woensdag 8 mei 2013

Boeken: Killing Time ~ Daisy White


Titel: Killing Time
Schrijver: Daisy White
Soort verhaal: standalone
Uitgave: 4, December, 2012
Uitgever: Daisy White
Taal: Alleen verkrijgbaar in het Engels
Aantal pagina's: 180 p.
Leeftijdscategorie: Young Adult, jongvolwassenen

Over Killing Time

Soms is je Plicht doen, het zwaarste wat er is...

De zeventienjarige Alia, voelt de chemie tussen haar en de nieuwe jongen op school, Zac. Ze voelt dat dit dieper is dan liefde, anders... Het maakt haar bang en ze wil niets liever dan deze jongen ontwijken, toch komen ze elkaar iedere keer weer tegen. Als een magnet trekken ze elkaar aan.

Na haar vaders dood een paar maanden daarvoor en de enge man die haar achtervolgt,wil ze niets liever dan haar gewone leven weer oppakken, en Zac ontlopen. Een onbekend telefoontje, veranderd alles, samen met haar moeder vertrekken ze.

Alia en Zac komen ontdekken dat ze de Tijd beschermers zijn, zonder dit van elkaar te weten. Er zijn er altijd vier Tijd beschermers, op elk moment in tijd. Het is aan hun om de mensheid te beschermen van de ondergang en de Klok van Diepe Tijd te herzetten.

Om dit te kunnen doen moeten de vier Beschermers elkaar eerst vinden. Een trein ongeluk, zoektocht naar een vader en schuilen voor de vijand brengt de vier Beschermers samen in een klein woestijndorpje.

De geheimen van de Beschermers zijn toch niet zo geheim als ze hadden gedacht. En de vijand heeft andere plannen voor de Beschermers. Mars Peterson, leider van de Avera Moon beweging wil het einde van de wereld laten gebeuren.

Kunnen de Tijd Beschermers de klok van Diepe Tijd toch herzetten, of komt er een apocalypse?

Mijn Mening

Ik denk dat dit mijn eerste avonturen boek is dat ik heb gelezen, sinds Pinkeltje (en dat was toen ik nog een kleiner Ireentje was, met 1,53 ben ik nog steeds klein). Ik kijk wel veel avonturen films zoals The Mummy, Tomb Raider, National Treasure, of The Librarian. Allemaal favorieten van mij maar boeken? (kijkt achterom naar boekenkast) Nope, fantasy, fantasy, vampieren, weerwolven, nonfictie.

In eerste instantie was ik ge├»nteresseerd in dit boek vanwege de voorkant, waar een husky op staat, een van mijn favoriete hondenrassen. In het boek heet hij Oreo. Ik was nieuwsgierig of de hond een grote rol zou spelen in het boek, dus heb ik deze lekker over het weekend gelezen.

Ik moet zeggen, het was echt een goed boek! Goed verhaal, verrassend einde, veel wendingen en niet te voorspelbaar! Ik vind het idee erg origineel, de personages zijn erg interessant. Alia is niet een standaard meisje, ze is een beetje te zwaar, vind zichzelf niet bijzonder, en heeft veel moeite met de dood van haar vader. Zac is het tegenovergestelde een athleet, populair en zelfverzekerd. Het verhaal word zowel vanuit Alia's standpunt als Zac's standpunt verteld.

Maar de twee personages die echt leven in de brouwerij brengen zijn Jake en Cloe! Cloe is mondig, bitchy, en flapt alles eruit wat haar dwars zit! En dan heb je haar tegenpool, Jake stille soort van Emo jongen, die wanhopig opzoek is naar zijn vader.

Waardering

Al met al een goed verhaal, weinig tot geen grammatica/spellingsfouten,wat ik opvallend vond voor een zelf-gepubliceerde schrijfster. De laatste paar zelf-gepubliceerde boeken die ik heb gelezen, hadden hier veel last van! Dus hier mijn oordeel: 3.5 sterren! Echt een aanrader voor avonturen lezers!

Ik ben trouwens erg benieuwd of er een vervolg komt op dit boek! Het heeft een open einde, wat vraagt om meer! Ik hoop dat we dan iets meer te weten krijgen over de andere twee Beschermers Jake en Cloe en hun achergrondverhaal!


Muziek

Hotel California - The Eagels:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten