donderdag 18 mei 2017

Boeken: Bitten ~ Kelley ArmstrongTitel: Bitten
Schrijfster: Kelley Armstrong
Serie: Women of the Otherworld, book #1
Uitgever: Plume, imprint of Penguin
Publicatie datum: 29th of June 2015
Aantal pagina's: 518 p.
Taal: English, Dutch, Spanish, German, a.o.
Leeftijdscategorie: Adult
Andere boeken in deze serie: Klik hier

Over Bitten

Elena Michaels is tien jaar geleden gebeten door een weerwolf. Ze overleefde de beet, maar is nu zelf een weerwolf. Lang heeft ze gestreden tegen haar nieuwe aard, maar nu lijkt alles onder controle. Ze leeft als mens in een nieuwe stad met een nieuwe vriend. Alles lijkt goed te gaan totdat ze een oproep krijgt van iemand van wie ze hoopte nooit meer iets te horen.

Jeremy Danvers, de leider van de roedel weerwolven waartoe ook Elena behoorde, heeft haar hulp nodig. Hij is een intelligente man die goed begrijpt dat een weerwolf in de moderne tijd alleen kan overleven wanneer hij uiterst voorzichtig is. Maar nu wordt de roedel bedreigd. Er loopt een weerwolf los die wraakzuchtig is, een moordenaar in een zachte vacht. En er rest weinig tijd hem te vinden. (Bron: bol.com)

Mijn recensie

Ik haalde net even de omschrijving van Bol.com, omdat nou ja, dat gewoon handig is. Uitgeverijen maken die flapteksten natuulijk niet voor niets dus waarom er dan niet gewoon gebruik van maken? Toch wil ik het even met jullie hebben over wat er eignelijk nog meer in de omschrijving stond: "Het Canadese antwoord op Stephen King!"

Ja dat lees je goed!  Verwacht je een Stephen King-achtig verhaal zoals IT, Carrie, Needful Things  dan ga je de plank met dit boek mis slaan. Ik vind dit namelijk NIET het Canadese antwoord op Stephen King. Dit is niet negatief bedoeld, want dit boek is zeker de moeite waard om op te pakken. Alleen is het een urban fantasie boek geen horror. Zo ver ik weet is Stephen King de "Master" van de horror, dus het gewoon domweg een rare vergelijking.

Als je dit boek al met iets bekends wil vergelijken, vergelijk het dan met series als de Mercedes Thompson serie van Particia Briggs of Cassandra Clare's Mortal Insturments series. Dat is pas vergelijkingsmateriaal.

Dit is de tweede keer dat ik Bitten heb gelezen, maar het pakt mij niet zo als sommige andere boeken. Het verhaal is wel interessant, heeft veel actie en een sterke vrouwelijke hoofdpersoon allemaal dingen waar ik van hou.  Ik kan het boek jammer genoeg toch te makkelijk aan de kant leggen, waardoor ik er ook deze ronde redelijk lang over gedaan heb. Om nog een voorbeeldje te geven, normaal gesproken schrijf ik tijdens het lezen op wat ik er van vindt. Maar in mijn notitie boekje kon ik er niets over terug vinden.
Nick held up half a pair of white panties and grinned at me. "Wild dogs? Or just Clayton?" "Oh God" I mutter under my breath.
Toch heb ik wel gelachen om dit boek, zie bijvoorbeeld het bovenstaande citaat, super grappig. De personages zijn stuk voor stuk goed uitgewerkt en we vormen tijdens het lezen een band met ze. Het verhaal is volledig geschreven vanuit Elena's oogpunt. Zij neemt ons mee op haar zoektoch naar haar zelf, haar plaats in de wereld  en in de roedel. Ondanks het feit dat ze haar plekje nog niet gevonden heeft is ze niet zwak. Ze heeft een sterke persoonlijkheid en gaat een weerwolvenspel niet uit de weg.
" Nobody Likes a sore lose." I said. "Grit your teeth and bear it. There's no crying in werewolf games. Didn't Daniel teach you that?"
En dan is er natuurlijk de plaats nog waar dit verhaal afspeelt, deels in Amerika en deels in Toronto Canada. Voor degene die mij al wat langer kennen, ik ben gek op alles wat Canadees is. Aangezien ik daar anderhalf jaar gewoon heb. Deze schrijfster woont is trouwens zelf ook Canadees.


Waardering

Deze urban fantasy die zich voor een deeld afspeelt in de schitterende stad Toronto, neemt je mee op reis. We reizen mee met Elena, hoe zei haar plek probeert te vinden als in de roedel als enige vrouwelijke weerwolf op aarde. Er is ruimte voor geweldige gesprekken, grapjes en harde actie. En natuurlijk en roedel met sexy weerwolven. Wat wil je nog meer?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten