woensdag 11 mei 2016

Recensie: Stad van Beenderen ~ Cassandra Clare


Engelse titel: City Of Bones
Nederlandse titel: Stad van Beenderen
Auteur: Cassandra Clare
Serie: Kronieken van de Onderwereld
Uitgever: Margaret K. McElderry Booksm
Nederlandse uitgever: The House Of Books
Datum van uitgave: 27 Maart 2007
Aantal pagina's: 485 p.
Taal: Engels, Nederlands, Spaans, Duits, e.a.
Leeftijdscategorie: Young Adult, jongvolwassenen
Andere boeken in deze serie:
Stad van Vuur, boek #2
Stad van Glas, boek #3
Stad van Gevallen Engelen, boek #4
Stad van Verloren Zielen, boek #5
Stad van Hemelse Vlammen, boek #6


Over Stad van Beenderen

De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd.

Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?

Mijn Recensie

Netflix is zo geweldig geweest om Shadow Hunters, de serie gebaseerd op de boekenreeks van Cassandra Clare toe te voegen. Natuurlijk was ik meteen enthousiast, maar natuurlijk vond ik het eerst tijd om het boek te herlezen. Gewoon om er weer even in te komen. De eerste keer dat ik het boek las was in 2014, toen heb ik hem niet gerecenseerd voor mijn blog.

Nu dat ik het boek voor de 2de keer heb gelezen vond ik het tijd voor een recensie. Zeker omdat  ik er al een hele tijd uit ben geweest, sorry daar voor! Ik heb lange tijd geen puf en inspiratie gehad om te bloggen, ik heb nu de smaak weer een beetje te pakken, hopelijk volgen er spoedig weer meerde berichten per maand! Ik ga er weer voor in ieder geval.

Terug naar het boek, de eerste keer dat ik het las was ik helemaal verliefd op het boek. Ik vond het een geweldig boek, maar toch had ik toen al een aantal kritische punten genoteerd in mijn notitieboekje.

Om te  beginnen zijn er een aantal personages in dit boek die niet zo interessant waren. Laten we beginnen met Simon. Normaal gesproken vind ik nerd wel leuk maar Simon, die irriteerde me mateloos. Ik kan er niks aan doen, maar hij is mijn minst favoriete personage uit dit boek.

Ook had ik af en toe wel een beetje moeite met Clary. Ik hou van sterke vrouwelijke personages, en Clary vooral in het begin van het boek, is dat totaal niet. Het stoorde mijn minder doordat Clary daar en tegen wel heel realistisch is neer gezet. Ze geeft toe dat ze zich zelf soms ook hulpeloos voelt, en is niet perfect zoals je in andere boek soms ziet. Clary voelt zichzelf niet mooi en is vrij onzeker.

Verder was dit boek echt fantastisch, de wereld die Cassandra gecreƫerd heeft is fascinerend en het boek zit vanaf het begin vol actie. Dit is zeker een pre aangezien het boek je daarna ook niet meer los laat.

Waardering

Voor de mensen die dit boek nog niet hebben gelezen om wat voor reden dan ook, dit boek is echt een aanrader. Veel actie, interessante personages, boeiende wereld en kick-ass Shadowhunters. Wat wil je nog meer? Toch pakte het mij niet zo als een 5 sterren boek, dus daarom 4 sterren!

2 opmerkingen: