dinsdag 7 februari 2012

Dwalen in Gedachten: Rond De Wieden, St. Jansklooster

De Elfstedenkoorsts heeft ook mij getroffen. Met temperaturen onder het vries punt zijn vele mensen binnen no-time op het ijs te vinden.

Vorige week na lang ongeduldig wachten voor de juiste ijsdikte, gingen de ijsbanen in de Noordoostpolder dan eindelijk open. Mijn eerste rondjes op het ijs, schaatste ik vorige week op de ijsbaan van Kampereiland. Gisteren nog, stond ik op het ijs van Marknesse.

Na nog een aantal dagen met flinke vorst, kunnen er vanaf vandaag weer toertochten verreden worden. Vandaag staat de Rond De Wieden tocht in St. Jansklooster op het programma.

Na het Elfstedenjournaal, was het tijd om de schaatsen zelf onder te binden. De opstapplaats was makkelijk te vinden door de goede wegwijzers. Mocht je toch denken te verdwalen, volg je gewoon de enorme stoet mensen, dan kom je er vanzelf. Blijkbaar was ik niet de enige die bedacht had een tochtje te willen schaatsen.

Eindelijk aangekomen op de plaats van bestemming schuif ik van de rij inschrijving naar de rij van voor het toilet. Mensen uit alle windstreken zijn naar Sint Jansklooster gekomen om de mooie tocht door de rietkragen van de Beulakker te kunnen rijden. Zo ontmoette ik in de rij twee vrouwen die uit Amsterdam kwamen. (En ik dacht dat ik schaatsgek was)

Het was een zeer mooie tocht! Het ijs was schitterend, de zon heeft heerlijk geschenen en er zaten weinig scheuren in het ijs. Er heerste een gezellige sfeer op het ijs. Heerlijk! Ik heb ontzettend genoten van deze mooie middag. Al is veertig kilometer toch best een eind, vooral tegen de wind in was het afzien. Na afloop is er natuurlijk een beloning, een mooie medaille!!!

Mijn eerste toermedaille van dit jaar!! 

Aantal km: 40

Geen opmerkingen:

Een reactie posten