zaterdag 20 februari 2016

Swinging Saturdays #59: Frank Turner Spotlight

Swinging Saturdays is een muzikale meme georganiseerd door Ice Cold Passion, om onze passie voor muziek te kunnen delen. Het doel is om een muziek top 5 (of top 10) te maken van het genre of artiest die je leuk vindt. Of wees creatief en deel een top 5 met een bepaald thema! Bijvoorbeeld een boek soundtrack, grappige liedjes of liedjes voor op een regenachtige dag top 5!


Ik wou eigenlijk het jaar goed beginnen met een overzicht van 2015. Dat gaat dus niet meer gebeuren, *gooit plan uit het raam*. Ik had namelijk op eens een veel beter idee, voor deze week Swinging Saturdays. Dit kwam eigenlijk door iets wat mij te binnen schoot toen ik zat te luisteren naar een nummer van Frank Turner in de auto terug naar huis.
"Dat moment dat je een liedje hoort van een band, nadat je ze live hebt gezien. En denkt: dat concert was gewoon geweldig!"
Begin januari, ging ik samen met een vriend/collega naar een concert van Frank Turner. Hij had mij een paar maanden daarvoor al eens  gezegd daar moet je eens naar luisteren, ga je vast leuk vinden. Dus downloade ik het album, die sinds dien standaard op mijn playlist staat. Frank heeft een geweldige stem! Oeh, en voor de vrouwen onder ons, erg leuk om naar te kijken. If you know what I mean.

Het concert van Frank Turner was echt fantastisch, vol energie en afwisseling. Een man met een gitaar, wat wil je nog meer? En soms was hij dat ook, alleen, een man met een gitaar en een geweldige stem. Hij stond daar een aantal nummers zonder zijn band de Sleeping Souls en speelde de sterren van de hemel. Ook met de Sleeping Souls wist hij ons te verbazen. Het was een geweldig  concert waarbij punk songs werden afgewisseld door akoestische nummers.

1. The Real Damage

Album: Sleep Is For The Week


2. The Road

Album: Poetry Of the Dead


3. Photosynthesis

Album: Love Ire & Song


4.Glory Hallelujah

Album: England Keep My Bones


5. Get Better

Album: Positive Songs For Negative People
Mijn eerste keuze was eigenlijk Silent Key, maar ik kon geen goede versie vinden op Youtube. Al je de kans hebt om dit nummer te luisteren op een streaming kanaal of op de CD doe het dan! Het is echt een geweldig nummer!


6. Recovery

Album: Tape Deck Heart


7. Glorious You

Album: Positive Songs For Negative People


8. Try This At Home

Album: Poetry Of The Dead


9. Four Simple Words

Album: Tape Deck Heart


10. Mittens

Album: Positive Songs For Negative People
Dit is de nieuwste video van Frank deze kwam 5  februari 2016 uit. De Mittens EP komt uit op 4 Maart.


Vind de albums hier


Wat is jouw favoriete Frank Turner liedje? 
Laat een reactie achter.

Wil je een keer mijn gast zijn bij Swinging Saturdays, en jou muziek delen? 
Stuur dan een email naar: ijskoudepassie@gmail.com Ben benieuwd wat jou top 10 zal zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten