donderdag 6 juni 2013

Mini-Recensie: Follow The White Rabbit ~ Kellie Sheridan


Titel: Follow The White Rabbit
Schrijver: Kellie Sheridan
Serie: Beautiful Madness, boek #1
Uitgegeven op: 21, Mei, 2013
Uitgever: Patch Work Press
Aantal bladzijden: 68 p.
Taal: Alleen verkrijgbaar in het Engels
Andere boeken in deze serie:
Awake and Dreaming #2
Tea for Twenty-Three #3
Painting the Rose Red #4
The Looking Glass Girls #5

Ontvangen van: Netgalley, voor een eerlijke recensie, met dank aan: Patch Work Press. Dit beinvloed verder niet mijn eerlijk opinie over dit boek.

Samenvatting

Voor Gwen, Marc, Rose, Daliah en Lucky, is Wonderland hun thuis, maar toch weten ze niet hoe wonderland er vroeger uit zag, in zijn "gouden" jaren. Maar als de Alice voorspelling weer boven water komt, wil iedereen Alice in hem/haar macht zien te krijgen. Want degene die Alice in haar macht heeft, heeft controle over het lot van Wonderland.

Mijn mening

Dit "boek", naja eigenlijk is dit meer een novelle, dus in deze novelle ontmoeten we de bewoners van Wonderland. De Witte Koningin Rose, de Rode Koningin Daliah, Marc, Gwen en Lucky. Lucky en Marc waren mijn favorieten! Marc woont samen met Gwen, die de Alice voorspelling onderzoekt. Lucky en Marc ontmoeten elkaar in het bos, waar Marc in verdwaald is. Lucky woont in het bos, waar ze op een dag het pad kruist met een wit konijn. Na deze ontmoeting, heeft Lucky opeens de kracht om door de dimensies te reizen.

Oeps sorry, ik wou er niet te diep op in gaan, aangezien het maar 69 bladzijden zijn. Wat wou ik er nog wel over kwijt? Oja, dit is niet het verhaal van Alice, dit is het verhaal van de bewoners van Wonderland, het land wat Alice achter zich heeft gelaten.

Het verhaal wordt verteld uit het perspectief van Rose, Daliah, Gwen en Lucky. Dit is een goeie manier om de personages te introduceren. Het enige probleem dat ik had met de wisselende perspectieven, was dat ik soms een halve pagina moest lezen voordat ik wist wiens perfectief het was.

Rating

Dat was het enige nadeel van dit novelle, dit is een goeie introductie op de serie. Daarnaast heeft het goeie personages, en is dit een rond verhaal. Alles bij elkaar opgeteld (en afgetrokken) maakt dit een 3,5 schaatsers novelle!!!


Music ~ Panic! At The Disco ~ Nine In The Afternoon


Hier moest ik even over nadenken, normaal gesproken schieten de nummers me zo te binnen, maar bij dit boek niet. Maar ik heb toch wat passendst gevonden! Panic! At The Disco!! ~ Nine In The Afternoon. Waarom past dit? Dit komt vooral door de clip die er bij zit, die doet me denken aan Wonderland, met alle klokken en wekkers.

5 opmerkingen:

 1. I like your idea of including a music clip to go with the book. Thanks for letting me know this is a novella. I've seen the book around the blogosphere but hadn't come across that information yet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! This was a hard one to find music for! It is only 68 pages, so its a short read! but very enjoyable!

   Verwijderen
 2. I also really enjoyed this story and I can't wait to read Alice's part in the story in the next book :-) great review

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I did too, it shouldn't be too long before the second one comes out! Im reading her other book now, Mortality, it is great, love it already!

   Verwijderen
 3. Ahh, I have this book downloaded, so I'm glad I read this review first. I didn't realize it was a novella. Now I want to go read it. :)

  BeantwoordenVerwijderen