zaterdag 3 juni 2017

Swinging Saturdays #66: Pinkpop 2017 ~ Nieuw vs Oud

Swinging Saturdays is een muzikale meme georganiseerd door Ice Cold Passion, om onze passie voor muziek te kunnen delen. Het doel is om een muziek top 5 (of top 10) te maken van het genre of artiest die je leuk vindt. Of wees creatief en deel een top 5 met een bepaald thema! Bijvoorbeeld een boek soundtrack, grappige liedjes of liedjes voor op een regenachtige dag top 5!


Het is pinksterweekend! Dan is het natuurlijk tijd voor Pinkpop! Dit keer heb ik het een beetje anders gedaan, nieuwe muziek tegen de gevestigde order (oud). Trouwens de oudjes hebben toch echt dubbel en dwars gewonnen.

Nieuw: Rag 'N' Bone Man ~ The Bitter End

Album: Human
Opeens was hij daar met het liedje "Human", alsof hij uit de lucht kwam vallen. Na Human eenmaal gehoord te hebben moet ik natuurlijk wel weten wat voor muziek Rag 'N' Bone Man nog meer maakt. Geloof me als ik zeg, dat Bitter End zijn volgende hit gaat worden! Wat een geweldig nummer!


Oud: Biffy Clyro ~ Wolves of Winter

Album: Eclipse
Vroeger keek ik regelmatig naar MTV 2 (nu MTC Rocks), hier werd goede rock muziek gedraaid. Zo ook "Many Of Horror" van Biffy Clyro, ik was meteen verliefd en downloade alle albums.


Nieuw: James Arthur ~ Say You Won't Let Go

Album: Back From The Edge
Blijkbaar heeft James ooit de Britse X Factor gewonnen. Niet dat ik dan nu opeens weet wie het is hoor, maar het liedje daar en tegen kende ik al wel. Het is geen verrassing waarom deze in de nieuw categorie thuis hoort. Wat een knappe vent trouwens, die ogen! Wauw!


Oud: Kodaline ~ All I want

Album: In A Perfect World
Kodaline staat ieder jaar wel ergens op een van de grotere festivals. Iedere keer denk ik dan "Ik moet eens een keer naar hun muziek luisteren." Toch komt het er op een of andere manier nooit van. Dit is dan ook het enige nummer van ze dat ik ken.


Nieuw: My Baby ~ Uprising

Album: Shamanaid
Ik volg deze band al een tijdje, hun excentrieke style is als een verfrissende de wind. Erg verrassend dat zij te vinden zijn op Pinkpop dit jaar. Ze zullen met hun fijne mix tussen rock, blues en iets wat je mee terug neemt in de Woodstock tijden, zeker kleur geven aan het festival.


Oud: Sum 41 ~ We're All To Blame

Album: Chuck
Hun eerste hit was natuurlijk "In Too Deep" van het album All Killer, No Filler, welke al sinds jaar en dag steevast in mijn auto te vinden is. Chuck is een later album, welke als 2de in rij komt voor beste album van Sum 41.


Nieuw: Amber Run ~ I Found

Album: 5AM
Een mooie verstopt juweeltje is Amber Run. Wat een geweldige stem heeft die zanger zeg! Echt niet te geloven. Een mooie mengeling tussen de bekende namen: Bastille en Alt-J, is hoe ik hun muziek wil omschrijven.


Oud: Rancid ~ Ruby Soho

Album: ...And Out Came The Wolves
Deze band had ik dus niet verwacht op Pinkpop, ze spelen zelden in Nederland, het mag daarom wel bijzonder genoemd worden dat ze toch een Nederlands festival aan doen. Hun muziek is zo lekker, en die rauwe stem heerlijk!


Nieuw: James TW ~ When You Love Someone

Single: When You Love Someone
En we gaan door met de pop golf die Pinkpop heeft geraakt dit jaar! Nog een liedje dat dood gedraaid gaat worden/wordt op Radio 538 (het is gewoon niet mijn zender, te veel bagger). De categorie "nieuw" begint een beetje te lijken op het luisteren naar mijn minst favoriete radio zender. Dat ter zijde, dit zijn wel nummer die ik leuk vind! Iedere week kies ik weer mooie muziek voor jullie uit naar mijn eigen smaken. Vandaar dat je vandaag dus Justin Bieber hier niet zult tegen komen.


Oud: Green Day ~ Bang Bang

Album: Revolution Radio
Eigenlijk he, had ik wel de Staatsloterij willen winnnen vandaag, dan had ik ze eindelijk weer live kunnen zien. De beste band van de hele line-up, ja Justin Bieber, Piss Off zoals de FFS als eens zong, Green Day neemt het wel van je over!


Gaan jullie vandaag naar Pinkpop? Waar kijk jij naar uit?
Laat een reactie achter!
Wil je een keer mijn gast zijn bij Swinging Saturdays, en jou muziek delen?
Stuur dan een email naar: ijskoudepassie@gmail.com Ben benieuwd wat jou top 10 zal zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten