zaterdag 3 oktober 2015

Swinging Saturdays #55: MIKA Spotlight

Swinging Saturdays is een muzikale meme georganiseerd door Ice Cold Passion, om onze passie voor muziek te kunnen delen. Het doel is om een muziek top 5 (of top 10) te maken van het genre of artiest die je leuk vindt. Of wees creatief en deel een top 5 met een bepaald thema! Bijvoorbeeld een boek soundtrack, grappige liedjes of liedjes voor op een regenachtige dag top 5!


Vorige week dinsdag ben ik naar een concert van MIKA geweest, het was echt super gaaf! Ik had eigenlijk in de planning om vorige week zaterdag deze post te maken, maar eindigde die dag op de bank met griep. Daarom vandaag een MIKA spotlight voor jullie. Geniet van de master van de aanstekelijke deuntjes.

1. No Place In Heaven

Van het gelijknamige vierde album, tevens was dit het nummer waarmee MIKA zijn show opende. Echt een goed nummer!


2. Toy Boy

Album: The Boy That Knew Too Much
Ik vind dit nog altijd een waanzinnig goed nummer, ik denk dat veel homoseksuelen zich ook goed in deze tekst kunnen vinden. Dit nummer heeft een verhaal en een moraal. Heerlijk. Jammer genoeg ook hiervan geen live versie kunnen vinden van goede kwaliteit dus dan maar gewoon de audio versie. Doe gewoon je ogen dicht en leef dit verhaal mee.


3. Love Today

Album: Live In Cartoon Motion
De eerste 2 nummers hebben beide toch wel een aardige lading, dus gaan we door naar een vrolijker liedje, want MIKA is voor mij precies dat: Vrolijkheid.


4. Ell Me Dit

Album: The Origin Of Love
Oh, dit nummer is zo aanstekelijk! Het blijft echt in je hoofd hangen (al versta ik er geen barst van). Van dit nummer heeft MIKA trouwens ook een Engelse versie gemaakt genaamd Emily. Toch vind ik dat Franse toch wel leuker. Trouwens volgens mij is MIKA er populair in Frankrijk, bijna al het live materiaal wat ik vind afkomstig uit Frankrijk.


5. Touches You

Album: The Boy That Knew Too Much
Ook zn nummer waar je vrolijk van wordt, lekker even een feestje bouwen in je woonkamer of gewoon lekker hard meezingen.


6. Boum Boum Boum

Album: No Place In Heaven??? (misschien op het deluxe album)
Dit was een van de nieuwe Franstalige nummers die MIKA deed op zijn show in de HMH. Hoe vaker je er naar luistert hoe beter dit nummer wordt.

7. Underwater

Album: The Origin Of Love
Dit nummer kwam echt binnen toen ik het voor het eerst hoorde, ook op het concert heb ik heerlijk (in stilte) staan genieten van dit nummer.


8. Last Party

Album: No Place In Heaven


9. Popular

Album: The Origin Of Love
Ok deze clip is gewoon grappig. Nee ik ben niet echt een groot fan van Adrianna Grande. En om eerlijk te zijn is het niet echt geloofwaardig dat Adrianna Grande niet populair was op school, met dat schattige gezichtje van haar. Maar goed, dan denken we haar gewoon weg :)


10. Happy Ending

Album: Live In Cartoon Motion
We sluiten deze top 10 af met een van mij favoriete nummers aller tijden. En oh wat was ik blij dat MIKA deze aan zijn setlist had toegevoegd!!! Ik geloof dat dit toch ook een van de favorieten was van iedereen, want er werd uit volle borst meegezongen.


Wat is jouw favoriete nummer van MIKA?
Laat een reactie achter!

Wil je een keer mijn gast zijn bij Swinging Saturdays, en jou muziek delen? 
Stuur dan een email naar: ijskoudepassie@gmail.com Ben benieuwd wat jou top 10 zal zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten