zaterdag 7 maart 2020

Swinging Saturdays #72: Mijn medicijn

Swinging Saturdays is een muzikale meme georganiseerd door Ice Cold Passion, om onze passie voor muziek te kunnen delen. Het doel is om een muziek top 5 (of top 10) te maken van het genre of artiest die je leuk vindt. Of wees creatief en deel een top 5 met een bepaald thema! Bijvoorbeeld een boek soundtrack, grappige liedjes of liedjes voor op een regenachtige dag top 5!
Het is zo lang geleden dat ik hier was! Als jullie nog steeds volgen, hoi! Leuk dat jullie er nog steeds zijn. Sinds 2017 is het hier stil, en dat heeft vele redenen. Toch blijft het bloggen altijd kriebelen en heb ik eigenlijk heel veel te vertellen. Het blijft nu allemaal in mijn hoofd hangen, dus tijd om het er eens uit te gooien voor mijn hoofd overloopt. Vandaag mijn medicijn, muziek is mijn medicijn tegen van alles, een slecht humeur, irritatie, maar ook mijn happiness. Vandaag even een letterlijke vertaling, want artiesten zingen nu eenmaal graag over medicijnen, in de vorm van drugs.

4 Non Blondes ~ Morphine and Chocolate

4 Non Blondes is voor mij toch wel een begrip, en mijn "go-to" album als ik wat agressie kwijt moet. Die heerlijke rauwe stem van Linda Perry, is gewoon zo fijn om mee te schreeuwen.

Placebo ~ Special K

Special K is natuurlijk een wel bekend ontbijt product in Amerika maar ook de straat naam voor Ketamine. Placebo is zo'n band waar ik af en toe naar luister, omdat het eigenlijk heerlijk is, maar ook heel duister en deprimerend tegelijk. Ik vergeet heel vaak hoe fijn het is om af en toe naar te luisteren.

Hozier ~ Angel Of Small Death And The Codeine Scene

Hozier's debuut album heb ik helemaal grijs gedraaid, ik had in dit geval ook voor het nummer Sedated kunnen kiezen, die had ook in deze top 5 gepast, maar deze moeten jullie gewoon een keer gehoord hebben. Dit nummer is veel minder "in the picture" geweest dus vandaar de keuze. Ik moet nog altijd het nieuwe album luisteren.


Queen Of The Stone Age ~ Feel Good Hit Of Summer

Ik geloof dat ik hier niet echt iets over hoef te zeggen.


The Pretty Reckless ~ My Medicine

Lowlands festival 2017, voor aan bij The Pretty Reckless, fantastisch. Niet zo fantastisch dat ik halverwege het concert mijn geclaimde plekje voor het podium in moest ruilen voor het toilet. Thanks slechte blaas. Al met al een mooie concert ervaring. Dit jaar ook al weer bevestigd voor meerdere festivals waaronder Pinkpop.
   Wat is jouw muzikaal medicijn?
Laat een reactie achter!
Wil je een keer mijn gast zijn bij Swinging Saturdays, en jou muziek delen?
Stuur dan een email naar: ijskoudepassie@gmail.com Ben benieuwd wat jou top 10 zal zijn!Geen opmerkingen:

Een reactie posten