zaterdag 4 februari 2017

Swinging Saturdays 62: Hard Rockers


Swinging Saturdays is een muzikale meme georganiseerd door Ice Cold Passion, om onze passie voor muziek te kunnen delen. Het doel is om een muziek top 5 (of top 10) te maken van het genre of artiest die je leuk vindt. Of wees creatief en deel een top 5 met een bepaald thema! Bijvoorbeeld een boek soundtrack, grappige liedjes of liedjes voor op een regenachtige dag top 5!


1. Foo Fighters ~ Best Of You

Hoe kan het dat ik in al die tijd nog nooit de Foo's besproken heb? Zelfs niet naar 60 Swinging Saturdays? Oh jee, ik geloof dat ik mij toch maar eens moet verontschuldigen. Nu dan maar wel een lekker liedje, speciaal voor jullie "the Best of You". 2. Stereophonics ~ Maybe Tomorrow

Zo nu dat jullie een beetje meer energie hebben, doen we  maar even een rustig liedje tussen door. Deze live versie is gewoon de beste versie van dit nummer ooit. Deze versie staat ook op het album: Live From Dakota. Het is gewoon dat "Rauwe randje" heerlijk!


3. Billy Talent ~ Rusted From The Rain

Een Canadese band! Ja ja, Canada heeft wel degelijk een goede lading succesvolle artiesten (denk aan onze grote vriend Justin Bieber) Voor degene die mij niet zo goed kennen, Canada is en blijft mijn 2de thuis. Dit is voor mij ook een stukje jeugdsentiment, en doet mij altijd terugdenken aan het jaar dat ik in Canada heb doorgebracht.


4. Stone Sour ~ Through The Glass

Dit is echt het enige nummer dat ik van Stone Sour ken, maar ik vind hem heel mooi. Toch vergeet ik ook bij regelmaat dat dit nummer bestaat en moet ik altijd nadenken van wie is het ook al weer? Speciaal voor jullie een mooie akoestische versie van Through The Glass.


5. Lostprophets ~ Last Train Home

Ik weet het, de zanger van deze band is absoluut geen zuivere koek. Het al een tijd geleden dat ze de zanger arresteerde voor kindermisbruik. Een steekje los zit er wel bij deze vent, het betekende tevens het einde van de Lostprophets. Ik geloof dat ze onlangs nog wel weer een poging hebben gedaan om verder te gaan zonder de zanger of dit gelukt is weet ik echter niet. Ondanks het feit dat de zanger gestoord is blijft Last Train Home toch een favoriet.


6. Alberta Cross ~ ATX

Het is gewoon de hele dynamiek van dit liedje. Gillende gitaren, een interessante stem, en de afwisseling tussen harde en rustige stukken. Dit is gewoon een liedje waar over nagedacht als een schrijver over het plot van een boek.


7. Muse ~ Physcho

Deze band mag je van mij gewoon voor elk liedje dat ze uitbrengen een award geven. Dit is een van de beste bands ter wereld. Ik ben zo blij dat ik ze vorig jaar voor het eerst live heb kunnen zien. De show was echt van ongeëvenaard niveau zowel visueel als muzikaal gezien. Hier een liedje van hun meest recente album Drones.


8. Placebo ~ Protège Moi

Ja nu we Muse besproken hebben moet ik toch echt verder gaan met Placebo. Gelijk met Muse, kwam Placebo voor mij. Het duistere vriendje van Muse. Aan beide bands heb ik moeten wennen, maar als je dan eenmaal een album een aantal keer geluisterd hebt dan kun je deze muziek zeker waarderen. Ja, het is duister, ja het kan een deprimerend effect hebben op mensen maar desalniettemin blijft het fantastische muziek. Dit nummer is en blijft geweldig (zal het Frans wel zijn). Er is trouwens ook een Engelse versie van dit liedje, maar deze is gewoon mooier.


9. Queen of the Stone Age ~ No One Knows

Erg "catchy" die gitaar riedeltjes of zijn het riffs? van de mannen van Queen of the Stone Age. Speciaal voor jullie No One Knows.


10. Three Days Grace ~ Never Too Late

Oh, dit liedje is echt zo mooi, heb hem nu tijdens het schrijven al 5 keer op nieuw geluisterd. Nu snappen jullie vast waarom het altijd zo lang duurt dat er weer nieuwe content verschijnd op mijn blog. Ik ben nog al snel afgeleid. Dit keer een acoustische versie van dit liedje, geniet er van.


Wie zijn jouw favoriete hard rockers?
Laat een reactie achter!

Wil je een keer mijn gast zijn bij Swinging Saturdays, en jou muziek delen?
Stuur dan een email naar: ijskoudepassie@gmail.com Ben benieuwd wat jou top 10 zal zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten