woensdag 27 maart 2013

Muziek: Klassiekers die nooit vervelenZoals veel mensen weten ben ik een enorm fan van verschillende soorten muziek. Eerder dit jaar heb ik belooft om een lijst met jullie te delen, met daarin mijn klassiekers die nooit vervelen. Hier is mijn top 12! Als je op de titel klikt dan krijg je een nieuw tabblad met het liedje op Youtube! Geniet er van! (Oh, ik kan het niet helpen maar bij klassiekers hoort Kurt!)

1. Nirvana ~ Lake Of Fire & Where did you sleep last night

Deze clip is van het Unplugged concert, een cd die ik zo vaak gedraaid heb dat ik hem wel kan dromen. De hele cd zal mij nooit vervelen. Later heb ik ook de dvd er van aangeschaft. Lake of fire is een van mijn favoriete nummers van deze cd samen met where did you sleep last night.

2. Bette Midler ~ The Rose

Dit is een van mijn moeders favoriete liedjes, die ik heb weten te waarderen over de jaren. En nu meer waardeer omdat ik weet waar het over gaat. Gewoon een ontzettend mooi liedje, vol emotie. Kippenvel!

3. Bonnie Tyler ~ Total Eclipse of the Heart

Deze kon natuurlijk niet missen in dit lijstje. Dit liedje is zo vaak gebruikt en misbruikt over de jaren. Toch is het nog altijd een schitterend nummer, je hoort het ook nog wel eens voorbij komen op tv. Ik vind haar stem zo mooi met dat heze. Lekker om kei hard aan te zetten en mee te bleren. (Het liefst zo vals mogelijk :P)

4. Joe Cocker ~ Unchain My Heart

Tja, wat moet je hier nu over zeggen? Ik zeg luister en geniet! Ik kan nooit stil zitten als ik hier naar luister, heerlijk! mmmm puur genieten!

5. Lynyrd Skynyrd ~ Free Bird

Dit is een van mijn "recentelijke" oldies, als in recentelijk ontdekt. Iedereen kent het populaire nummer van ze: Sweet Home Alabama. Dit is ook wel een bekend nummer, alleen niet voor mij. Een paar jaar geleden dacht ik, laat ik eens kijken of ik nog meer liedjes van hun ken/leuk vind. Dit is het resultaat. De kwaliteit van deze video is misschien niet je van het maar het is oud dus dan mag dat best!
 

6. Vince Gill ~ Go Rest High On That Mountain

Natuurlijk mag mijn nieuw gevonden country genre niet ontbreken hier. Ik weet niet zo veel over Vince Gill, maar ik vind dat ie al bij de oudjes hoort. Dit is een religieus/begrafenis achtig liedje. Maar dan wel een mooi begrafenis liedjes. (Had je niet gedacht he ik en religieuze liedjes?). Deze versie vind ik het mooiste.

7. Queen ~ Fat Bottomed Girls

Ik was van plan om een ander liedje te doen voor deze lijst, maar dit is een blij liedje. Het liedje wat ik in gedachte had is een treurig liedje (Show Must Go On). Dus blij liedje dan maar. Ik ben een groot fan van Queen. NIEMAND kan er ooit omheen HELDEN zijn het! Ook de media laat ons deze geweldige band niet vergeten. Fat Bottemed Girls, hoor je misschien iets minder vaak. Daarom vind ik het denk ik een mooi liedje.

8. Falco ~ Jeanny

Ook onze oosterburen kunnen muziek maken, ook als is het thema niet zo heel vrolijk. Verkrachter van kleine meisjes. Toch een bijzonder liedje.

9. Billy Joel ~ Piano Man

Terug naar iets vrolijkers, mijn favoriete meezing oldie

10. Dolly Parton ~ Coat Of Many Colours

Ze is echt geweldig en was mooi voor de botox. Haar stem her ken je uit duizenden!

11. Stevie Ray Vaughan ~ Pride and Joy


12. ABBA ~ Chiquitita

We sluiten deze lijst van mijn favorieten af met een van mijn vader's favorieten. En de musical/film die ik heel erg leuk vind!

2 opmerkingen: