zaterdag 14 november 2015

Swinging Saturdays #57: Zwarte Dag Voor Frankrijk

Aanslagen Frankrijk, muziek, Eagles of Death Metal
Aanslagen Parijs, Eagles Of Death Metal, Muziek
Swinging Saturdays is een muzikale meme georganiseerd door Ice Cold Passion, om onze passie voor muziek te kunnen delen. Het doel is om een muziek top 5 (of top 10) te maken van het genre of artiest die je leuk vindt. Of wees creatief en deel een top 5 met een bepaald thema! Bijvoorbeeld een boek soundtrack, grappige liedjes of liedjes voor op een regenachtige dag top 5!


Vandaag werd ik wakker met het vreselijke nieuws van de gebeurtenissen van gisteravond in Parijs. De horrors die zich daar hebben voltrokken, bommen bij een voetbalwedstrijd, in een restaurants, en tijdens een concert. Een concert waarbij onschuldige muziekfanaten een avond aan het genieten waren van MUZIEK. En dan nog muziek van een band die ik ook leuk vind notabene. Daar wordt ik nou echt boos van, deze hele situatie laat mij achter met een brok in mijn keel.

En daarom verenig mij vandaag met sommige van de Franse kranten, in het zwart in deze Swinging Treurende Saturdays. Mijn  Mijn gedachten gaan uit naar iedereen die een dierbare verloren heeft gisteravond. Ik wil toch wat delen, wat ik vanochtend tegen kwam op Facebook, bericht door  de Effenaar,  Dit is wat ik vandaag jullie wil brengen:

" Wij blijven muziek brengen voor iedereen. Muziek is een belangrijke vorm van vrijheid. Het maakt ons tot wie we zijn. En dat laten we ons niet afnemen.

De Effenaar is de organisator van  Speedfest, waar de Eagles Of Death Metal (de band die gisteravond optrad in het Bataclan theater) op zullen treden.

Vandaag geen uitleg over waarom ik deze nummers heb geselecteerd, of de bands die ik geselecteerd heb. Vandaag gewoon muziek, ik hoop dat dit misschien de pijn en frustratie van de gruwelen iets zal verzachten.

1. AC/DC ~ Back In Black2. Biffy Clyro ~ Black Chandelier3. Flogging Molly ~ Black Friday Rule4. Blue October ~ Black Orchid5. Muse ~ Supermassive Black Hole6. Placebo ~ Black Market Blood7. My Chemical Romance ~ Welcome To The Black Parade8. Sinéad O'Connor ~ Black Boys On Mopeds9. Metallica ~ Fade In Black10. Ben Howard ~ Black FliesAls laatste wil ik toch ook nog wat kwijt aan Eagles Of Death Metal.  Ik hoop dat iedereen van de band en crew ongedeerd is gebleven. En ik hoop dat jullie blijven spelen, wat er ook gebeurt. Muziek verenigd. Ik laat jullie achter met het hele Lowlands concert van de Eagles, gewoon omdat het kan.

Eagles Of Death Metal ~ Live op Lowlands

Geen opmerkingen:

Een reactie posten