zaterdag 31 oktober 2015

Swinging Saturdays #56: Een Spookachtige Halloween!

Swinging Saturdays is een muzikale meme georganiseerd door Ice Cold Passion, om onze passie voor muziek te kunnen delen. Het doel is om een muziek top 5 (of top 10) te maken van het genre of artiest die je leuk vindt. Of wees creatief en deel een top 5 met een bepaald thema! Bijvoorbeeld een boek soundtrack, grappige liedjes of liedjes voor op een regenachtige dag top 5!


Ten eerste:

Oke, dat moest gewoon even, trouwens een mooi plaatje Pumkin Masters! Vandaag is het Halloween en dus is Halloween natuurlijk het thema van deze Swinging Saturdays. Wist jij dat er heel veel liedjes zijn over geesten?  De meesten gaan trouwens niet over geesten, maar in het Engels wordt het ook gebruikt in de figuurlijke vorm om aan te duiden dat iets lang vergaan is bijvoorbeeld.

1. Florence + The Machine ~ Ghosts

Florence stem is zo mooi, ik wordt er altijd stil van. Het heeft iets mysterieus en je blijft er naar luisteren. Dit nummer is bijna a capella.


2. Rancid ~ Ghost Band

Iets compleet anders dan het bovenstaande nummer (het is zo leuk om deze berichten te maken :) )). Van mijn favoriete Rancid album, presenteer ik jullie het nummer Ghost Band!


3. Asaf Avidan ~ Ghost Before The Wall

Ik ben verlieft geworden op Asaf Avidan's muziek, sinds ik voor het eerst "the Reckoning Song" hoorde in de Wankulmut uitvoering. Ook wel "One Day" genoemd. Dit was toch wel een hitje in hier in Nederland. Daarna downloade ik het album en hoorde het origineel, dat vele malen mooier is dan het slappe aftreksel van de Duitse DJ. In deze Swinging Saturdays geen Reckoning Song, maar Ghost Before The Wall.


4. White Stripes ~ Little Ghost

Dit vergt echt geen uitleg. Wil je die toch? Klik dan hier.


5. Laura Marling ~ Ghost

Laura Marling is ook een artiest die mij nooit zal vervelen, haar muziek is echt super goed. Wil je meer horen van Laura, klik dan op de volgende link: Swinging Saturdays #42

6. Blaudzun ~ Another Ghost Rocket

Dit is een naam om in de gaten te houden, deze band doet goed werk. Hun cds zijn echt waanzinnig! En dat ook nog eens gewoon van Nederlandse bodem.


7. Nightwish ~ Ghost Love score

Ik ga ze eindelijk live zien!!! Eind november is het zo ver, dan staan ze in de HMH! En ik zal er bij zijn, Tuomas, ik kom er aan!


8. Mumford & Sons ~ Ghost That We Knew

Deze is van het tweede album van Mumford and Songs, genaamd Babel. Ik krijg iedere keer kippenvel als ik dit nummer hoor.


9. Paramore ~ Misguided Ghost

Dit heb ik al een tijdje niet gehoord!


10. Alberta Cross ~ Ghost Of City Life

Ik ben echt fan van deze gasten, hun muziek is bijzonder. Hun derde album is net uit, ik heb het nog niet gehoord maar ben erg benieuwd! Ik hoop dat ze gauw een keertje in Nederland spelen.

Wat is jouw favoriete "Geesten" Liedje? 
Laat een reactie achter.

Wil je een keer mijn gast zijn bij Swinging Saturdays, en jou muziek delen? 
Stuur dan een email naar: ijskoudepassie@gmail.com Ben benieuwd wat jou top 10 zal zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten