zaterdag 20 mei 2017

Swinging Saturdays #64: Ontdekt in April

Swinging Saturdays is een muzikale meme georganiseerd door Ice Cold Passion, om onze passie voor muziek te kunnen delen. Het doel is om een muziek top 5 (of top 10) te maken van het genre of artiest die je leuk vindt. Of wees creatief en deel een top 5 met een bepaald thema! Bijvoorbeeld een boek soundtrack, grappige liedjes of liedjes voor op een regenachtige dag top 5!Mei schiet al aardig op, en toch wil ik nog even kort terug blikken op April. April was namelijk een maand waarin ik heel veel nieuwe muziek ontdekt heb en dus vond ik het een goed idee om hier eens een beetje aandacht aan te besteden. Ik hoop dat jullie er ook van kunnen genieten.

1. Ignea ~ ┼×eytanu Akbar

Album: The Sign Of Faith
Deze band heeft met dit nummer misschien wel een hele extreme boodschap, het geeft wel aan dat ook in Oekra├»ne het terroristme en ISIS diep gewortelde gevoelens teweeg brengen.  Erg goede gothic rock. Dank je wel Facebook voor de suggestie.


2. Roadcrew ~ Mary Jane

Album: Snake In The Dirt
Deze band komt van Urk, wie had dat verwacht? Ik in ieder geval niet! Ik woon zelf in de Noordoostpolder, dus Urk is voor mij, niet zo ver rijden. Een klein vissersdorp met harde gitaren. Roadcrew is echt verrassend goed en ik ga ze deze zomer ook live zien op Baanbrekend een lokaal muziek evenement.


3. Jagd ~ Parlay

Album: Parlay
Ik hou van indie rock! Dit is ook weer een Nederlandse band, en ze zijn echt waanzinnig goed. De gitaar en de drum zijn echt heerlijk van dit nummer. Mocht je ze leuk vinden, luister dan naar ze op YouTube of Spotify ze kunnen zeker meer luisteraars gebruiken.


4. Baking Buddha ~ Golden Tops

Over Baanbrekend gesproken, ze hadden in January een battle uitgeschreven voor een podium plaats op het festival. Baking Buddha (uit Dronten, de andere polder dus) won deze battel, en staat tevens dus op Baanbrekend. Erg talentvolle band die een beetje neigt naar de metal kant.


5. Dean Lewis ~ Waves

Ik Dean Lewis live, tijdens de 2de edititie (van het jaar) van Dotan's 7 Layers sessies. In het redelijk kleine Bitterzoet kon je een spelt horen vallen tijdens de optredens, ook deze editie was het publiek weer muisstil, op de 3 tuttebellen achter mij na dan. Advies voor tuttebellen: zoek een kroeg op als je, je levensverhaal wil doen.  De versie van Waves die hij destijds speelde was fantastisch, de onderstaande versie komt redelijk in de buurt.


6. STAVAST ~ Vanaf Hier!

Album: STAVAST
Voorheen de zanger van de bekende Nederlandse punk band De Heideroosjes, nu de frontman van STAVAST. Dit keer komt Marco, want zo heet die beste man, met een volledig nieuwe band en een volledig Nederlandstalig album. En ik vind het geweldig, al klinkt het wel een beetje als De Heideroosjes.


7. Steve N Seagulls ~ Thunderstruck (AC/DC cover)

Dit is nou een typisch gevalletje van een uitermate goed uitgevoerde cover. Ik ben erg onder de indruk van deze gasten. Zo maakte ze ook een cover van You Shook Me All Night (ook AC/DC natuurlijk) en van Self Esteem (The Offspring). Thanks pap, voor deze leuke verrassing.


8. Dave Hause ~ Wild Love

Album: Bury Me In Philly
Weer een mooie aanrader van mijn collega, die mij eerder introduceerde aan Frank Turner. Dit is wel van een vergelijkbaar kaliber, en toen hij vroeg of ik mee ging naar een concert van Dave, kon ik het gewoon weg niet aan mij voorbij laten gaan. Ik was compleet verkocht toen die dit nummer speelde op het podium van Bitterzoet.


9. Black Stone Cherry ~ Cheaper To Drink Alone

Album: Kentucky
Dit doet mij denken aan Nickelback, een klein beetje maar hoor. Dit is een soort van mix tussen rock en country. Dit is echt tof, en deze clip is gewoon heel grappig.


10. Between May and April ~ The Void

Album: The Void
Als je dacht dat ik al klaar was met polderbandjes dan heb je het toch mis. Deze jonge gasten komen uit Emmeloord! Hoppa, daar woont dus ook talent. En GOED!!!!

Welke favorieten heb jij toegevoegd aan jou afspeellijst?
Laat een reactie achter!

Wil je een keer mijn gast zijn bij Swinging Saturdays, en jou muziek delen?
Stuur dan een email naar: ijskoudepassie@gmail.com Ben benieuwd wat jou top 10 zal zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten