, Marcel, Ani en Dana) als onverslaanbaar. Ook beschreef Dana hem als een mooie man, waar komt dan opeens deze weerloze verschrompelde blaadje vandaan?? En dat in twee weken tijd, ik begrijp het in ieder geval niet.

Waardering

Mijn waardering voor dit boek, dat grote potentie heeft, goeie personages, verfrissende blik op de vampiers wereld, maar een tekort aan diepgang krijg daarom 3 schaatsers!!! Ik ben benieuwd naar het tweede boek, hopelijk worden daar in mijn vragen beantwoord! 


Music:

The Black Keys ~ Gold On The Ceiling

Voor Christian:  

The Black Eyed Peas ~ My Humps

Voor Ani:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten