donderdag 23 mei 2013

Boeken: Fire Burn And Cauldron Bubble ~ H.P. Mallory


Titel:  Fire Burn and Cauldron Bubble 
Serie: Jolie Wilkins #1
Schrijver:  H.P. Mallory
Uitgave: July 2010
Uitgever: Uitgave in eigen beheer
Taal: beschikbaar in het Engels, Turks en Duits
Aantal bladzijde: 246 p.
Leeftijdscategorie: volwassenen
Andere boeken in deze serie:
Toil and Trouble #2
Be Witched #2.5
Witchful Thinking #3
The Witch is  Back #4
Something Witchy This Way Comes #5


Samenvatting

Het leven van de paragnost Jolie Wilkins is zo slecht nog niet. Al heft ze dan geen liefdesleven om over naar huis te kunnen schrijven, ze heeft een leuk huisje in een van de voorsteden van Los Angeles, een kat en een eigenzinnige beste vriendin.

Dan treedt Rand  Balfour ten tonele, een ongelofelijk lekker stuk van een magiër, die haar wereld op zijn kop zet. Ook beweert hij bij hoog en laag dat Jolie een heks is, Jolie heeft hier zo haar twijfels bij. Rand huurt haar in om hem te helpen bij het oplossen van een moord van een client van hem. Een geest die haar onlangs al op bezoek was geweest.  Als ze terug gaat in de tijd om uit te zoeken wie de cliënt vermoord heeft, wekt ze hem per ongeluk weer tot leven.

Het nieuws van Jolie's krachten verspreid zich als een lopend vuurtje in de onderwereld en iedereen wil haar gebruiken. Jolie heeft in haar leven nog nooit zo veel aandacht op zich gevestigd gehad, noch zo veel knappe mannen.  Jolie, is het centrum van een beginnende oorlog tussen de slechte heks die alle schepsel in de onderwereld, en iedereen die dit niet duld.

Important characters

Jolie: Het verhaal wordt  alleen verteld vanuit Jolie's perspectief. Jolie doet me denken aan Bridget Jones (in de film dan ik heb de boeken niet gelezen, schandalig ik weet het), min het te zwaar zijn dan. Jolie raakt ook altijd verstrikt in van die genante situaties, die zo grappig zijn!  Ook gelooft ze niet dat ze bijzondere krachten heeft, noch dat ze een heks is.

Rand: Rand is de mega sexy magier, geheimzinnig, raar en heel erg beschermend als het om Jolie gaat. Hij heeft alleen moeite om zich te uiten, ook weet hij niet zo goed wat hij nu wil. Ik denk dat hij in zijn hoofd heel wat oorlogen met zichzelf voert. Dit maakt hem een bijzonder en interesant personage.


Christa: Wat bijzonder is aan Christa is dat ze geen moeite heeft met het accepteren van het feit dat er een onderwereld bestaat, en de schepsels waaruit de onderwereld is opgebouwd. Ze loopt zonder ook maar een kick te geven een kamer in met weerwolven, demonen, vampieren, heksen en magiers. Ze is een geweldig personage en mijn nieuwe boek-beste-vriendin!

Sinjin: Dan hebben we nog Sinjin, waarvan ik nog steeds niet weet hoe ik het uit moet spreken. Het is weer 'zo'n naam als Carlisle waar ik dan zelf maar wat van maak. Sinjin is een vampire, en wel een hele oude! Ik weet nog steeds niet echt wat zijn motief is. Hij gedraagt zich als een echte "Gentleman" als het om Jolie gaat. Maar hij is ook een echte rokkejager, een charmante dan. De gesprekken tussen Sinjin en Jolie zijn geweldig, vooral het woordgebruik en de manier waarop Sinjin praat is erg leuk!

Mijn Mening

Waarom ik dit boek graag een keer wou lezen was mede door de grappige cover! Die veel lol beloofde, dit heeft de schrijver zeker waar gemaakt! Ik heb op sommige momenten echt in een deuk gelegen! De gênante situatie waarin Jolie beland zijn gewoon weg super grappig!

Dit was echt precies waar ik naar opzoek was, geen emotionele momenten, geen zware lading, of momenten die je tot tranen brengen.  Gewoon een snel te lezen boek, van lichte en grappige aard.

Dit boek neemt je mee op reis naar een andere wereld. Een reis met veel hobbels, lekkere mannen, slechte heksen, dorstige vampieren, lachwekkende geesten op de weg. Gelukkig had dit boek niet een mega cliffhanger aan het einde, pfiieew dat was echt vreselijk geweest! Dat maak het wachten zolang! Ik zal zeker verder gaan in deze serie, ik ben erg benieuwd wat de schrijfster nog meer voor ons in petto heeft!

Waardering

Al met al geweldige personages, wereld opbouw en schrijfstijl! Dat betekend dus 4 sterren!


Muziek

Dit liedje beschrijft de relatie van Rand en Jolie en deed me ook denken aan de scene waarin Jolie een elfje moet verslaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten