donderdag 9 februari 2012

Dwalen in Gedachten: Blokzijlermerentocht

Gisteren was een interessante dag, de dag begon als gewoonlijk met een bakkie koffie, de startpagina van facebook en het nieuws.

Het nieuws dat eindigde met de voorbereidingen voor het NK Marathon, dat die dag verreden zou worden. Ondertussen was ik al weer op zoek naar de volgende toertocht die er voor die dag op het programma stond. Ondertussen kijkende naar het NK marathon voor dames, waaraan veel van mijn oude schaats/skeelergenootjes mee deden.

Veel bekenden namen kwamen voorbij, zoals Elma de Vries, Ria Westenbroek, Margo van de Merwe en Petra en Yvonne Spigt!

Yvonne was een skeelervriendinnetje van mij, ik vond het fantastisch om een volledige marathon wedstrijd te kunnen kijken. En dat nota bene op natuurijs. Het was een geweldige wedstrijd met veel spannende ontsnappingen.  Ik heb mijn favoriet, vanaf de bank zitten aanmoedigen. Ze wist de wedstrijd zelfs te winnen.

De wedstrijd zat er op,  ben ik me maar eens klaar gaan maken voor de toertocht van de dag: de Blokzijlermerentocht. Isabel, mijn zusje die met mijn vader schaatsen aan het halen was voor de winkel van mijn oom, liet me weten dat ze ook wel zin had om mee te gaan.

Op naar Blokzijl gingen we die middag, maar met minder weer als dat van de dag ervoor. het was erg bewolkt met heel af en toe de zon. De route ging deels over de grachten in blokzijl,  daarna over het meer en dan weer over kleine slootjes. Het was een mooie tocht maar wel flink afzien. Op het meer hadden we eerst de wind tegen tot aan dwarsgracht, daarna werd het iets beter, toen hadden we de wind in de zij. Het laat stuk richting Blokzijl hadden we dan eindlijk de wind in de rug.

Het was een zware tocht, en ik voelde de kilometers van de vorige dag flink in de benen. Na een paar honderd meter waren mijn benen al verzuurd. Het was voor mij dus echt bikkelen, vooral met zo'n bliksemschicht van een zusje! Die met haar zieke hoofd (dikke griep) mij er zonder veel moeite uit schaatste. Ik had niet verwacht dat mijn conditie zo slecht was, maar als ik er over nadenk kan het ook bijna niet, dat je na twee jaar niks doen nog conditie over hebt gehouden.

Ergens baal ik er nog steeds van dat ik het schaatsen nooit meer op heb gepakt, na dat ik terug ben gekomen uit Canada 7 jaar geleden. Dan had ik misschien nu tussen de dames van het  marathon schaatsen gereden. Vandaag heb ik een rustdag, maar morgen gaan we er weer vol tegen aan!

Aantal km gereden gister: 35 km
Totale km stand: 75 km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten