maandag 1 juli 2013

Boektourrecensie: Legacy Of A Dreamer ~ Allie Jean

Titel: Legacy Of A Dreamer
Serie: Dreamer,  boek #1
Schrijver:  Allie Jean
Uitgave: 3, Mei, 2012
Uitgever: The Writer's Coffee Shop
Taal: Alleen verkrijgbaar in het Engels
Aantal bladzijde: 169 p.
Leeftijdscategorie: Young adult, Jongvolwassenen
Andere boeken in deze serie:
Dreams Of The Cursed, boek #2

Samenvatting

Chantal Breelan is eigendom van de Staat, een wees, levende onder de zorg van een harteloze en koude vrouw. Haar verleden is een mysterie en haar toekomst is onzeker. Ze kan zich niet herinneren waarom ze weg is gehaald bij haar ouders, haar jeugd jaren zijn voor haar een gapend gat, dat ze niet kan vullen met herinneringen.

Nachts ontwaakt ze van haar vreselijke nachtmerries.Ze vindt dan rust bij een denkbeeldige vriend, een schaduw in de vorm van een man, die altijd in de hoek van de kamer staat. Hij luistert naar haar.
In haar nachtmerries is ze ooggetuigen van de meest verschrikkelijke gewelddadige gebeurtenissen, ook ziet ze een jongentje die haar vaag bekend voor komt, maar die ze niet kan plaatsen.

Op haar 18de verjaardag, wordt Chantal gedwongen haar pleeggezin te verlaten, en verhuisd ze naar New York. Hier wil ze een nieuw leven beginnen, maar haar nieuwe leven begint niet zo als ze geplant had. In deze nieuwe omgeving zijn de uitdagingen groter dan ze voor mogelijk had gehouden.

Op een avond als ze op de metro staat te wachten, ontmoet Chantal een jonge jongen. Hij rent van haar weg, en ze voelt zich gedwongen om hem te volgen in de donkere tunnels. Maar dit konijnenhol leidt niet naar Wonderland, maar naar een ware nachtmerrie. Haar dromen bevatten de sleutel tot de toekomst. Chantal leert dat de monsters van de nacht niet alleen bestaan in sprookjes en verhaaltjes voor het slapen gaan.

Buy Links: 

Recensie

Ik heb dit boek ontvangen, als onderdeel van The Legacy Of A Dreamer Book tour, georganiseerd door Charisma Media. Deze review bestaat uit mijn eerlijke mening, mijn mening is niet beïnvloed door het feit dat ik het boek gratis ontvangen heb.

Dit boek was echt de grootste verrassing van dit jaar, tot nu toe in ieder geval (ik weet natuurlijk niet wat er nog komen gaat). Ja ik heb al wel veel verassende boeken gelezen dit jaar maar dit boek overtrof al mijn verwachtingen.  Toen ik de samenvatting gelezen had, dacht ik dit kan twee kanten op gaan, of ik haat het zo erg dat ik het einde bijna niet haal, of het wordt geweldig. En gelukkig bleek het, het laatste te zijn! Dit boek zit vol actie, verdriet, complotten, mysterie, paranormale activiteiten en nog veel meer.

Ik was echt aangenaam verrast, omdat ik na het lezen van de samenvatting nog niet echt zo iets had van nou dit wordt me toch een top boek. Ik dacht, nou dit zal wel een gemiddeld boek worden maar vanaf het begin liepen de rillingen me over de rug. Het boek begint al heel spannend, vooral de scene in de metro tunnel en daarna in haar appartement. Ik zat dit op zaterdag avond te lezen, en ik had nog weinig lichten aan in huis, maar na de metro tunnel heb ik alle lichten in de kamer aan gezet, eerder las ik niet verder. Het boek voelde net alsof de monsters uit de schaduwen in mijn eigen woonkamer stonden (vandaar het extra licht).

En toen, boem! Daar kwam onze redder in nood, de super sexy krijger, Matthias/Nick komt met de deur (schaduw) in huis vallen! Hij mag bij mij iedere dag wel uit de schaduw stappen om me te komen redden! Daar heb ik absoluut geen problemen mee! (Ik ben verder niet enthousiast over dit boek, nee hoe kom je daar nou bij? Hoor het sarcasme). Het blijkt dus dat onze klein wees (Chantal) toch meer is dan dat ze zelf ooit zou durven dromen!!(Ik ga je lekker niet vertellen wat ze is, dan moet je het boek maar lezen!)

Vanaf het moment dat Nick oftewel Matthias (Nick is de naam die Chantal hem heeft gegeven) beginnen de raadsels rond wie/wat Chantal zich langzaam aan te ontrafelen. Nou ja, tussen het vechten en rennen voor hun leven door dan. Dit verhaal werpt een nieuwe licht op een al veel gebruikt thema namelijk de Nephillim, de afgezanten van gevallen engelen. Een groot verschil is bijvoorbeeld is dat de manlijke en de vrouwelijke afgezanten niet dezelfde krachten bezitten.

De mannen zijn de krijgers die de vrouwen moeten beschermen maar desondanks kiest Chantal er (gelukkig) voor om ook te vechten, naast haar mannelijke krijgers. Ik ben heel blij dat ze dit doet, want ik hou er niet zo van als vrouwen maar gaan zitten wachten tot de problemen voor hun opgelost worden.

Toch wil ik nog een kritische noot mee geven, ik weet dat er veel mensen zijn die er niet van houden als het boek een erg religieuze lading heeft.De meeste boeken over engelen en demonen zijn gebaseerd op de verhalen uit de bijbel. Ook dit boek heeft priesters en nonnen, refereert naar God en de Heilige geest. Toch voert dit niet de boven toon in dit boek, ik had hier dus ook niet zo veel moeite mee maar ik wou het wel even gezegd hebben, dus als je hier niet van houdt is dit boek niet voor jou. Ik vindt het erg fascinerend dat men religie en mythologie gebruikt in boeken, dat maakt het verhaal fascinerend.

Waardering

Nu mijn waardering: dit boek was een grote verrassing, had een goeie wereldvorming, een belofte voor een geweldige serie, geweldige personages en en verfrissende kijk op religie en de nephillim, dus vandaar 5 sterren!!!


Over de schrijver

Allie Jean is geboren met een levendige fantasie. Vanaf haar kindertijd,bedacht ze al verhalen en vertelde sprookjes. Haar hersenen stoppen nooit met werken, zelfs niet als ze slaapt.

Levendige dromen over uitvoerige plotten, waarbij het goed het kwaad overwint, bleven haar ook overdag bij, waardoor ze haar dagboek er vol mee kon schrijven.

Haar ouders hebben haar vanaf jongs af aan om haar verhalen op te schrijven, en voor langere tijd was het een soort van geheime hobby. Als drukke vrouw, moeder en verpleegster (critical care), is Allie's liefde voor het vehalen vertellen herboren, door de avonturenen van haar onvergetelijke personages.

Volg Allie Jean hier:

Favoriete citaten:

In that moment in her warrior’s arms, she felt like she could prepare herself for anything. Time might not be on their side, but she was determined to capitalize on every single moment to prepare her for the battle at hand. Mathias had fought for her, and she’d fight for her freedom and for that of her Oracle sisters.
Andreu about Chyme's curse: Nine little girls in all he buried. Nine times he had to suffer the devastating loss; nine times, he had to put his heart back together again. Some say we all have our cross to bear in life, our own brand of penance. No one, no matter their sins, deserves to suffer like this.” 
Matthias & Chantal: He laughed. “I know it’s a dumb analogy, but I know it’s going to be okay,” she said. “Isn’t that my line?” “Nope,” she corrected. “We’re a team, now. It’s my turn to reassure you.” And he couldn’t have loved her more for it.

3 opmerkingen:

 1. I am so glad this one surprised you so much with how much you enjoyed it. I confess, I don't think I have heard of it before now but I will definitely be looking into it now, great review!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! It really is a great read! Im looking forward to reading the second book!

   Verwijderen
 2. Awesome Review! Thanks for taking the time to read it.

  BeantwoordenVerwijderen