vrijdag 12 juli 2013

Recensie: Mortality ~ Kellie Sheridan

Titel: Mortality
Schrijver: Kellie Sheridan
Serie: The Hitchhiker Strain, boek 1
Uitgave: 1, Januari, 2013
Uitgever:  Patchwork Press
Taal: Alleen verkrijgbaar in het Engels.
Aantal bladzijde: 271 p.
Leeftijdscategorie: Young adult, jongvolwassenen
Andere boeken in deze serie:
End Dayz novelle, boek #0.5
Duality, boek #2

 

Samenvatting

Na het overleven van de eerste plaag uitbraak, dacht de 16-jarige Savannah het ergste uit de menselijke geschiedenis gehad te hebben.

Niemand kon weten dat het wonder vaccine, iedereen in gevaar zou brengen, een lot erger dan niet-dood zijn. Nu lopen er twee verschillende soorten, geïnfecteerden rond op aarde, met maar één doel voor ogen: het eten en vernietigen van het kleine beetje dat er nog over is van de mensheid.

Wanneer een ingeënt persoon gebeten wordt, betekend dit vanuit je eigen lichaam in schok toekijken hoe het beheer van je lichaam wordt overgedragen aan het virus. Toekijken hoe je zelf controle verdwijn en je het liefst van je geliefden een avondmaal maakt een behoefte die je onmogelijk kan negeren.

KAN SPOILERS BEVATTEN

 

Recensie

Dit is mijn eerste zombie boek,  wow ik heb wel veel "eerste keren" dit jaar, eerst erotica, eerste zombie, eerste engel boek. Ik vind het echt leuk om te kijken wat er allemaal voor een genres zijn in de literatuur en het houdt het lezen leuk.

De Amazon freebies helpen hier natuurlijk erg bij mee, hierdoor kan ik veel makkelijker verschillende genres uitproberen zonder dat het mij een bult geld kost, en je verspilt ook geen geld aan boeken die je niet leuk vind, ideaal dus!

Maar terug naar de zombies en de zombie dodende kick-ass heldin Savannah! Savannah was echt super, ik vind haar personage was echt super leuk. Savannah woont met de overgebleven mensen uit het dorp in een school, haar ouders zijn al bij de eerst virus uitbraak besmet geraakt, ondood geworden en daarna gedood. De school is volledig ontruimt van zombies en hier traint ze met haar beste vrienden Alex, Pierce en Zack.  Ze maken echt een goed team, en ik vind het leuk om te zien hoe goed ze met de jongens kan opschieten.

Als Alex's vriendin, verschijnt krijgen de vier eindelijk een opdracht en mogen ze de school tijdelijk verlaten. Ze grijpen deze kans natuurlijk direct aan en gaan op pad om medicijnen en ander medische spullen te gaan zoeken.

Vanaf het moment dat ze de beschermde school verlaten verandert het verhaal in een verhaal vol actie, rennen voor je leven, zombies doden en bevechten.

Ik had nooit gedacht dat ik een verhaal over zombies leuk zou vinden, ik heb ze altijd saai maar ook eng gevonden, dit boek heeft hier zeker verandering in gebracht voor mij! Je denkt nu misschien hoe komt ze er dan in hemelsnaam bij om een boek over zombies te gaan lezen? Simpel een van mijn Goodreads vrienden heeft hem mij aangeraden, ze was er zo enthousiast over dat ik het gewoon moest lezen! Dank je wel Gabby.!!! Dit was echt een geweldig boek en ik ben heel blij dat ik het gelezen heb, we krijgen trouwens zelfs nog een zombie perspectief!

Dit brengt mij tot de tweede hoofdpersoon Zarah, en Zarah vond ik niet zo leuk. Zarah is heel erg naif, is meteen verliefd op de nieuwe jongen op school en is voor een groot deel onwetend over wat er gebeurt in de wereld. Ze is geen vechter en haar domheid leidt er toe dat ze verandert in een zombie. (het is verder niet te merken dat ik haar niet leuk vindt)

Een van de zombies die opgesloten zit in hun eigen hoofd, terwijl ze toe moeten kijken hoe hun lichaam gecontroleerd wordt door het virus. Hier begint dus het zombie perspectief, wat een erg interessant perspectief blijkt te zijn. Zarah's gedachten gangen als een zombie zijn trouwens wel erg grappig, ik heb er dan ook kostelijk om gelachen.

Nu mijn waardering, dit boek was vol actie, waardoor het verhaal snel op gang kwam. Met 2 soorten zombies, liefde, drama, gemeenschap, politiek, wonder serums, militairen en zo veel meer! Dit boek heeft alles wat je wil lezen in een zombie boek! En natuurlijk het belangrijkste, geweldige wereld en geweldige personages!!! Daarom 5 mooie sneeuwblokjes!!!


Personages

 

Savannah: Savannah is helemaal geweldig, ze is een van de twee hoofdpersonen, maar is wel de belangrijkste van de twee. Ze is een echte vechter en wil helpen zo goed als mogelijk.  Haar doel is om zoveel mogelijk mensen te helpen, nadat ze haar hebben moeten helpen toen haar ouders besmet raakte met het virus. Ze was in shock tot dat iemand van de overlevenden haar heeft geholpen. Ze is verliefd op Alex, maar dit verandert als ze Cole ontmoet. Het leuke van hun "liefde" is dat het geleidelijk aan groeit, ze mocht Cole niet eens in het begin!

Pierce: Pierce is een student uit Engeland, hij praat dus met een engels accent en gedraagt zich volgens de engelse etiquette, dat maakt hem echt heel schattig. Ik vind hem echt een leukerd, hij is ook slim en doordacht.

Zack: Zack is de koele kicker, we krijgen niet zo veel van hem te zien aangezien hij meegenomen wordt door de Militia (de militairen). Ik wil wel wat meer weten over Zack, hopelijk krijgen we meer van hem te zien in het volgende boek. Ik vermoed trouwens ook dat hij stiekem verliefd is op Savannah.

Alex: Alex is de leider in de groep, hij is erg bazig, bedweterig en (vanuit Savannah's perspectief gezien) erg plakkerig met zijn vriendin. Alex is niet mijn type en heeft een grote fout gemaakt waardoor hij op mijn zwarte lijst is komen te staan. Cole: Cole is uh..... interessant. Hij kidnapt Savannah, ja hij maakt geen goeie beurt in het begin.  Maar hij is slim en recht voor zijn raap, vooral als hij aan het flirten is (zie de quotes). Hopelijk komen we in het volgende boek ook iets meer te weten over zijn achtergrond. Hij komt dan misschien wel op mijn lijst met boekvriendjes want hij is wel leuk!

Zarah: Ik had hier boven al besproken dat ik haar niet leuk vond, door hij naïviteit en domheid. Maar,  ik kan haar niet beschuldigen van het feit dat ze in schok was toen de zombie aanval kwam, Savannah was ook in shock. Het verschil tussen Zarah en Savannah is dat Zarah in de shock blijf steken. Ook ziet Zarah alles door een roze bril, omdat ze amper beseft wat er gebeurt in de wereld. Ze is zo verwikkeld in haar eigen emoties en het verliefd zijn, dat ze niet ziet dat de wereld om haar heen aan het vergaan is.

Liam:  Van alle personages weten we over Liam het minste, dat maakt hem een beetje mysterieus. Hij is de nieuweling op school, waar Zarah meteen verliefd op is. Doordat het verhaal door Zarah wordt verteld, en die te druk is met hem aanbidden en dus geen vragen stelt, weten we dus niet veel over zijn herkomst. Wel weten we dat hij de reden is dat Zarah zo lang is blijven leven.

Citaten

“In case you haven’t noticed, the world kind of ended. There aren’t exactly eligible females all over the place, especially ones who can hold their own in a fight.” - Cole to Savannah
“Ahh, so it is the Asian guy. Bummer. Well I’m sure you two will be very happy together, and make many zombie-ass-kicking babies.” - Cole     

Koop het boek hier:

2 opmerkingen:

  1. This book sounds fantastic, I think I need to read this book now. Great review btw

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thanks Monique, it was free on amazon the last couple of days Im not sure if it still is but if you use kindle I would check it out!

    BeantwoordenVerwijderen